Postupak izdavanja sveučilišne i fakultetske literature

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Znanost i suradnja
Izdavaštvo
Znanost i suradnja

Postupak izdavanja sveučilišne i fakultetske literature

Procedura za izdavanje sveučilišne/fakultetske literature preko Povjerenstva za udžbenike i publikacije našeg Fakulteta (u daljnjem tekstu Povjerenstvo), neovisno o mediju, je sljedeća:


Sveučilišna literatura

Dostaviti Povjerenstvu putem urudžbenog ureda i elektroničkom poštom povjerenstvo.udz-publikacije@fsb.hr sljedeće:

Tako prikupljeni materijali, nakon dobivene suglasnosti Fakultetskog vijeća, od strane predsjednika povjerenstva prosljeđuju se na Sveučilište, gdje se nastavlja procedura u skladu s toč. VII Pravilnika o sveučilišnoj nastavnoj literaturi Sveučilišta u Zagrebu. Odluku Senata u pismenoj formi dobiva predsjednik povjerenstva za udžbenike i publikacije i o toj odluci izvješćuje autore rukopisa i Fakultetsko vijeće. U primjedbe recenzenata Povjerenstvo nema nikakva uvida, nego se dotične primjedbe izravno sa Sveučilišta šalju autorima rukopisa.


Fakultetska literatura

Dostaviti Povjerenstvu putem urudžbenog ureda i elektroničkom poštom povjerenstvo.udz-publikacije@fsb.hr sljedeće:

Tako prikupljeni materijali, nakon dobivene suglasnosti Fakultetskog vijeća, od strane predsjednika povjerenstva prosljeđuju se recenzentima. Nakon izvješća recenzenata, na sljedećem sastanku Povjerenstvo donosi pravovaljan zaključak o prihvaćanju ili neprihvaćanju rukopisa od strane recenzenata. Pozitivna izvješća recenzenata predsjednik povjerenstva dostavlja Fakultetskom vijeću u pisanom obliku. Odluku o odobravanju ili neodobravanju predloženog Fakultetskog djela, koje je prošlo postupak pred Povjerenstvom, donosi Fakultetsko vijeće.

Autor je dužan po izlasku knjige objaviti tu vijest na web-u Fakulteta.


Prilozi


Poveznice


Glavni urednik:
Prof. dr. sc. Damir Ciglar

Predsjednica Povjerenstva za udžbenike i publikacije FSB:
Prof. dr. sc. Jadranka Mićić Hot

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica