Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
  
Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Fakultetom strojarstva i brodogradnje raspisuje natječaj za nagrađivanje diplomskih radova studenata UNIZAG FSB-a iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Pravo prijave imaju svi studenti koji su diplomski rad obranili ili će ga tek obraniti u akademskoj godini 2016./2017. Prijave se šalju do 1. rujna 2017. godine. Više informacija i obrazac za prijavu nalaze se na internetskoj stranici SDEWES Centra.
Natječaj Hrvatske zaklade za znanost „Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja“
Otvoren  je natječaj „Izgradnja hrvatskoga strukovnog nazivlja“ koji ima za cilj izradu baze podataka hrvatskoga strukovnog nazivlja (usustavljenih terminoloških zbirki) pojedinih struka uz prijevodne istovrijednice na drugim jezicima (u prvom redu na engleskom, a po mogućnosti i na drugim europskim jezicima). Rok za prijavu je  5. rujna 2017. godine do 13:00 sati.
STROJREM zapošljava projektanta i tehnologa
Tvrtka STROJREM je objavila oglase za popunu radnih mjesta „Projektant“ i „Tehnolog“. STROJREM je vodeći hrvatski i značajan regionalni proizvođač transportnih uređaja. To je obiteljska tvrtka s 27 godina iskustva, stalnog rasta i razvoja. U pogonima i sjedištu kompanije u Križevcima projektira se i proizvodi tehnološki napredna i pouzdana oprema za transport u sustavima kontinuirane dobave. Prijave je potrebno poslati do 15. rujna 2017. godine. Kompletni oglasi su u privitku.
Natječaji Competitive Low-Carbon Energy u području Sigurne, čiste i učinkovite energije
Devet novih tema natječaja Competitive Low-Carbon Energy u području Sigurne, čiste i učinkovite energije bit će otvoreno 11. svibnja 2017. Europska komisija kroz ove pozive financirat će aktivnosti inovacija (IA - Innovation actions). Poveznice na natječaje i uvjeti za prijavu objavljeni su na Portalu za sudionike. Rok za prijavu projektnih prijedloga je 9. rujna 2017. godine.
Natječaj za Individualne stipendije za 2017.u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija
Otvoren je poziv na natječaj za Individualne stipendije za 2017. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 14. rujna 2017. godine. Stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog  potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost. 
Natječaj za dodjelu nagrade najbolji e-kolegij za akademsku godinu 2016./2017.
Raspisan je Natječaj za dodjelu Nagrade najbolji e-kolegij FSB-a za akademsku godinu 2016./2017. Prijave se zaprimaju e-mailom do 19. rujna 2017. godine. U privitku je tekst Natječaja i obrazac za prijavu e-kolegija na Natječaj.
Natječaj za asistenta iz područja tehničkih znanosti, znanstvenog polja strojarstva  u Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava na Katedri za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, objavljen je u Večernjem listu, N.N. ii Euraxess jobs potralu  26. srpnja 2017. godine, i nalazi se u prilogu obavijesti. Natječaj je otvoren 30 dana.
Poziv studentima i nastavnicima (mentorima) za sudjelovanje na 7th International Students' Symposium on Logistics and International Business koji će se održati na Faculty of Mechanical Engineering, University of West Bohemia u Plzenu, Češka Republika, od 6. do 10. studenog 2017. Više o skupu možete vidjeti u privitku.  
Radno vrijeme Studentske referade
Studentska referada će prije ljetne stanke biti otvorena za studente do petka 28. srpnja 2017. u vremenu od 11 - 13 sati (uključujući i petak).

Nakon ljetne stanke Studentska referada počinje s radom od ponedjeljka 28. kolovoza 2017. u vremenu od 11 - 13 sati.
Na Fakultetu strojarstva i brodogradnje izvode se sveučilišni diplomski studiji strojarstva, brodogradnje i zrakoplovstva. Prijave za razredbeni postupak primaju se od 18. do 22. rujna 2017. Upisi na diplomske studije provodit će se prema rang listi izrađenoj na temelju rezultata postignutih u razredbenom postupku od 25. do 29. rujna 2017. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.
Otvara se javna rasprava i savjetovanje s javnošću o Nacrtu Prijedloga Pravilnika o industrijskoj praksi. Javna rasprava otvorena je do 28. kolovoza 2017. godine. Nacrt prijedloga Pravilnika je razmatran i usuglašen na Povjerenstvu za statut i opće akte. Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje obrazložene primjedbe i prijedloge na nacrt prijedloga Pravilnika, na adresu: savjetovanje@fsb.hr. Pristigle primjedbe i prijedlozi bit će objavljeni na mrežnim stranicama Fakulteta i priopćeni na sjednici Fakultetskog vijeća, s obrazloženjima za sve one primjedbe i prijedloge koji neće biti prihvaćeni. Tekst nacrta prijedloga Pravilnika dostupan je i u Pisarnici Fakulteta.
Kralj Metala Alati d.o.o. i Kralj Metala Kovnica d.o.o. dvije su firme smještene na području općine Pisarovina koje se bave proizvodnjom alata za izradu dijelova za autoindustriju (Kralj Metala Alati d.o.o.) i izrada dijelova za teretna vozila prešanjem (Kralj Metala Kovnica d.o.o.). Ove godine su odlučili dodijeliti dvije stipendije studentima/icama FSB-a u iznosu od 1500,00 kn mjesečno tijekom školovanja. Natječaj je otvoren do 30.09.2017. godine. Tekst natječaja je u privitku. 
Tema posebnog izdanja časopisa Wind and Structures broj 24/6 za lipanj 2017. godine je zavjetrinski vjetar (engl. downslope windstorm). Objavljeni članci obuhvaćaju analize karakteristika značajnih zavjetrinskih vjetrova diljem svijeta u obliku prikladnom za inženjerske primjene, i to za Santa Anu na zapadnoj obali Sjeverne Amerike, planinske vjetrove u europskim Alpama, Buru na Jadranu, zavjetrinske vjetrove u Italiji i Japanu, Zondu u Južnoj Americi. Grupe istraživača objavljenih članaka su iz Argentine, Brazila, Italije, Japana, Hrvatske i SAD-a. Gost urednik: Hrvoje Kozmar.
Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na Međunarodnu Konferenciju MTECH koja će se održati u Zadru, od 4. do 7. listopada 2017. godine, u organizaciji Hrvatskog društva za materijale i tribologiju (HDMT), Hrvatskog društva za toplinsku obradu i inženjerstvo površina (HDTOIP), Hrvatskog društva za zaštitu materijala (HDZaMa) i Hrvatskog centra za nerazorna ispitivanja (CeNI) i suorganizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Prvi poziv za Konferenciju nalazi se u privitku. S ciljem poticanja mladih istraživača u produbljivanju istraživanja, na MTECH konferenciji dodijelit će se nagrada za najbolji rad mladih istraživača na području materijala: korozija, toplinska obrada, ispitivanje materijala i tribologija. Nagrada će biti dodijeljena pojedincu ili grupi mladih istraživača (ako je više istraživača koautor na istom radu) čiji je rad prezentiran na MTECH konferenciji. Nagrada će biti dodijeljena za vrijeme trajanja konferencije.
Za više detalja molimo pogledajte službenu stranicu konferencije www.mtech.com.hr
Otvara se javna rasprava i savjetovanje s javnošću o Nacrtu Prijedloga Pravilnika o stegovnoj odgovornosti studenata. Javna rasprava otvorena je do 28. kolovoza 2017. godine. Nacrt prijedloga Pravilnika je razmatran i usuglašen na Povjerenstvu za statut i opće akte. Pozivaju se svi zainteresirani da dostave svoje obrazložene primjedbe i prijedloge na nacrt prijedloga Pravilnika, na adresu: savjetovanje@fsb.hr. Pristigle primjedbe i prijedlozi bit će objavljeni na mrežnim stranicama Fakulteta i priopćeni na sjednici Fakultetskog vijeća, s obrazloženjima za sve one primjedbe i prijedloge koji neće biti prihvaćeni. Tekst nacrta prijedloga Pravilnika dostupan je i u Pisarnici Fakulteta.
INETEC - Institut za nuklearnu tehnologiju d.o.o. raspisuje natječaj za dodjelu nagrade ''INETEC'' studentima FSB-a u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške najboljim studentima. Natječaj je otvoren do 14. listopada 2017. Nagrada se sastoji od povelje te novčanog iznosa od 5.000,00 kn. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.
Podsjećamo studente prve godine studija strojarstva da je raspisan interni natječaj za upise smjerova. Prijave za željeni smjer se provode putem web sučelja na adresi www.fsb.unizg.hr/fsbupisi od 26. lipnja do 22. rujna 2017. godine. Molimo studente da unutar navedenog perioda odaberu željeni smjer jer studenti koji ne izvrše prijavu biti će naknadno razvrstavni prema mogućnostima koje ostanu na raspolaganju. Sve dodatne informacije možete pronaći na prethodno navedenoj adresi.
U sklopu terenske nastave studenti diplomskog studija Konstrukcijskog smjera, usmjerenja Motori i vozila, posjetili su 7. i 8. lipnja 2017. tvornicu automobila BMW u Münchenu. Tijekom posjete studenti su imali prilike vidjeti cijeli proces proizvodnje automobila. Pored posjete tvornici studenti su posjetili i BMW Muzej i BMW Welt.
Natječaj za upis u poslijediplomski doktorski studij/Admission to the Postgraduate Doctoral Programme
U privitku se nalazi natječaj za upis u poslijediplomski doktorski studij za akademski godinu 2017./2018. In the attachment you can find call for applications for admission to the Postgraduate Doctoral Programme in the academic year 2017./2018.
U privitku se nalazi natječaj za upis u poslijediplomski specijalistički studij
EGPR 2017 završna radionica kako su je vidjeli studenti
U sklopu terenske nastave na kolegiju EGPR - European Global Product Realisation, naši studenti su boravili na City University of London od 10.-20.6.2017. Petnaest studenata zajedno s nastavnicima Katedre za konstruiranje i razvoj proizvoda Zavoda za konstruiranje sudjelovallo je u izradi funkcionalnih prototipova nove genaracije lakih i sklopivih skutera za starije i manje pokretne osobe koji su razvijeni u suradnji s industrijskim partnerom BetterLife Innovations Ltd. iz Bristola. Kako su to vidjeli studenti, pogledajte u videu koji je izradila studentica Petra Adamović.
Objavljen je poziv za slanje radova i sudjelovanje na 15. međunarodnoj konferenciji iz serije DESIGN koja će se od 21. do 24.05.2018. održati u Hotelu Dubrovnik Palace u Dubrovniku. Konferenciju organizira Katedra za konstruiranje i razvoj proizvoda Fakulteta strojarstva i brodogradnje s podrškom međunarodnog udruženja The Design Society. DESIGN konferencija je vodeći europska konferencija u području konstruiranja i razvoja proizvoda koja redovno okuplja oko 300-njak sudionika sa svih glavnih sveučilišta kao i predstavnike industrije. Poziv se nalazi u prilogu, a sve ostale informacije su dostupne na web stranici konferencije.
PUBMET2017 - konferencija o otvorenom pristupu znanstvenoj komunikaciji
PUBMET2017, konferencija o otvorenom pristupu znanstvenoj komunikaciji održati će se u Zagrebu na Fakultetu elektrotehnike i računarstva od 21. do 22. rujna 2017. Više o konferenciji na http://pubmet.unizd.hr/

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940