FSB u medijima

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB
FSB u medijima
Život na FSB

FSB u medijima

Sveučilište u Zagrebu među 500 najboljih na svijetu – Pomorsko i oceansko inženjerstvo ostvarilo najbolji plasman

Sveučilište u Zagrebu plasiralo se među 500 najboljih na svijetu za 2022. godinu i to na prestižnom rangiranju ARWU, poznatijem kao Šangajska lista.

Najbolji plasman ostvarilo je za područje Pomorskog i oceanskog inženjerstva, po čemu je 44. najbolje na svijetu.
 Iz medija
Maja Trstenjak
23. kolovoza 2023.

Predstavljeni rezultati projekta IZLOV – Integrirana zaštita logističkih vozila

Tvrtka Eksperterm i Fakultet strojarstva i brodogradnje predstavili rezultate projekta IZLOV - Integrirana zaštita logističkih vozila.
 Iz medija
Maja Trstenjak
25. srpnja 2023.

Održan 20. Hrvatski seminar o tlačnoj opremi pod pokroviteljstvom FSB-a i Hrvatske komore inženjera strojarstva

Dekan FSB-a, prof. dr. sc. Zdenko Tonković održao je pozdravni govor na jubilarnom 20. Hrvatskom seminaru o tlačnoj opremi održanom 6. srpnja 2023. godine.

Na ovom jubilarnom seminaru, predavanja su održali profesori FSB-a Ivanka Boras, Matija Hoić, Ivan Stojanović, Danko Ćorić, Ivica Garašić, Srećko Švaić i Damir Markučič.
 Novosti
Maja Trstenjak
12. srpnja 2023.

Intervju s prof. dr. sc. Damirom Dovićem za WDR (Njemačka)

Njemački javni servis WDR objavio je intervju s prof. dr. sc. Damirom Dovićem, vezan uz obaveze proizašle iz prijedloga nove EU regulative (Direktiva o energetskim značajkama zgrada, Direktiva o promicanju uporabe energije iz obnovljivih izvora i dr.) za prijelaz s fosilnih goriva na obnovljive izvore energije u sektoru zgradarstva te praktične aspekte tih velikih promjena kao dijela ukupne energetske tranzicije.  

Intervju možete pročitati OVDJE, a podcast poslušati OVDJE.
 Iz medija
Maja Trstenjak
30. lipnja 2023.

Projekt Thorondrone studenata FSB-a nagrađen u sklopu Programa studentskog poduzetništva

U konkurenciji 76 prijavljenih projekata, studenti FSB-a Domagoj Ćorić i Antonio Butigan zauzeli su 2. mjesto u finalu Programa studentskog poduzetništva s projektom Thorondrone - projektiranje električnih letjelica fiksnih krila.

HAMAG-BICRO i BOND Hrvatska organizirali su u Zagrebačkom inovacijskom centru (ZICER) natjecanje deset najboljih studentskih timova koji su sudjelovali u Programu studentskog poduzetništva, razvijenom u okviru druge faze projekta BOND.

Kroz Program je studentima omogućena edukacija o poduzetničkim pothvatima, umrežavanje s poduzetnicima, mentorska podrška tijekom izrade vlastitih projekata, kao i stručna praksa ili stipendiranje u tvrtkama partnerima Programa.
 Iz medija
Maja Trstenjak
12. lipnja 2023.

Telegram.hr o alumnijima FSB-a, Filipu Žabiću i Tomi Budanko

Alumni FSB-a, Filip Žabić i Toma Budanko, dvoje su od 10 heroja digitalne budućnosti koji ne guraju naprijed samo Hrvatsku, već i čitav svijet! Članak portala Telegram koji otkriva kako će prva digital-native generacija (Z generacija) promijeniti svijet rada možete pričitati OVDJE.
 Iz medija
Maja Trstenjak
12. lipnja 2023.

Pametna tvornica i gostovanje prof. Nedeljka Štefanića u HRT-ovoj emisiji Prometej

Prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić gostovao je u HRT-ovoj emisiji Prometej u kojoj je emitiran prilog o projektu Pametna tvornica - Smart Factory Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Razgovor s prof. Štefanićem možete pogledati OVDJE, a prilog o pametnoj tvornici OVDJE.
 Iz medija
Maja Trstenjak
25. svibnja 2023.

Poslovni.hr o FSB Racing Teamu

Članovi FSB Racing Teama predstavili električni Taurus i samovozeći VulpesD. Članak objavljen na portalu Poslovni.hr pročitajte OVDJE.
 Iz medija
Maja Trstenjak
3. svibnja 2023.

Next 25 (Jutarnji list): akademik prof. dr. sc. Bojan Jerbić

Akademik prof. dr. sc. Bojan Jerbić, osnivač CRTA-e - Regionalnog centra izvrsnosti za robotske tehnologije na Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u društvu je 25 lica budućnosti po odabiru Jutarnjeg lista.

Osim u tiskanom obliku, cijeli članak Jutarnjeg lista o akademiku Jerbiću pročitajte privitku.
 Iz medija
Maja Trstenjak
2. svibnja 2023.

Prof. dr. sc. Zdravko Terze za Lider o projektu ESA-e "Flapping Flight on Mars and Venus" i drugim temama

Kako prenosi Lider, svaki satelitić koji putuje svemirom znak je da se razvija svemirsko gospodarstvo. Iako Hrvatska (još) nema svoj satelit, u hrvatskoj satelitskoj znanost i industriji aktivan je i Fakultet strojarstva i brodogradnje, uz FER i u Institut Ruđer Bošković.
 Iz medija
Maja Trstenjak
18. travnja 2023.

Arhiva

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica