FSB u medijima

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Život na FSB
FSB u medijima
Život na FSB

FSB u medijima

SUPEUS Case Study 2023.

SUPEUS, Studentska Udruga za Promicanje Energetske Učinkovitosti i Savjetovanje, organizira 13. po redu SUPEUS Case Study, natjecanje koje se održava od 4. do 6. prosinca, kroz tri dvodijelne radionice: ARHITEKTURA / GRAĐEVINARSTVO, STROJARSTVO i ELEKTROTEHNIKA. Ove godine natjecanje će se održati u zgradi Tekstilprometa, novom "domu" velikog broja tehničkih fakulteta. Zajednička tema svih triju radionica ovogodišnjeg natjecanja jest “GRAD – izazovom do održivosti.”

Moguće se prijaviti samostalno (putem "tražim tim") ili ekipno (2-3 člana) na jednu, dvije ili sve tri radionice.

Više informacija o projektu i prijave na https://scs.supeus.hr/  ili na društevnim mrežama Supeus

Vidimo se 4.12 na Tekstilprometu u 17 h!
 Događanja
Maja Trstenjak
28. studenog 2023.

Prilika za studente: Sudjelujte na konferenciji Manufacturing Innovation as a Driver of the Future

Saznajte sve najnovije trendove u proizvodnoj industriji, kao i važnost inovacija u proizvodnom procesu, upoznajte se s radom domaćih startupova i ne propustite priliku za networking s predstavnicima vodećih hrvatskih kompanija!

Sve to očekuje vas 7.12. na jednodnevnoj konferenciji “Mannufacturing Innovation as a Driver of the Future” u organizaciji EIT Manufacturing Huba Hrvatska. 

Sponzori konferencije osigurali su da na ovom događaju upravo vi, kao student, možete ostvariti besplatnu kotizaciju kako bih se upoznali s novostima svijeta proizvodnje i dobili priliku za networking sa stručnjacima iz područja.  

Kako biste ostvarili pravo na besplatni dolazak, molim Vas ispunite obrazac na linku: https://forms.gle/vhUwRCWQTeusLz6N7  

Zadnji dan za prijavu: 1. prosinca 2023. 

Najbolja motivacijska pisma bit će presudna u odabiru onih koji će dobiti priliku sudjelovati na ovom događaju.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

FSB, CRTA i BMW od sada zajedno u razvoju umjetne inteligencije

U četvrtak, 16. studenoga, BMW grupa i Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) te Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) održali su svečano predstavljanje početka suradnje na temu razvoja računalnih modela i modela umjetne inteligencije koji će koristiti za predikciju proizvodnje prototipnih baterijskih ćelija.

Više pročitajte u članku portala srednja.hr, članku Večernjeg lista, a vijest su prenijeli i N1 Televizija te Mreža TV.

https://www.vecernji.hr/zagreb/velik-uspjeh-fsb-a-zagrebacki-fakultet-sklopio-suradnju-s-njemackim-automobilskim-divom-1725865
 
https://www.srednja.hr/srednja-zajednica/zagrebacki-faks-sklopio-suradnju-s-bmw-om-od-sada-zajedno-sudjelujemo-u-razvoju-umjetne-inteligencije/ 

https://www.youtube.com/watch?v=ZYGEM_V2S20
 Iz medija
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Poziv na radionicu projekta Hibridni energetski sustavi ribarskih brodova

Radionica projekta "Hibridni energetski sustavi ribarskih brodova" sufinanciranog iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, koji se provodi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca od 9 do 13 sati u Poslovnom centru Petrius (Radnička cesta 177, Zagreb), 1. kat, dvorana S3.

Više informacija možete pronaći u privitku.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Oglas za studentski posao: BTS Company

BTS Company međunarodno je poduzeće koje se bavi zastupanjem renomiranih svijetskih proizvođača strojeva, alata i opreme. U BTS Company nude se cjelovita rješenja od izbora kvalitetnog alata, savjetovanja kod izabira strojeva i opreme, odabira reznog i prihvatnog alata, tehnologije obrade, mjerenja na obratku, školovanja CNC operatera i servisa strojeva.
Traže studenta koji bi upotpunio njihov tim na poziciji tehničke podrške u uredu.

Više informacija možete saznati u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Konferencija u okviru projekta „Razvoj putničkog eko-katamarana PROeco“

U okviru projekta „Razvoj putničkog eko-katamarana PROeco“, na kojemu je korisnik projekta poduzeće Marservis d.o.o., a znanstveni partner Fakultet strojarstva i brodogradnje, održat će se konferencija na kojoj će biti predstavljene aktivnosti vezane uz eksperimentalno istraživanje. Konferencija će se održati 28.11.2023. od 13.00 do 15.00 sati za vrijeme sjednice Grupacije male brodogradnje HGK u učionici B2 „Marija Braut“, Algebra Kampus, Gradišćanska 24, 10000 Zagreb.
 Događanja
Maja Trstenjak
24. studenog 2023.

Objavljena Brošura odabranih projekata Fakulteta strojarstva I brodogradnje u 2023. godini

FSB ima iznimno bogatu projektnu djelatnost koja se očituje kroz preko 300 implementiranih projekata u posljednjih desetak godina. U navedenom razdoblju Fakultet je kroz projekte surađivao s više od 450 akademskih, industrijskih i drugih partnera diljem svijeta.

Kroz 2023. godinu FSB provodi preko 100 projekata ukupne vrijednosti oko 30 milijuna EUR (FSB proračun), koji su financirani iz širokog spektra programa.

U digitalnoj brošuri u privitku prikazani su odabrani aktivni projekti, dok je popis svih projekata koji se trenutno provode, s osnovnim informacijama dostupan na fakultetskim web stranicama (www.fsb.unizg.hr)
 Projekti i mobilnost
Maja Trstenjak
24. studenog 2023.

Fightbotics 3.12. u Močvari

Fightbotics - hrvatske borbe robota, događaj u organizaciji studenata FER-a i FSB-a, omogućuje robotičarskim entuzijastima da upogone svoje borbene mašine i međusobno se bore u našoj custom-made areni za borbu.

U klubu Močvara 3.12.2023. u 18 sati moći ćete svjedočiti kaotičnom svijetu borbenih robota uz frcanje iskri, plamen i eksplozije te komentiranje svevremenskog Maria Kovača i DJ Fixa.

Ulaznice možete potražiti na eventim.hr
 Događanja
Maja Trstenjak
23. studenog 2023.

Izložba Od „šibera“ do „digitrona“ - proizvodnja računskih pomagala u Hrvatskoj

Izložba i katalog o proizvodnji računskih pomagala u Hrvatskoj obuhvaćaju niz predmeta iz fundusa Tehničkog muzeja "Nikola Tesla" – zbirke Računska tehnika, te privatnih zbirki. Otvorenje izložbe zakazano je za 23. studeni 2023. u 18 h, a izložbu možete pogledati do 31. ožujka 2024. godine u Tehničkom muzeju.
 Događanja
Maja Trstenjak
23. studenog 2023.

Računalna mehanika više tijela: numeričko modeliranje i formulacije, simpozij u Madison, WI, USA

Znanstveni simpozij Symposium on Modelling, Formalisms, and Theoretical Methods bit će organiziran u okviru konferencije International Conference on Multibody System Dynamics (IMSD) 2024, Madison, WI, USA, 9.-13. lipnja 2024. Teme simpozija obuhvaćaju numeričke algoritme, diferencijalno-geometrijske metode, računalno modeliranje spregnutih zadaća, reducirane modele, varijacijske integracijske metode i druge teme. Više detalja se može vidjeti u priloženom letku. Rok za prijave sažetaka je 1. prosinca 2023. Suorganizator simpozija je Prof. dr. sc. Zdravko Terze.
 Događanja
Maja Trstenjak
22. studenog 2023.

Prilog o Prvom hrvatskom simpoziju o umjetnoj inteligenciji emitiran u središnjem Dnevniku HTV-a

O Prvom hrvatskom simpoziju o umjetnoj inteligenciji za središnji Dnevnik HTV-a govorio je akademik Bojan Jerbić, prof. emeritus. Prilog možete pogledati na POVEZNICI.

CRTA je bila jedan od suorganizatora ovog simpozija.
 Iz medija
Maja Trstenjak
22. studenog 2023.

Poziv na prijavu radova: MIPRO 2024

Pozivamo Vas da prijavite rad za 47. međunarodni ICT skup MIPRO 2024 koji će se održati u Opatiji od 20.-24.5.2024. godine uz tehničko kosponzorstvo IEEE Regije 8 i IEEE Hrvatske sekcije.

MIPRO je najveći i najstariji međunarodni ICT skup u jugoistočnoj Europi tradicionalno poznat kao mjesto susreta znanosti, obrazovanja, gospodarstva i javne i lokalne uprave. Skup se održava u Opatiji, najpoznatijem ljetovalištu na istočnoj obali Jadrana, s dugom turističkom i kulturnom tradicijom.

Rok za prijavu sažetaka radova je 11. prosinca 2023. godine.

Više informacija o skupu saznajte na www.mipro.hr.   
 Događanja
Maja Trstenjak
22. studenog 2023.

Objavljena 200. priča Humans of FSB

Humans of FSB objavili su 200. priču u kojoj su predstavili Miroslava Zrnčevića, alumnusa FSB-a koji je sjedio za volanom Nevere kad je pao posljednji svjetski rekord, za postignutu brzinu od 412 km/h na stazi u Papenburgu čime je Nevera postala najbrži električni serijski automobil na svijetu.

Pozivamo vas da podržite Humans of FSB i zapratite ih na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu, kako biste ostali informirani o novim pričama, događanjima i projektima koji dolaze.

S nestrpljenjem iščekujemo sljedeće priče koje će dijeliti i inspirirati nas.

Čestitke, Humans of FSB!
 Novosti
Maja Trstenjak
21. studenog 2023.

Prof. Darko Chudy, dugogodišnji suradnik FSB-a, gostovao u emisiji Nedjeljom u 2

19.11.23. je u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2 gostovao prof. Darko Chudy, dugogodišnji suradnik FSB-a u nastavi i na znanstvenim projektima.

Prof. Chudy drži predavanja studentima na kolegijima Umjetna inteligencija i Medicinska robotika.

Zanimljiv razgovor pogledajte putem POVEZNICE.
 Iz medija
Maja Trstenjak
21. studenog 2023.

Arhiva

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica