ERASMUS+ za nastavno i nenastavno osoblje

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Međunarodna suradnja
Zaposlenici
Erasmus+

ERASMUS+ za nastavno i nenastavno osoblje

Nastavno i nenastavno osoblje može se prijaviti za mobilnost u svrhu:

Mobilnost u svrhu održavanja nastave kao i u svrhu stručnog usavršavanja je moguća prema partnerskim visokoškolskim ustanovama s kojima Sveučilište u Zagrebu ima potpisan Erasmus+ međuinstitucijski ugovor o suradnji.

Za mobilnost u svrhu održavanja nastave neophodno je da prije mobilnosti postoji potpisan Erasmus+ sporazum.

Za mobilnosti u svrhu stručnog usavršavanja međuinstitucijski sporazum nije potreban no, ako se usavršavanje ostvaruje na visokoškolskoj ustanovi, ta ustanova mora biti nositeljica povelje Erasmus Charter for Higher Education (popis nositelja povelje u Posebnom dijelu Natječaja). U slučaju stručnog usavršavanja na ustanovi koja nema status visokog učilišta, odnos između člana osoblja i dotične ustanove određen je samo individualnim planom rada te se ne sklapa Erasmus+ međuinstitucijski sporazum.

 
Trajanje aktivnosti

Mobilnost osoblja u svrhu održavanja nastave i u svrhu stručnog usavršavanja može trajati najkraće 2 dana, a najdulje 2 mjeseca (ne računajući dane provedene na putu).

Uvjet za nastavno osoblje koje se prijavljuje za aktivnost održavanja nastave je održavanje najmanje 8 sati nastave tjedno.

 

Financijska potpora

Financirat će se najviše 5 dana mobilnosti, ali sama mobilnost može trajati i duže odnosno kako je dogovoreno s inozemnom ustanovom.

Pojedinačna financijska potpora za nastavno i nenastavno osoblje uključuje iznose za troškove života i iznose za putne troškove (detalji i pravila nalaze se u Uputama za prijavu na Natječaj u trenutku objave).

Nastavno i nenastavno osoblje koje se prijavi na Natječaj, uz uvjet da mu je prijava prihvaćena, ali ne uđe u krug stipendiranog osoblja, može na razmjenu otići o vlastitom trošku (tzv. zero-grant staff).

 

Više informacija nalazi se na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica