Početna

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Početna
Katalog knjižnice
Produživanje knjiga online

SSMH - ciklus edukacija Mladi za dostojanstvo i ljudska prava

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira ciklus edukacija pod nazivom Mladi za dostojanstvo i ljudska prava na kojemu mladi od 18 do 30 godina uče kritički promišljati o temeljnim društvenim problemima i moralnim vrijednostima. Mladi će na edukaciji imati priliku čitati filozofske tekstove raznih autora poput C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Viktora Frankla, Vaclava Havela, Georgea Weigela i mnogih drugih te raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, solidarnost, kultura, ljudska prava i sloboda. Rasprave će voditi posebno educirani mentori, a edukacije će se održavati u malim grupama, u ugodnoj i mladenačkoj atmosferi. Edukacija će se održati u 7 susreta od veljače do lipnja.

Cilj edukacije je omogućiti bolje razumijevanje čovjeka i njegove vrijednosti, razvijanje istinske slobode te upoznavanje s osnovnim konceptima ljudskih prava i rječnikom koji se koristi u institucijama Ujedinjenih naroda. Završetkom edukacije i priključenjem udruzi sudionicima se otvara mogućnost dodatnog educiranja i sudjelovanja u organizaciji različitih projekata.  

Prijave na edukaciju traju do nedjelje 25. veljače 2024

Više informacija, kao i prijavni obrazac, može se pronaći na poveznici.

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance koja u svijetu okuplja preko milijun članova, dok u Hrvatskoj okuplja više od 100 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH može se pročitati ovdje.
  • Podijeli