Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
  
Sistematski pregledi redovitih studenata upisanih u akad. god. 2016./2017. u I. godinu preddiplomskog studija obavljat će se na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Mirogojska cesta 16, Služba za školsku i adolescentnu medicinu ( soba 6 ). Nadležna liječnica Fakulteta je dr. med. Marija Posavec, spec. školske i sveuč. med. Studenti sa sobom trebaju ponijeti indeks, zdravstvenu iskaznicu te kopije specijalističke dokumentacije ukoliko ju posjeduju. Ukoliko nekome ne odgovara termin održavanja sistematskog pregleda, može se zamijeniti sa nekime iz druge grupe. Za sve dodatne informacije javiti se na broj telefona 4696 - 281 parne datume ujutro, neparne datume popodne. Dolazak na sistematski pregled je obavezan zbog otvaranja zdravstvenog kartona preventivne zdravstvene zaštite studenata te će studentima, dok su na sistematskom pregledu, biti opravdan izostanak s predavanja i vježbi. Pregledi će se obavljati prema rasporedu koji možete vidjeti u privitku.
U srijedu 14. prosinca 2016. u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg maršala Tita 14) s početkom u 12 sati održati će se tribina „Predstavljanje nagrađenih inovacija sastavnica Sveučilišta u Zagrebu na međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2016 u Bruxellesu“, jedanaesta u nizu događanja u sklopu tribine „Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske“.
Pozdravne će riječi uputiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, a nakon predstavljanja projekata uslijedit će stručna rasprava te prigodni domjenak. Skup će moderirati prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu. Više u privitku …
Radionice- o umrežavanju unutar područja pametne specijalizacije u državama/regijama srednje Europe
Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku (DG REGIO) Europske komisije u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira radionice o umrežavanju i suradnji u prepoznatim zajedničkim područjima pametne specijalizacije (S3) država članica/regija iz srednje EuropeCilj radionice je povezivanje dionika iz akademskog, poslovnog i javnog sektora s namjerom ostvarivanja suradnje unutar područja pametne specijalizacije zajedničkih svim državama/regijama sudionicama. Radionice će se održati 08. i 09. prosinca 2016. godine u Zagrebu, u hotelu Westin. Više informacija o radionici možete pogledati na poveznici.
HAMAG-BICRO- poziv na dostavu pretprijava za program Eurostars 2
Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu. Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član HR konzorcija. Rok za podnošenje pretprijave je 20.01.2017. godine. Više informacija o programu i samom procesu prijave možete pogledati na poveznici.
HRZZ- natječaj „Partnerstvo u istraživanjima”
Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program „Partnerstvo u istraživanjima”. Program podržava partnerstvo u istraživanjima između javnih sveučilišta ili javnih znanstvenih instituta registriranih u Republici Hrvatskoj i izvanproračunskih (izvan Državnog proračuna RH) izvora financiranja iz zemlje i inozemstva (privatne tvrtke, jedinice lokalne uprave i samouprave, inozemne zaklade i agencije koje financiraju istraživanja, inozemne znanstvene organizacije). Program podupire relevantna znanstvena istraživanja, koja mogu ubrzati razvoj novih i postojećih poduzeća te nastoji privući one predstavnike industrije i poduzetništva koji mogu doprinijeti ekonomskom i tehnologijskom razvoju Republike Hrvatske.  Rok za prijavu je 28. veljače 2017. godine.
Poludnevna radionica „Etička pitanja: zaštita osobnih podataka u istraživačkim projektima programa Obzor 2020.“ održati će se 14. prosinca 2016. godine u prostorima Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 9:30 sati. Prijave su otvorene do ponedjeljka 12. prosinca 2016. godine do 12 sati, odnosno do popunjavanja kapaciteta dvorane. Program se nalazi u privitku.
prostoria, proizvodnja kvalitetnog ojastučenog i pločastog namještaja u Sv. Križu Začretju, traži mag. ing. ili apsolventa tehničkih struka sa zanjem rada u CAD i CAM programima. Ukoliko ste spremni prihvatiti izazov i postati dio prostoria tima, u privitku ćete naći više informacija o samom oglasu za radno mjesto.
Javno predavanje: Prof. dr.sc. Tshewang Lhendup: „Bhutan - its history, culture and current perspectives“
U srijedu 7. prosinca u 10,00 sati u Maloj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Prof. dr. sc. Tshewang Lhendup, gostujući istraživač iz Butana održati će predavanje kojim će predstaviti svoju zemlju, sveučilište s kojeg dolazi te mogućnosti suradnje između njegovog matičnog fakulteta te Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Prof. dr. sc. Tshewang Lhendup trenutno radi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u sklopu programa mobilnosti ERASMUS+. Životopis istraživača i kratak opis predavanje nalaze se u privitku.
Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku poziva na radionicu „Medicinska fizika i kliničko inženjerstvo u Hrvatskoj“ koja će se održati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 8. prosinca 2016. godine u 14:30 sati.  Radionicom se obilježava Međunarodni dan medicinske fizike (7.11.) i Međunarodni dan kliničkog inženjerstva (23.10.). Suorganizator radionice je Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada. Sudionici se trebaju registrirati na ovom linku. Registracija je besplatna. Program radionice nalazi se u prilogu.
Inno GATIN: Obrana konačne teme doktorskog rada
U ponedjeljak, 19. prosinca 2016. godine, u 12 sati, u sobi 801 (VIII kat) južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Inna Gatina, mag. ing. nav. arch. pod naslovom: „MULTISCALE NONLINEAR AND VISCOUS NUMERICAL MODELLING OF WAVE IMPACT LOADS“. Studijski savjetnik  je prof. dr. sc. Hrvoje Jasak.
Tribina u organizaciji Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb na temu UTJECAJ OBRAZOVANJA I MEDIJA NA Z-GENERACIJU održat će se 8. prosinca 2016. u 18.00 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I. Moderator tribine je prof. Vlatko Previšić, a gost tribine je prof. emer. Igor Čatić.
Otvoren natječaj za 3 doktoranda u području aerodinamike okoliša
U okviru konzorcija Politecnico di Torino, University of Oxford, Optiflow Company otvoren je natječaj za 3 doktoranda. Teme istraživanja: 1) Computational Wind Engineering simulations for Sand Mitigation Measures conceptual design and performance assessment; 2) Mathematical modelling and computational methods for windblown sand models and computational windblown sand simulations; 3) Evaluation of sand hazards and field testing of mitigation measures. Detaljne informacije su dostupne na: http://www.smart-eid.eu/. Kontakt osoba je prof. Luca Bruno, Politecnico di Torino, info@smart-eid.eu ili luca.bruno@polito.it.
U petak 16. prosinca 2016. godine SVEUČILIŠNI NAUTIČKI KLUB Fakulteta strojarstva i brodogradnje organizira godišnji susret članova i prijatelja Kluba. Sastanak će se održati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje u ulici Ivana Lučića 5 u Zagrebu, s početkom u 13 sati. Poziv i prijedlog programa nalazi se u prilogu.
Obrana diplomskih radova
U privitku se nalaze obavijesti o obranama diplomskih radova.
Od lipnja 2016. godine FSB sudjeluje kao partner na EU-Interreg Central Europe projektu Smart Solutions supporting Low Emission Zones and other low-carbon mobility policies in EU cities (SOLEZ) i koordinira dva radna zadatka vezana uz razvoj ICT alata za planiranje elektrifikacije gradskog autobusnog transportnog sustava. Voditelj projekta je profesor dr. sc. Joško Deur a trajanje projekta je 36 mjeseci.
Vedrana MARKUČIČ: Obrana konačne teme doktorskog rada
U srijedu, 07. prosinca 2016. godine, u 14:30 sati, u sobi 117 istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Vedrane Markučič, mag. ing. mech. pod naslovom: „HEMOKOMPATIBILNOST CENTRIFUGALNE BEZLOPATIČNE SRČANE PUMPE“. Studijski savjetnik  je prof. dr. sc. Mario Šavar.
U privitku se nalai popis studenata za koje je termin sistematskog pregleda promijenjen sa 9.12.2016. na 14.12.2016.
Stipendija Best of South-East-BoSE
Montanuniversitaet Leoben i Steiermärkische Sparkasse (Styrian Bank) provode program stipendiranja "Best of South-East - BoSE", program daljnjeg razvoja i obrazovanja za studente iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Rok za prijavu je 12. prosinac 2016. godine. Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici http://www.unileoben.ac.at/de/3457/
Sistematski pregledi redovitih studenata upisanih u akad. god. 2016./2017. u I. godinu preddiplomskog studija obavljat će se na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Mirogojska cesta 16, Služba za školsku i adolescentnu medicinu ( soba 6 ). Nadležna liječnica Fakulteta je dr. med. Marija Posavec, spec. školske i sveuč. med. Studenti sa sobom trebaju ponijeti indeks, zdravstvenu iskaznicu te kopije specijalističke dokumentacije ukoliko ju posjeduju. Ukoliko nekome ne odgovara termin održavanja sistematskog pregleda, može se zamijeniti sa nekime iz druge grupe. Za sve dodatne informacije javiti se na broj telefona 4696 - 281 parne datume ujutro, neparne datume popodne. Dolazak na sistematski pregled je obavezan zbog otvaranja zdravstvenog kartona preventivne zdravstvene zaštite studenata te će studentima, dok su na sistematskom pregledu, biti opravdan izostanak s predavanja i vježbi. Pregledi će se obavljati prema rasporedu koji možete vidjeti u privitku.
Dodijeljena nagrada SDEWES Centra za najbolji diplomski rad
Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) i ove je godine nagradio studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje za najbolje diplomske radove iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Dobitnik nagrade za najbolji diplomski rad je Mislav Blažić, koji je nagrađen s 5.000,00 HRK, a druga dva kandidata, Borna Doračić i Matija Pavičević nagrađeni su besplatnom kotizacijom za SDEWES2017 konferenciju. Čestitamo! Odluka povjerenstva je dostupna na sljedećem linku.
U četvrtak, 15. prosinca 2016. u terminima od 9:00 do 17:00h na Fakultetu elektrotehnike i računarstva održat će se Career Speed Dating, jedinstveni spoj razgovora za posao i speed datinga. Događaj koji zajednički organiziraju Centar karijera FER-a i eSTUDENT okupit će 30 poslodavaca iz hrvatske i inozemstva. Više informacija se može naći u privitku.
Pozivamo Vas na Drugu međunarodnu konferenciju UNESCO-ove katedre za slobodno kretanje osoba, migracije i interkulturalni dijalog pod nazivom „Refugees: Regional Approaches to Global Challenges“, koja će se održati 8. i 9. prosinca 2016. u auli Sveučilišta u Zagrebu. Detalji Programa nalaze se u privitku.
Rezultati natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ u akademskoj godini 2016./17. (1. i 2. krug)
Sveučilište u Zagrebu objavilo je zajedničke rezultate 1. i 2. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2016./17. Rezultati i upute za odabrane studente nalaze se na web stranici Sveučilišta.
Dobitnici nagradne igre Croatia Airlines
Croatia Airlines je tijekom Dana karijera na Fakultetu strojarstva i brodogradnje imala nagradnu igru za studente u kojoj se tražio odgovor na pitanje „Zašto biste se željeli zaposliti u Croatia Airlinesu? Nagrada za dva najkreativnija odgovora bila je zrakoplovna karta u domaćem prometu, a osvojili su ih studenti Andrija Mitar i Ivor Šantak. Čestitke sretnim dobitnicima!
Stjepko KATULIĆ, dipl. ing. strojarstva, obrana doktorskog rada
Stjepko Katulić, dipl. ing. strojarstva,  branit će doktorski rad pod naslovom "POBOLJŠANJE TERMODINAMIČKE ISKORISTIVOSTI PARNOTURBINSKOG DIJELA KOMBINIRANOG POSTROJENJA PRIMJENOM ORGANSKIH RADNIH MEDIJA“, dana 14. prosinca 2016. godine u 10,00 sati u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta, Ivana Lučića 5/I kat.
Natječaj za radna mjesta u nastavnom, suradničkom zvanju i  za naslovna zvanja, objavljen je u Večernjem listu, Narodnim novinama i na Euraxess job portalu u petak 25. studenog 2016. godine. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu obavijesti.  
Na Dan fakulteta, petak 18. studenog, održan je „Bal strojara“ u svečanom ozračju hotela Esplanade Zagreb. Balu su nazočili zaposlenici i alumni Fakulteta, uvaženi gosti sa Sveučilišta te brojni poslovni suradnici i prijatelji FSB-a. U organizaciji bala sudjelovali su Povjerenstvo za odnose s javnošću FSB-a te udruga bivših studenata AMAC FSB. Fotografije možete pogledati u galeriji, pri čemu se zahvaljujemo službenom fotografu bala, Jazz Saletović Photography.
Studenti zainteresirani za projektnu nastavu na engleskom jeziku u međunarodnom okruženju i razvoj novih proizvoda mogu se prijaviti na ovogodišnji natječaj za upis EGPR kolegija koji se izvodi istovremenom videokonferencijskom nastavom na sveučilištima u Londonu, Ljubljani, Budimpešti i FSB-u, u suradnji s industrijskim partnerom. Ovogodišnji industrijski partner iz Velike Britanije, želi ući na tržište laganih, preklopnih skutera. Studenti će u međunarodnim timovima razviti koncept i prototip novog proizvoda. Testiranje prototipa održat će se tijekom završnog tjedna nastave na sveučilištu City University  u Londonu od 13. do 21. lipnja 2017. Prijave se šalju e-mailom na adresu egpr@fsb.hr. Prijave će se primati do 19.12.2016. godine. Više o kolegiju i ovogodišnjem projektu u privitku.
Društvo Energetičara Sisak traži inženjera strojarstva (mag. ing. mech.) s najmanje vrlo dobrim prosječnim uspjehom u studiju i znanjem iz područja automatizacije i regulacije u sklopu predodabira prijavitelja. Prednost imaju kandidati s užeg područja grada Siska. Kandidat bi u slučaju pozitivno ocijenjene prijave radio na planiranju i realizaciji automatizacije proizvodnih šaržnih procesa. Također, u sklopu posla uključeno je i pohađanje doktorskog studija Strojarstvo, brodogradnja, zrakoplovstvo, metalurgija. Upite i prijave slati na e-mail adresu do 20.12.2016.
U prilogu je članak pod naslovom “Na ramenima divova” – izložba u povodu 60 godina osamostaljenja FSB-a objavljen na portalu ZG-Magazin o izložbi koja se može pogledati na FSB-u do 31. siječnja 2017. godine.
Obavijesti o stipendijama
  • MOL grupa objavila je natječaj za dodjelu stipendija studenticama inženjerstva, geologije, matematike i tehničkih studija. Više informacija na www.stipendije.info 
  • HEP je objavio natječaj za dodjelu stipendija redovnim studentima diplomskih studija za akademsku godinu. Više informacija na www.stipendije.info
  • Otvorene su prijave za Gates Cambridge stipendije. Više informacija na www.stipendije.info
Baltic Workboats are creating a small craft design hub in Tallinn, Estonia in order to provide all round technical support services. Baltic Workboats is a fast expanding dynamic company who build workboats and commercial craft at their own yard as well as at other facilities. Projects currently underway for which staff are needed immediately include: 45m hybrid coastguard vessel, 25m fast patrol boats and 16m wave piercing SAR craft. The ideal candidates will have graduated with a degree in Naval Architecture or similar and will have gained a minimum of 5-10 years’ shipyard or design office experience, ideally working in the fast workboat sector on vessels 10-60 metres in aluminium, grp or steel. Candidates for supporting roles may have less experience. Please send initial CV’s and career information to  Paul Graville paul@amgram.co.uk and Erik Aleksejev erik@bwb.ee.
ASME 13th International Conference on Multibody Systems, Nonlinear Dynamics, and Control (MSNDC) održat će se u  Cleveland Convention Center,  Cleveland, SAD, u razdoblju 4.-6. kolovoza 2017. godine. Konferencija je renomiran znanstveni događaj za tehnička područja dinamike više tijela, nelinearne dinamike i upravljanja, koji svake godine obuhvati velik broj sudionika, izlagača i industrijskih sponzora. Tijekom rada konferencije dodjelit će se nagrade u kategorijama 'najbolji znanstveni rad' i  'najbolji studentski znanstveni rad', a poseban događaj je dodjela prestižne znanstvene nagrade 'Lyapunov Award' koji uključuje i plenarno predavanje laureata. Također, za studente postoji mogućnost i djelomičnog sufinanciranja putnih troškova. Rok za predaju znanstvenih radova s ciljem uključivanja u program konferencije je 10. veljače 2017. godine. Svi detalji dani su u privitku. Suorganizator ASME MSNDC konferencije je prof. dr. sc. Zdravko Terze.            
Poziv na podnošenje prijedloga - Erasmus+ KA2 Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju
Europska komisija objavila je Poziv na podnošenje prijedloga za program Erasmus+ za 2017. godinu za Ključnu aktivnost 2 Jačanje kapaciteta u visokom obrazovanju (Capacity Building in HE). Rok za prijavu je 9. veljače 2017. godine.  Aktivnost je namijenjena potpori modernizacije, dostupnosti i internacionalizacije visokog obrazovanja u partnerskim zemljama (treće zemlje) kroz suradnju s europskim visokim učilištima (konzorcijski projekti). Prijavni obrasci i druga tehnička dokumentacija potrebna za postupak prijave bit će objavljeni na internetskim stranicama Agencije za mobilnost i programe Europske unije www.mobilnost.hr.
Amalija Horvatić Novak, mag. ing. mech., doktorandica na Zavodu za kvalitetu sudjelovala je na međunarodnoj doktorskoj školi  The 5th DAAAM International Doctoral School  te na međunarodnoj konferenciji  The 27th DAAAM International Symposium 2016 Intelligent Manufacturing & Automation: Focus on Sustainability. Doktorska škola i Konferencija održane su u Mostaru u periodu od 23. do 30. listopada 2016. godine. Amalija Horvatić Novak dobitnica je dviju nagrada koje se dodjeljuju mladim znanstvenicima i istraživačima. Dobitnica je nagrade za najbolji rad konferencije i usmeno izlaganje pod nazivom Influence of Geometrical Magnification on Computed Tomography Dimensional Measurements, autora Amalije Horvatić Novak, Biserke Runje i Danijela Butković. Za zapažene rezultate u radu doktorske škole nagrađena je Festo nagradom za mlade znanstvenike i istraživače.
#1 SYMPTOMA, better diagnosis – stipendija
SYMPTOMA, internetska tražilica za bolesti, dodjeljuje stipendije na godišnjoj razini za studente koji su spremni raditi kako bi financirali troškove studiranja i života. To je samo jedna od stipendija koja stoji na raspolaganju studentima širom svijeta. Prijavljivanje za stipendiju vrši se na: https://www.symptoma.com/hr/stipendija .
Otvoren natječaj Mreža za inovativno osposobljavanje za 2017. u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija
Otvoren je poziv na natječaj Mreža za inovativno osposobljavanje za 2017. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 10. siječnja 2017. godine.
Studentska udruga BEST Zagreb u suradnji s IT tvrtkama, nakon uspješne prve inačice, organizira drugo Natjecanje u programiranju umjetne inteligencije koje će se održati 11. i 12.12.2016. godine. Početkom prosinca, timovi će sa svojim botovima odmjeriti snage u simulacijskoj areni. Cilj natjecanja je pružiti programerima priliku da pokažu svoje znanje i predstave se istaknutim tvrtkama na hrvatskom IT tržištu. Natjecatelji će za svoj trud biti vrijedno nagrađeni – i to u iznosu od 10 000 kn za prvo mjesto, 5 000 kn za drugo mjesto i 2 000 kn za treće mjesto. Više informacija se nalazi u privitku.
Željko Šitum dobitnik zlatne medalje na 14. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2016
Na 14. Međunarodnoj izložbi inovacija ARCA 2016, koja je od 20. do 22. listopada 2016. održana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, u konkurenciji 180 inovacija iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Slovenije, Kine, Irana, Poljske i Rumunjske, zlatnu medalju za ELEKTROHIDRAULIČKI ROBOTSKI MANIPULATOR (EHROM) osvojio je prof. dr. sc. Željko Šitum.
Obzor 2020 - 6 novih natječaja Energy Efficiency
U okviru programa Obzor 2020 otvoreno je 6 novih tema natječaja Energy Efficiency u području Sigurne, čiste i učinkovite energije. Europska komisija kroz ove pozive financirat će aktivnosti inovacija (IA – Innovation action). Rok za prijavu projektnih prijedloga je 19. siječnja 2017. godine.
Pomorski fakultet u Splitu, uz suorganizatore iz Hrvatske i inozemstva organizira 7. Međunarodnu konferenciju o pomorskoj znanosti 2017. - IMSC 2017. koja će se održati u Solinu, Hotel President, 20. i 21. travnja 2017. godine. Pokrovitelji Konferencije su Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Međunarodna hidrografska organizacija. Više o Konferenciji možete pronaći u privitku te na poveznici: http://www.pfst.unist.hr/imsc/
U sklopu CoolHeating projekta na kojemu FSB sudjeluje kao partner, u razdoblju od 19. do 23.09.2016. je održan posjet primjerima dobre prakse malih obnovljivih centraliziranih toplinskih sustava u Danskoj. Voditelj projekta sa strane FSB-a je prof. dr. sc. Neven Duić sa Katedre za energetska postrojenja i energetiku, a posjetu su prisustvovali prof. dr. sc Neven Duić i dr. sc. Tomislav Pukšec. Prisutni su također bili i predstavnici grada Ozlja kao ciljanog grada CoolHeating projekta u Hrvatskoj. Posjet postrojenjima se održao u sklopu CoolHeating projektnog sastanka i 4th International Solar District Heating Conference, a svrha je bila prijenos znanja i iskustava s implementacijom malih obnovljivih centraliziranih toplinskih sustava na partnere iz zemalja jugoistočne Europe. Posjećena su 4 postrojenja: postrojenje u Gramu, 2 postrojenja na otoku Samsø te postrojenje u Brædstrupu. Više u privitku.
Trajni otvoreni poziv: „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“
Objavljen je Trajni otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga za dodjelu bespovratnih sredstava za „Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja“, financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Poziv je otvoren od 4.5.2016. do 31.12.2019. godine. Cilj ovog Poziva je dodjeljivanje državne potpore za aktivnosti istraživanja i razvoja poslovnog sektora s ciljem razvoja novih proizvoda, usluga, tehnologija i poboljšanja poslovnih procesa te povećanje njihove suradnje sa znanstveno istraživačkim institucijama.

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940