Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
  
Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na Međunarodnu Konferenciju MTECH koja će se održati u Zadru, od 4. do 7. listopada 2017. godine, u organizaciji Hrvatskog društva za materijale i tribologiju (HDMT), Hrvatskog društva za toplinsku obradu i inženjerstvo površina (HDTOIP), Hrvatskog društva za zaštitu materijala (HDZaMa) i Hrvatskog centra za nerazorna ispitivanja (CeNI) i suorganizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Prvi poziv za Konferenciju nalazi se u privitku. S ciljem poticanja mladih istraživača u produbljivanju istraživanja, na MTECH konferenciji dodijelit će se nagrada za najbolji rad mladih istraživača na području materijala: korozija, toplinska obrada, ispitivanje materijala i tribologija. Nagrada će biti dodijeljena pojedincu ili grupi mladih istraživača (ako je više istraživača koautor na istom radu) čiji je rad prezentiran na MTECH konferenciji. Nagrada će biti dodijeljena za vrijeme trajanja konferencije.
Za više detalja molimo pogledajte službenu stranicu konferencije www.mtech.com.hr
Darko Chudy, predavanje u sklopu kolegija Umjetna inteligencija: “Fiziologija mozga"
Doc. dr. sc. Darko Chudy, pročelnik Zavoda za neurokirurgiju Kliničke bolnice Dubrava, će održati predavanje pod naslovom “FIZIOLOGIJA MOZGA" u sklopu kolegija Umjetna inteligencija u četvrtak 30.03.2017. s početkom u 09:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani C.
Tomislav Domazet-Lošo, predavanje u sklopu kolegija Umjetna inteligencija: "Biološki sustavi"
Dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo, istraživač na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu, će održati predavanje pod naslovom “GENETIKA" u sklopu kolegija Umjetna inteligencija u ponedjeljak 27.03.2017. s početkom u 09:00 sati u sjevernoj zgradi Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 1 , PREDAVAONA 2.
Srce se i ove godine pridružilo obilježavanju međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja kroz mjesečno druženje popodne@ceu te poziva sve zainteresirane u ponedjeljak, 27. ožujka 2017. s početkom u 16 sati, u učionicu E Srca na uvodno predavanje: "Open Education: The Moral, Business & Policy Case for OER", Cable Green, direktor za otvoreno obrazovanje Creative Coomons te raspravu o važnosti otvorenog obrazovanja i znanosti te nužnosti politike otvorenog pristupa znanstvenim informacijama, obrazovnim sadržajima, istraživanjima i publikacijama. Više o događanju pročitajte na web stranici Srca.
Natječaj za jednog redovitog profesora, jednog stručnog suradnika i trojicu suradnika (dva poslijedoktoranda i jednog asistenta), raspisan je 24. ožujka 2017. godine u N.N., Večernjem listu i Euraxess jobs portalu. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu obavijesti. 
Obrane diplomskih radova
U privitku se nalaze obavjesti o obrani diplomskih radova.
Tvrtka Marine and Energy Solutions DIV d.o.o. specijalizirana je za projektiranje brodova, energetskih objekata, dizajn interijera, studije izvedivosti, 3D modeliranje, izravni nadzor i inženjerske usluge. Traži djelatnike za sljedeće pozicije: Projektant konstrukcije broda (m/ž), Projektant brodske opreme (m/ž), Projektant brodskih strojarskih sustava (m/ž), Projektant brodskih elektro, navigacijskih i komunikacijskih sustava (m/ž). Prijave za natječaj se šalju u elektroničkom obliku najkasnije do 27.03.2017. godine. Detalji natječaja su u privitku.
Natječaji za stručne suradnike i višeg stručnog suradnika na projektima
Natječaji za stručne suradnike i višeg stručnog suradnika na projektima „Promoting innovative nEtworks and cLusters for mArine renewable energy synerGies in mediterranean cOasts and iSlands – PELAGOS“ i „Promoting RES Integration for Smart Mediterranean Islands – PRISMI“  financiranim iz programa Interreg Mediterranean, te ostalim projektima na Katedri za energetska postrojenja i energetiku, u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju, na određeno vrijeme (do kraja trajanja projekata), objavljeni su dana 22. ožujka 2017. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekstovi natječaja nalaze se u prilogu.
Prezentacija tvrtke Live Good d.o.o.: "Procjena zdravstvenih rizika temeljem 3D skeniranja tijela"
U utorak 28. ožujka 2017. u 14.15 sati u predavaoni S-26 Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, u sklopu kolegija "Fotogrametrija i vizualizacija objekata", predstavnici tvrtke Live Good d.o.o. održat će jednosatnu javnu prezentaciju nagrađivane inovacije  BodyRecog, aplikacije koja 3D skeniranjem tijela i fotogrametrijom omogućuje mjerenje antropometrijskih dimenzija ljudskog tijela i procjenu zdravstvenih rizika. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.
Predmetni nastavnik prof. dr. sc. Damir Semenski
RGN fakultet u Zagrebu zapošljava dva doktoranda na projekt HRZZ-a ESCOM
Rudarsko-geološko-naftni fakultet u Zagrebu objavio je natječaj za zapošljavanje dva doktoranda na projekt HRZZ-a ESCOM na koji se mogu prijaviti i magistri inženjeri strojarstva. Rok za prijavu je 28.03.2017. Tekst natječaja je objavljen u Narodnim novinama.
Zbog povećanja opsega posla, tvrtka MIKRA d.o.o. objavila je natječaj za zapošljavanje procesnog inženjera/inženjerke. Uvjeti zapošljavanja, te opis zadataka i kompetencija, nalaze se u prilogu oglasa. Rok za prijavu kandidata je 28.03.2017.
U prilogu se nalazi popis valjanih (potvrđenih) kandidatura za Izbore za Studentski zbor FSB-a koji će se održati 28. i 29. ožujka 2017. godine od 8 do 20 sati na biračkom mjestu studentska crtaona S4 (južna zgrada FSB).
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora
Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za sufinanciranje studentskih programa u 2017.g. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2017.g do 12:00 sati. Prijave na Natječaj će se vršiti putem aplikacije na https://apps.unizg.hr/studentski-projekti/  kojoj se pristupa pomoću AAI identiteta. Upute za korištenje aplikacije nalaze se u privitku. 
U prilogu se nalazi popis birača. Zahtjev za ispravak ili dopunu popisa birača može se dostaviti Izbornom povjerenstvu za provođenje studentskih izbora najkasnije do četvrtka 23. ožujka 2017. u 14 sati putem urudžbenog zapisnika FSB-a.
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora
Već desetu godinu zaredom studentska udruga BEST Zagreb u sklopu svog projekta EBEC Zagreb-Dani inženjera daje šansu mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te svojim kolegama. Od 27. do 29. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijat će se tri dana događanja na kojima svaki student Sveučilišta u Zagrebu može naći nešto za sebe. Više informacija se nalazi u privitku.
Studenti - upoznajte se s dronovima i tehnologijom
Druga konferencija DRONEfest u čijem su fokusu bespilotne letjelice i softverska rješenja za njih osigurala je posebne uvjete za studente kako bi im olakšala upoznavanje s ovom tematikom. Cijena studentskih kotizacija je 250 kuna (PDV uključen) i osigurava sve što i regularna kotizacija: predavanje tijekom dva dana konferencije, radionice, posjećivanje sajma letjelica i fly zone, konzumaciju hrane i pića te preuzimanje prezentacija s predavanja u digitalnom obliku po završetku konferencije. Više informacija o konferenciji koja će se održati 30. i 31. ožujka u Zagrebu dostupno je na web stranicama konferencije na adresi http://dronefest.in2.hr
Tvornica turbina d.o.o. raspisala je natječaj za dodjelu dvije stipendije studentima preddiplomskog i diplomskog studija strojarstva, smjer konstrukcijski - konstruiranje i razvoj proizvoda i procesno-energetski - energetika. Uz zamolbu je potrebno priložiti potvrdu o upisu na fakultet, dokaze o do sada završenom obrazovanju i uspjehu u školovanju te životopis. Detalje natječaja možete vidjeti u privitku.
Program EUREKA - drugi zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte iz dunavske regije u 2017. godini
EUREKA je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu. Rok za dostavu projektnih pretprijava je 28. veljače 2017.godine. Krajnji rok za dostavu punih projektnih prijava je 31. ožujka 2017.godine. Više o natječaju možete pročitati ovdje
Interreg MED - Otvoren drugi Poziv
Program transnacionalne suradnje Interreg Mediteran 2014.-2020. objavio je drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga. Poziv je otvoren od 30. siječnja 2017.godine do 31. ožujka 2017. godine u 12:00 sati. Više o pozivu možete pročitati ovdje.
Tvrtka Planetaris d.o.o. zapošljava mag. ing. mech. / dipl. ing. stroj. na radnom mjestu projektant suradnik na izradi projekata termotehničkih instalacija, radno iskustvo nije potrebno. Na natječaj se prijavljuje isključivo slanjem životopisa na e-mail adresu karijere@planetaris.com. Prijave na natječaj primaju se do 1. travnja 2017. godine. Tekst natječaja je u privitku.
Stipendije za studij u Latviji
Vlada Latvije raspisuje natječaj za stipendije za preddiplomske, diplomske i doktorske studije. Stipendije su dostupne internacionalnim studentima za akademsku godinu 2017./2018. Rok za prijavu 1.04.2017. godine. Više informacija o uvjetima natječaja nalazi se ovdje.
U  organizaciji tvrtke mStart , Agrokor d.d., s društvima koja čine Agrokor koncern, ponovno otvara natječaj te poziva i redovne studente Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu da se prijave na natječaj. Uvjete natječaja mogu se pročitati u prilogu i na web stranici projekta. Rok za prijavu je 2. travnja 2017.
Produžetak roka za prijavu na natječaj
15. ožujka 2017. godine objavljene su izmjene natječajne dokumentacije Poziva Unaprjeđenje pismenosti-temelj cjeloživotnog učenja. Također, dostupan je i pročišćeni tekst Uputa za prijavitelje, a rok za prijavu produžen je do 19.04.2017. godine. Više informacija možete pročitati ovdje.
Tvrtka Tipteh Zagreb d.o.o. donirala je Fakultetu strojarstva i brodogradnje pet PLC uređaja tipa "Samba 4.3" i 5 uređaja tipa "Vision 700" s pratećom opremom proizvođača "UNITRONICS". Donaciju je i ime Fakulteta primio prodekan za znanstvenoistraživački rad i suradnju s gospodarstvom prof. dr. sc. Dubravko Majetić, a u ime tvtke Tipteh uručio gospodin Hrvoje Vlah, dipl.ing. Donirana oprema biti će korištena u edukacijske i istraživačke svrhe u sklopu nekoliko eksperimentalnih postava Laboratorija za alatne strojeve i Laboratorija za strojarsku automatiku.
Natječaj za radno mjesto rukovoditelja Službe investicija, održavanja i sigurnosti, Dekanat i tajništvo, na neodređeno vrijeme, objavljen je dana 15. ožujka 2017. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Produžetak roka za prijavu na natječaj
14. ožujka 2017. godine objavljene su Izmjene i dopune natječajne dokumentacije Poziva Podrška razvoju partnerstava organizacija civilnog društva i visokoobrazovnih ustanova za provedbu programa društveno korisnog učenja. Također, dostupan je i pročišćeni tekst Uputa za prijavitelje, a rok za prijavu produžen je do 5. travnja 2017. godine. Više informacija možete pročitati ovdje.
Međunarodna konferencija ''Upravljanje tehnologijama – korak ka održivoj proizvodnji'' (MOTSP2017) održava se naredne godine deveti puta. Organizator  je Hrvatska udruga za PLM i Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb uz brojne suorganizatore. Konferencija će se održati 5 - 7. travnja 2017. u Dubrovniku, u hotelu Argosy 4*. Više: www.motsp.org
Poziv na dostavu projektnih prijedloga- Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III
Poziv je usmjeren na razvoj lokalnih partnerstava za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanja partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 10.06.2017. godine. Više o pozivu možete pročitati ovdje.
Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji imaju upisan završni rad i nemaju zadanu temu rada, a planiraju ga braniti na rokovima u lipnju i u rujnu 2017. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Molbe (u privitku) se predaju u Referadu za završne i diplomske ispite do ponedjeljka 3. travnja 2017. u vremenu od 10 - 12 h. Molba mora obavezno biti potpisana od strane odabranog mentora. Studenti koji su dobili završni zadatak u studenom, ne predaju molbu za zadavanje.
Molbe nije potrebno urudžbirati.
Ukoliko student želi odabrati mentora s drugog smjera obavezno se mora javiti prof. dr. sc. Zvonku Heroldu.
U okviru svojih aktivnosti Hrvatsko društvo za zaštitu materijala i Katedra za zaštitu materijala (FSB) organiziraju 06. travnja 2017.  radionicu "Nehrđajući čelici". Radionica će se održati u Laboratoriju za zaštitu materijala, Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1. Poziv za radionicu se nalazi u prilogu.
U prilogu se nalazi poziv za XV. navigacijski „Plov za čisti Jadran 2017." koji će se održati na ruti Rogoznica – Piškera, Kornati – Zlarin, O. Zlarin – Rogoznica, u terminu od 21. do 23. travnja 2017. godine. Prijavu posade potrebno je poslati na e-mail: marino.grozdek@fsb.hr ili fax 01 6157 512. do četvrtka, 7. travnja 2017. uz punu uplatu sudjelovanja. Kompletan poziv je u privitku.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko
Znanstvena radionica/ljetna škola NUMAP-FOAM 2017
Međunarodna znanstvena radionica/ljetna škola 'Numerical Modelling of Coupled Problems in Applied Physics with OpenFOAM (NUMAP-FOAM)' održat će se od 21. kolovoza do 1. rujna 2017. Tradicionalno, škola okuplja doktorande i znanstvenike s uglednih EU, hrvatskih te drugih inozemnih istraživačkih institucija. Broj polaznika je ograničen. Više informacija dostupno je na web stranici OpenFOAM Summer School 2017.
Udruženje ESEIA u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu organizira međunarodnu ljetnu školu Balancing of bio-resources and energy production koja će se održati od 25. lipnja do 1. srpnja 2017. u Poslijediplomskom središtu Dubrovnik. Rok za prijavu je 25. travnja 2017. Više informacija nalazi se u privitku.
Novi web portal Katedre za konstruiranje i razvoj proizvoda i Laboratorija za konstruiranje - CADLab
U povodu 20. godišnjice osnutka Katedre za konstruiranje i razvoj proizvoda i 30. godišnjice osnutka Laboratorija za konstruiranje - CADLaba, predstavljen je novi web portal Katedre i Laboratorija (www.cadlab.fsb.hr). Na novom portalu su osim informacija o nastavnoj, znanstvenoj i stručnoj djelatnosti, dostupne informacije o bivšim i sadašnjim studentima, djelatnicima i suradnicima, te je omogućen pristup završnim, diplomskim, magistarskim i doktorskim radovima naših alumnija. Sadržaj portala se dinamički nadograđuje i usklađuje s repozitorijima FSB-a i Sveučilišta, te na hrvatskom i engleskom jeziku nudi detaljni uvid u povijest i sadašnjost Katedre i Laboratorija. 
INTERREG EUROPE – objava trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga
Program međuregionalne suradnje INTERREG EUROPE 2014.-2020. identificira i širi dobru praksu s ciljem njezinog prijenosa prvenstveno na Operativne programe u okviru ulaganja za rast i radna mjesta, ali i na programe u okviru europske teritorijalne suradnje. U teritorijalnom smislu obuhvaća cijeli teritorij Europske unije, Norvešku i Švicarsku, te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj. Poziv na dostavu projektnih prijedloga će biti otvoren od 01. ožujka 2017. godine do 30. lipnja 2017. godine. Više o pozivu možete pročitati ovdje.
Natječaj za izbor jednog nastavnika (redovitog profesora) i tri suradnika (dva poslijedoktoranda i jednog asistenta), objavljen je 01. ožujka 2017. godine u Večernjem listu, Narodnim novinama i na Euraxess job portalu. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu.    
8th European Combustion Meeting
8th European Combustion Meeting održava se ove godine od 18. do 21. travnja u Valamar Lacroma hotelu u Dubrovniku. Ova znanstvena konferencija je posvećena prijenosu znanja u području izgaranja i srodnim znanstvenim i tehnološkim disciplinama, a okupiti će preko 400 akademskih istraživača, znanstvenika i stručnjaka te veliki broj studenata iz cijelog svijeta. European Combustion Meeting održava se svake dvije godine u organizaciji jedne od članica Federation of the European Sections of the Combustion Institute a ove godine, ECM2017 organiziraju Jadranska sekcija Instituta za izgaranje i Sveučilište u Zagrebu, Fakultet strojarstva i brodogradnje, pod pokroviteljstvom Ministarstva za zaštitu okoliša i energetike. Preliminarni program i više informacija o samom događaju dostupni su na stranicama konferencije.
Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga -Unaprjeđenje pismenosti – temelj cjeloživotnog učenja
poziv je usmjeren na razvoj ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje kroz podizanje razine informacijske pismenosti učenika osnovnih i srednjih škola. Projektnim aktivnostima podići će se razina kompetencija djelatnika za inovativne pristupe poučavanju, te će se razviti i uvesti novi kurikulumi koji će dovesti do razvijanja ključnih kompetencija za cjeloživotno učenje. Fakultet na ovom pozivu može sudjelovati kao partner. Detaljnije o pozivu možete pročitati na linku: http://www.strukturnifondovi.hr/natjecaji/1277. Poziv je otvoren do 19.04.2017.godine.
Ivan Horvat: Dobitnik Godišnje nagrade Društva sveučilišnih nastavnika
Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu dodijelilo je deset nagrada mladim znanstvenicima i umjetnicima za 2016. godinu. Među dobitnicima je i Ivan Horvat, mag.ing. mech., s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, a nagradu je dobio za rad „Dynamic modeling approach for determining buildings technical system energy performance“ iz područja tehničkih znanosti, polje strojarstvo.
Čestitamo!
Pomorski fakultet u Splitu, uz suorganizatore iz Hrvatske i inozemstva organizira 7. Međunarodnu konferenciju o pomorskoj znanosti 2017. - IMSC 2017. koja će se održati u Solinu, Hotel President, 20. i 21. travnja 2017. godine. Pokrovitelji Konferencije su Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture i Međunarodna hidrografska organizacija. Više o Konferenciji možete pronaći u privitku te na poveznici: http://www.pfst.unist.hr/imsc/
Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2016./2017.
Na temelju odredbi Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu je raspisao Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akad. god. 2016./2017. Pravo natjecanja za Rektorovu nagradu imaju svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Studenti su dužni do petka, 28. travnja 2017. do 16 sati obaviti prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu te dostaviti ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i obrazloženje mentora) u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade Fakulteta. Svečana dodjela Rektorovih nagrada održat će se na Sveučilištu u Zagrebu u utorak, 20. lipnja 2017. Tekst natječaja i Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade možete vidjeti u privitku.
Stipendije za Sveučilište Manchester, UK
Sveučilište Manchester nudi deset stipendija za preddiplomski studij. Stipendije se obnavaljaju svake godine u maksimalnoj dužini od četiri godine, ovisno o rezultatima studenta. Rok za prijavu 30.06.2017. godine. Više informacija o uvjetima natječaja nalazi se ovdje.
International Conference on Structural Integrity and Durability (ICSID 2017) & 4th ESIS Summer School održati će se u Dubrovniku od 14. do 18. kolovoza 2017. godine. Konferenciju i ljetnu školu mehanike loma organiziraju Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i European Structural Integrity Society, ESIS. Više informacija o Konferenciji možete pronaći u privitku te na poveznici: https://www.fsb.unizg.hr/icsid/
Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Fakultetom strojarstva i brodogradnje raspisuje natječaj za nagrađivanje diplomskih radova studenata UNIZAG FSB-a iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Pravo prijave imaju svi studenti koji su diplomski rad obranili ili će ga tek obraniti u akademskoj godini 2016./2017. Prijave se šalju do 1. rujna 2017. godine. Više informacija i obrazac za prijavu nalaze se na internetskoj stranici SDEWES Centra.
EDS je sučelje za objedinjeno pretraživanje svih e-izvora znanstvenih informacija koji su dostupni na nacionalnoj razini. Sve baze koje su dostupne na pojedinim Sveučilištima i ustanovama te slobodni mrežni izvori sada su pretraživi korištenjem jednog polja.  
GOM Education Award - međunarodno natjecanje za studente tehničkih smjerova
GOM GmbH (proizvođač suvremenih trodimenzionalnih optičkih mjernih sustava) raspisao je natječaj GOM Educational Award koji nagrađuje najbolji laboratorijski eksperiment na temu optičkog 3D skeniranja koji kreiraju studenti za studente. Pobjednik ili pobjednička ekipa dobiva nagradu GOM Education Award od 3.000,00 EUR i priliku da predstavi svoj rad predstavnicima renomiranih međunarodnih tvrtki na GOM 3D mjeriteljskoj konferenciji 2017 u Braunschweigu, Njemačka. Prijave laboratorijskih eksperimenata na engleskom jeziku ocijenit će stručni žiri, a rok za prijavu je 15.06.2017. Sve informacija potražite na linku.

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940