Međunarodna suradnja

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Međunarodna suradnja
Aktualno

Međunarodna suradnja

Istraživačka praksa na TU Berlin

Treća praksa za mene je bila ujedno i treća sreća. Za pronalazak te prakse zaslužna je studentska udruga IAESTE, koja omogućuje odlazak na stručne prakse u inozemstvo. Preko njihove web platforme sam uspio naći praksu koja je u tome trenutku bila na raspolaganju te na koju sam se aplicirao. To je za mene bila prva međunarodna praksa koja mi je ostala u predivnom sjećanju. IAESTE tim Zagreb mi je uvelike pomogao u rješavanju sve papirologiju koju je bilo potrebno poslati, dok me IAESTE tim Berlin zaista odlično ugostio.
Radio sam na odjelu eksperimentalne mehanike fluida. Konkretno na bazenu dugačkom 250 m, širokom 8,1 m te prosječnom dubinom od 4,8 m. Eksperimentalni dio mehanike fluida je složeni proces s mnogo nepredvidljivih situacija koje se rješavaju u toku. Eksperimenti se provode na modelu koji je ugrađen na pomični vlak koji se nalazi na samom bazenu te se vlak vozi željenom jednolikom konstantnom brzinom ili periodičnom sinusoidnom brzinom. Dobiveni rezultati se naknadno procesuiraju u MatLab software-u kako bi se pomoću kalibriranih signala iz sirovog signala došlo do realnog signala. Konkretno u mojem slučaju cilj je bio dobiti krivulju raspodjele Cp-a (koeficijent tlaka) po dužini modela s obzirom na različite kutove napada.
Ako Vas zanima cijeli proces, slobodno pogledajte video na sljedećem linku: https://lnkd.in/d_yx_aW
A ako Vas zanima volontiranje u udruzi i želite pomoći u procesu koji omogućuje realizaciju ovakvih praksi slobodno kontaktirajte IAESTE preko društvenih mreža: Facebook: facebook.com/iaeste.zagreb, Instagram: @iaestezagreb ili preko obrasca: http://bit.ly/IAESTE-postani-clan

Luka Lindić, mag. ing. mech. fotografija u pogonu Luka Lindić, mag. ing. mech.

ERASMUS MUNDUS JOINT MASTER DEGREE "SUSTAINABLE SHIP AND SHIPPING -SEAS 4.0".

Otvorene su prijave za stipendije na ERASMUS MUNDUS JOINT MASTER DEGREE "SUSTAINABLE SHIP AND SHIPPING -SEAS 4.0". Studij je zamišljen kao dodatni master u trajanju od tri semestra prvenstveno namijenjen završenim studentima različitih tehničkih studija (brodogradnje, strojarstva, zrakoplovstva, elektrotehnike, građevine, primijenjene matematike/fizike, itd.) iz cijelog svijeta koji žele postići dodatne kompetencije u području brodogradnje osvježene s novinama iz 4.0 Industrije. Glavni partneri uz FSB-a su: Sveučilište u Napulju, Italija, koordinator projekta; Sveučilište A Coruña, španjolska; Tehničko sveučilište u Hamburgu, Njemačka.
Stipendija pokriva cjelokupne troškove studija (školarinu, troškove prijevoza, stanovanje, životne troškove). Prvi semestar se provodi u Napulju, drugi u A Coruña, a treći po izboru studenata u jednoj od četiri navedene institucije.
Sve informacije dostupne su na http://www.master-seas40.unina.it/
Prijave su otvorene do 1. ožujka 2021. godine. Za dodatne informacije slobodno se obratite lokalnom koordinatoru s FSB-a Prof. Jerolimu Andriću (jerolim.andric@fsb.hr). slika letka SUSTAINABLE SHIP AND SHIPPING -SEAS 4.0, prednja strana slika letka SUSTAINABLE SHIP AND SHIPPING -SEAS 4.0, stražnja strana


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica