Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Aktualno


Imate inovativnu ideju i želite pokrenuti svoj posao? Prijavite se na EIT Jumpstarter!

S EIT Jumpstarterom možete pristupiti najvećoj mreži inovacija EIT zajednica. Dobit ćete priliku sudjelovati u natjecanju u kojem prva nagrada u čak devet kategorija iznosi 10 000 EUR. Prijavite se!

EIT Jumpstarter povezuje kreativnu zajednicu, napredno znanje i iskustvo, stručne trenere i mentore te pristup europskoj mreži EIT zajednice. Uz doprinos najboljih stručnjaka u klasi i jedinstveni kurikulum, cilj je podržati stručnjake u pretvaranju ideja u posao.

Tijekom 15-minutnog procesa registracije, postavljat bit će vam postavljena pitanja o vašoj ideji, vašim potencijalnim kupcima, zašto je vaša ideja jedinstvena te o glavnim izazovima i rizicima.

Na ovaj način EIT zajednica pomaže inovatorima i poduzetnicima izgraditi održivi poslovni model oko svoje ideje o inovativnom proizvodu ili usluzi i potvrditi ga.

Ako je njihova poslovna ideja održiva, potiče ih se da registriraju svoju tvrtku.

Strateški cilj ovog programa je stvaranje održivog utjecaja u srednjeistočnoj i južnoeuropskoj regiji poticanjem inovacija i poduzetništva u ovom dijelu Europe. Koncept programa proizlazi iz stvarnih potreba inovacijskog ekosustava ovih regija. Zemlje se suočavaju sa sličnim izazovima; imaju ogroman inovacijski potencijal s bistrim znanstvenim umovima, ali rezultati istraživanja vjerojatno će ostati u laboratorijima. U isto vrijeme, mnoge potrebe nisu zadovoljene s korporativne strane.

Kako bi se prevladali ovi izazovi povezivanjem inovativnih rješenja s artikuliranim zahtjevima industrije i povećanjem konkurentnosti naših regija, šest EIT zajednica udružila se kako bi zajednički pokrenuli EIT Jumpstarter: EIT Health, EIT RawMaterials, EIT Food, EIT InnoEnergy, EIT Manufacturing i EIT Urban Mobility su organizatori natjecanja.

Sedam zajednica znanja i inovacija EIT-a, Europskog instituta za inovacije i tehnologiju - okupljaju tvrtke, istraživačke centre i sveučilišta kao partnere stvarajući povoljno okruženje za procvat kreativne misli I inovacija. EIT je tako vrijedan, vjerodostojan partner za pokretanje vaše poslovne ideje.

Prijavite se!

Ključni datumi:
  • Rok za prijavu poslovnih ideja: 26. travnja
  • Odabir ideja i poziv na bootcampove: svibanj
  • Bootcampovi će se održavati online u svibnju i lipnju
  • Lokalni zajednički trening: srpanj-rujan
  • Veliko finale: krajem studenog

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica