Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
  
ASME Technical Committee on Multibody Systems and Nonlinear Dynamics (TC-MSND) raspisuje poziv za prijavu kandidata za dvotjednu ljetnu školu The 2017 Summer School on “Multibody Systems and Nonlinear Dynamics”  koja će od 23. srpnja do 5. kolovoza 2017. godine biti organizirana na University of Wisconsin‐Madison, SAD (sveučilište University of Wisconsin‐Madison je među najbolje rangiranim sveučilištima u SAD). Pored sudjelovanja na ljetnoj školi, uspješni kandidati sudjelovat će i u radu 13th ASME International Conference on Multibody Systems, Nonlinear Dynamics, and Control (MSNDC), Cleveland Convention Center, koja se terminski nastavlja na školu. Troškove školarine, prehrane i boravka podmirit će TC-MSND (puna stipendija za 10 studenata, moguća je i djelomična refundacija troškova prijevoza). Program ljetne škole (naglasak je na metodama naprednog računanja), kao i detalji prijave dani su u privitku. Za daljnje informacije obratiti se Prof. dr. sc. Zdravku Terzeu, članu TC-MSND i predsjedavajućem konferencije 13th ASME International Conference on Multibody Systems, Nonlinear Dynamics, and Control (MSNDC) (https://www.asme.org/events/idetccie).
Natječaj za program “Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća”
Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program “Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća“. Ovim programom potiče se razvoj suradnje između hrvatskih istraživača (gostujući istraživač) i sadašnjih voditelja ERC projekta radi stjecanja iskustva te razvoja i pripreme vlastite prijave projektnog prijedloga za natječaje ERC programa. Programom se financiraju posjete voditeljima ERC projekata koji se trenutno provode i provodit će se u vrijeme planirano za posjetu, u trajanju od 3 do 4 mjeseca. Rok za prijavu na natječaj je 2. svibnja 2017. godine do 13:00 sati. Više detalja o natječaju možete pročitati ovdje.  
KRONES AG - Field Service Engineer
Tvrtka Krones AG hitno traži inženjere za rad u Njemačkoj na radnom mjestu servisnog inženjera. Traže se ljudi koji vole izazove, zainteresirani su za učenje, česta putovanja i rad u odličnim uvjetima za respektabilnu tvrtku. Više detalja o poslu možete saznati iduće srijede 03.05.17. u dvorani G u 12:00. Info link: https://www.youtube.com/user/kronestv
Povjerenstvo za odnose s javnošću
Pozivamo Vas na tribinu organizaciji Katedre za zrakoplovne konstrukcije Zavoda za zrakoplovno inženjerstvo i POJ-a Prva nadzvučna krila HRZ-a u ratu i miru koja će se održati u utorak 09. svobnja 2017. u 12:00 sati u Velikoj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Predavači su ratni piloti MiG-21 Danijel Borović, Ivica Ivandić i Ivan Selak. Poslušajte iskustva naših prvih pilota MiG-21 u Domovinskom ratu, i mirnodopskom razdoblju, kad se stvaralo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Iskoristite priliku te saznajte kako je to biti pilot nadzvučnog aviona; kako je Ivica Ivandić sletio s avionom, koji se nalazi ispred FSB-a, nakon bliskog susreta s drvetom; što misle o perspektivi HRZ-a,… Pozivaju svi  zainteresirani da prisustvuju predavanju.
Povjerenstvo za odnose s javnošću
Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. godine okuplja dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva, održava se u subotu 6. svibnja po 12. put na našem Fakultetu.
Svečano otvaranje izložbe počinje u 10 sati, u auli južne zgrade FSB-a. Detaljan Plan događanja nalazi se u privitku.
Povjerenstvo za odnose s javnošću 
U četvrtak 4. svibnja u 11,30 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Prof. dr. sc. Qiuwang Wang, prodekan School of Energy and Power Engineering, Xi’an Jiaotong University iz Kine, održati će pozivno predavanje na temu „High-Efficiency Heat Exchange Technologies for Energy Conversion and Utilization“ kojim će predstaviti svoju zemlju, sveučilište s kojeg dolazi te mogućnosti suradnje između njegovog matičnog fakulteta te Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Životopis istraživača i kratak opis predavanja nalaze se u privitku.
Doktorski rad Petra Piljeka pod naslovom "Model plitkog gravurnog kovanja temeljen na veličini kristalnog zrna" (mentor 
docent dr.sc. Zdenka Keran) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 17.svibnja 2017.god.
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i njeno Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj objavljuje predavanje 'Svemirske tehnologije - EU strateški programi i položaj RH' koje će se održati 4. svibnja 2017. u 18 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg Josipa Jurja Strossmayera 14, Zagreb. Predavač je Prof. dr. sc. Zdravko Terze, a uvodnu riječ dat će Akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Poziv sa svim detaljima i sažetkom predavanja dan je u privitku.
Pozivamo Vas da svojim prisustvom doprinesete provedbi Stručnog skupa studenata „Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj" te obogatite svoje znanje i podržite svoje kolege u predstavljanju inovativnih ideja, radova i projekata iz područja obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša. U okviru 8. Zagrebačkog energetskog tjedna, Stručni skup studenta održat će se u ponedjeljak, 8. svibnja 2017., s početkom u 9:00 sati, u Velikoj dvorani Starogradske vijećnice (Ćirilometodska 5, Zagreb). Studenti Doria Marciuš, Matej Đuranović i Franjo Novosel predstavit će istraživanja i projekte na FSBu vezana za solarne elektrane i dizalice topline. Program u prilogu. Sudjelovanje na navedenom Skupu možete prijaviti do 5. svibnja 2017., Gradskom ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, na - ana.simic@zagreb.hr.
Tvrtka 5G bavi se projektiranjem i konstruiranjem  procesne opreme i cjelovitih proizvodnih procesa. Tvrtka je specijalizirana za projektiranje i izradu procesne opreme u prehrambenoj industriji, kemijskoj i farmaceutskoj industriji, industriji pića itd. Za navedene industrije radimo izradu projektnih zadataka, idejnih, glavnih, izvedbenih projekata ili projekte izvedenog stanja. Tvrtka 5G d.o.o. zbog povećanja opsega posla traži projektanta/projektanticu. Mjesto rada je Savski Marof. Moguć je stalni radni odnos uz uvjet probnog rada. Početak rada je odmah. Rok za prijavu je 26.05.2017. godine. Detalji se nalaze u privitku.
Drugi krug Natječaja za akademsku mobilnost u 2017. godini
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je drugi krug Natječaja za akademsku mobilnost u 2017. godini. Prijave se dostavljaju u pdf formatu (jedan dokument) na e-mail: ivana.bezmalinovic@fsb.hr do petka 5. svibnja 2017. godine do 12:00 sati. Napominjemo da će prednost imati prijave koje se odnose na održavanje nastave na stranom sveučilištu te prijave kandidata koji u zadnje dvije godine nisu bili na razmjeni u okviru Natječaja za akademsku mobilnost ili u okviru programa Erasmus+.
Strojotehnika d.o.o. zapošljava ing. ili mag.ing. strojarstva, sa ili bez radnog iskustva, radno mjesto inženjer tehničke podrške. Na natječaj se prijavljulje isključivo slanjem životopisa (pdf file) na email nbekic@strojotehnika.hr najkasnije do 20.05.2017.
Natječaj za radna mjesta asistenata i poslijedoktoranada objavljen je 26. travnja 2017. godine, u Večernjem listu, N.N., Euraxess jobs portalu i na našoj web stranici nalazi se u prilogu. Natječaj je otvoren 30 dana. 
Natječaj za stručnog suradnika na projektu "Korištenje podatkovne analitike za razvoj energetskih usluga optimizacije potrošnje energije" i poništenje natječaja za radno mjesto Referenta pisarnice
Natječaj za radno mjesto stručnog suradnika objavljen je 26. travnja 2017. godine u Narodnim novinama i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje..
Miho KLAIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada
U četvrtak, 4. svibnja 2017. godine u 11 sati, u učionici Laboratorija za alatne strojeve (B2-102/9 sjeverne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Mihe Klaića, mag. ing. mech., pod naslovom: „Indirektni nadzor istrošenosti alata i tvrdoće obratka kod bušenja kamena“. Mentor doktorskog rada  je prof. dr.sc. Toma Udiljak.
Marina TOŠIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada
U utorak, 2. svibnja 2017. godine u 10 sati, u učionici A-410 (II. kat sjeverne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Marine Tošić, mag. ing. mech., pod naslovom: „Modeli za potporu pri odlučivanju o raspoloživosti zrakoplova temeljem dubinske analize podataka“. Mentor doktorskog rada  je izv. prof. dr.sc. Dragutin Lisjak.
Šumarski fakultet Sveučilišta u Zagrebu objavio je natječaj za radno mjesto I. vrste u suradničkom zvanju asistenta za znanstveno područje tehničke znanosti, znanstveno polje strojarstvo u Zavodu za procesne tehnike Drvnotehnološkog odsjeka. Tekst natječaja nalazi se u privitku a zainteresirani se za sve dodatne informacije mogu se obratiti na e-mail rbeljo@sumfak.hr.
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2017. - 2019.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2017. - 2019. Natječaj je otvoren svim znanstvenim institutima i visokim učilištima Republike Hrvatske i Narodne Republike Kine i obuhvaća sva znanstvena područja. Sredstva su namijenjena isključivo pokrivanju troškova putovanja i boravaka istraživača. Rok za prijavu je 15.5.2017. godine.
Stipendije MZO-a, AMPEU-a i Vlade SAD-a: program Fulbright za akademsku godinu 2018./2019.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe EU-a i Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u RH raspisuju natječaj za stipendije programa Fulbright za akademsku godinu 2018./2019. Rok za prijavu je 12. svibnja 2017. godine. Više informacija o natječaju nalazi se na web-stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja.
Natječaj za Individualne stipendije za 2017.u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija
Otvoren je poziv na natječaj za Individualne stipendije za 2017. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 14. rujna 2017. godine. Stipendije su namijenjene iskusnim istraživačima koji imaju doktorat ili minimalno četverogodišnje iskustvo istraživačkog rada u punom radnom vremenu. Cilj MSCA individualnih stipendija je jačanje kreativnog i inovativnog  potencijala iskusnog istraživača radom na osobnim istraživačkim projektima kroz međunarodnu i međusektorsku mobilnost. 
U prilogu su konačni rezultati izbora za Studentski zbor Fakulteta strojarstva i brodogradnje.
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora
Tvrtka ANDLAR PROJEKT d.o.o. uzima na stručno osposobljavanje univ.bacc.ing.mech. / mag. ing. mech. na radnom mjestu projektant suradnik na izradi projekata strojarskih instalacija, te suradnik u energetskom certificiranju. Na natječaj se prijavljuje isključivo slanjem životopisa na e-mail adresu jelena@andlar-projekt.hr. Prijave na natječaj primaju se do 01.06.2017. godine. Tekst natječaja je u prilogu.
Natječaj za prijavu zajedničkih projekata znanstveno-tehničke suradnje između Hrvatske i Austrije za 2018. - 2019.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Savezno ministarstvo znanosti, istraživanja i gospodarstva Republike Austrije zajednički provode i sufinanciraju program na temelju Ugovora između Vlade Republike Hrvatske i Austrijske savezne vlade o znanstveno-tehničkoj suradnji. Više informacija o natječaju možete pronaći na web stranici Ministarstva znanosti i obrazovanja. Prijave se podnose do 19. svibnja 2017. godine.
Potvrda o statusu studenta iz sustava e-Građani
Obavještavaju se studenti o mogućnosti kreiranja potvrda o statusu studenta. Studenti potvrdu kreiraju koristeći svoj AAI@edu (koji i inače koriste za pristup Studomatu/računalima u učionicama/e-mail-u). Detaljnije na poveznici: https://issp.srce.hr/e-potvrda .  
Prestižna bibliografska baza Web of Science u svom redovitom praćenju citiranosti radova redovito označuje radove koji se najviše citiraju u određenom razdoblju te takvim radovima dodjeljuje oznaku Highly cited paper i Hot paper. U ovom prestižnom društvu nalazi se nekoliko radova djelatnika Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu.
Najnoviji rad koji je označen kao Hot paper:
Objavljen natječaj Uspostavni istraživački projekti
Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj Uspostavni istraživački projekti s ciljem podupiranja razvoja samostalnih istraživačkih karijera mladih znanstvenika u ključnoj fazi kad mogu osnovati novu istraživačku grupu koja će se baviti međunarodno kometitivnim i/ili nacionalno relevantnim znanstvenim temama. Natječaj je namijenjen istraživačima koji su doktorat znanosti stekli najmanje 2, a najviše 7 godina od roka za prijavu, koji žele osnovati ili razviti novu istraživačku skupinu i postati neovisni istraživači. Rok za prijavu: 29. svibnja 2017. godine do 13:00 sati. Više o programu možete pročitati ovdje
Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkom obliku u 2017. godini
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za financijsku potporu izdavanju znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkom obliku u 2017. godini. Sukladno ovome pozivu, Ministarstvo znanosti i obrazovanja dodjeljivat će financijske potpore nakladnicima (izdavačima) znanstvenih knjiga i visokoškolskih udžbenika u tiskanome i elektroničkom obliku. Rok za prijavu je 30.5.2017. godine.
Natječaji Competitive Low-Carbon Energy u području Sigurne, čiste i učinkovite energije
Devet novih tema natječaja Competitive Low-Carbon Energy u području Sigurne, čiste i učinkovite energije bit će otvoreno 11. svibnja 2017. Europska komisija kroz ove pozive financirat će aktivnosti inovacija (IA - Innovation actions). Poveznice na natječaje i uvjeti za prijavu objavljeni su na Portalu za sudionike. Rok za prijavu projektnih prijedloga je 9. rujna 2017. godine.
Natječaji Energy Efficiency u području Sigurne, čiste i učinkovite energije.
Otvoreno je 12 tema natječaja Energy Efficiency u području Sigurne, čiste i učinkovite energije. Europska komisija kroz ove pozive financirat će aktivnosti potpore i koordinacije (CSA - Coordination and support action), osim u temi EE-19-2017. Poveznice na natječaje i uvjeti za prijavu objavljeni su na Portalu za sudionike. Rok za prijavu projektnih prijedloga je 7. lipnja 2017. godine.
Obavijest o održavanju 5. međunarodne ljetne škole "New solutions and inovations in logistics and transportation", Celje, Slovenija
Ovim putem obavještavaju se svi zainteresirani doktorandi o održavanju 5. međunarodne ljetne škole "New solutions and inovations in logistics and transportation", u organizaciji Univerze v Mariboru, Fakulteta za logistiko. Međunarodna ljetna škola održavat će se od 28. svibnja do 3. lipnja 2017. godine u Celju i Opatiji. Sve detalje možete saznati na linku.
U privitku možete vidjeti plan kolokvija za ljetni semestar akademske godine 2016./2017. 
Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na Međunarodnu Konferenciju MTECH koja će se održati u Zadru, od 4. do 7. listopada 2017. godine, u organizaciji Hrvatskog društva za materijale i tribologiju (HDMT), Hrvatskog društva za toplinsku obradu i inženjerstvo površina (HDTOIP), Hrvatskog društva za zaštitu materijala (HDZaMa) i Hrvatskog centra za nerazorna ispitivanja (CeNI) i suorganizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Prvi poziv za Konferenciju nalazi se u privitku. S ciljem poticanja mladih istraživača u produbljivanju istraživanja, na MTECH konferenciji dodijelit će se nagrada za najbolji rad mladih istraživača na području materijala: korozija, toplinska obrada, ispitivanje materijala i tribologija. Nagrada će biti dodijeljena pojedincu ili grupi mladih istraživača (ako je više istraživača koautor na istom radu) čiji je rad prezentiran na MTECH konferenciji. Nagrada će biti dodijeljena za vrijeme trajanja konferencije.
Za više detalja molimo pogledajte službenu stranicu konferencije www.mtech.com.hr
Poziv na dostavu projektnih prijedloga- Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja - faza III
Poziv je usmjeren na razvoj lokalnih partnerstava za zapošljavanje u cilju prevladavanja regionalnih i lokalnih različitosti te poticanja partnerskog pristupa u pripremi i donošenju politika vezanih uz stvaranje i jačanje ljudskih potencijala u skladu s lokalnim potrebama na tržištu rada. Rok za dostavu projektnih prijedloga je 10.06.2017. godine. Više o pozivu možete pročitati ovdje.
GOM Education Award - međunarodno natjecanje za studente tehničkih smjerova
GOM GmbH (proizvođač suvremenih trodimenzionalnih optičkih mjernih sustava) raspisao je natječaj GOM Educational Award koji nagrađuje najbolji laboratorijski eksperiment na temu optičkog 3D skeniranja koji kreiraju studenti za studente. Pobjednik ili pobjednička ekipa dobiva nagradu GOM Education Award od 3.000,00 EUR i priliku da predstavi svoj rad predstavnicima renomiranih međunarodnih tvrtki na GOM 3D mjeriteljskoj konferenciji 2017 u Braunschweigu, Njemačka. Prijave laboratorijskih eksperimenata na engleskom jeziku ocijenit će stručni žiri, a rok za prijavu je 15.06.2017. Sve informacija potražite na linku.
Tvrtka Tipteh Zagreb d.o.o. donirala je Fakultetu strojarstva i brodogradnje pet PLC uređaja tipa "Samba 4.3" i 5 uređaja tipa "Vision 700" s pratećom opremom proizvođača "UNITRONICS". Donaciju je i ime Fakulteta primio prodekan za znanstvenoistraživački rad i suradnju s gospodarstvom prof. dr. sc. Dubravko Majetić, a u ime tvtke Tipteh uručio gospodin Hrvoje Vlah, dipl.ing. Donirana oprema biti će korištena u edukacijske i istraživačke svrhe u sklopu nekoliko eksperimentalnih postava Laboratorija za alatne strojeve i Laboratorija za strojarsku automatiku.
Znanstvena radionica/ljetna škola NUMAP-FOAM 2017
Međunarodna znanstvena radionica/ljetna škola 'Numerical Modelling of Coupled Problems in Applied Physics with OpenFOAM (NUMAP-FOAM)' održat će se od 21. kolovoza do 1. rujna 2017. Tradicionalno, škola okuplja doktorande i znanstvenike s uglednih EU, hrvatskih te drugih inozemnih istraživačkih institucija. Broj polaznika je ograničen. Više informacija dostupno je na web stranici OpenFOAM Summer School 2017.
INTERREG EUROPE – objava trećeg poziva na dostavu projektnih prijedloga
Program međuregionalne suradnje INTERREG EUROPE 2014.-2020. identificira i širi dobru praksu s ciljem njezinog prijenosa prvenstveno na Operativne programe u okviru ulaganja za rast i radna mjesta, ali i na programe u okviru europske teritorijalne suradnje. U teritorijalnom smislu obuhvaća cijeli teritorij Europske unije, Norvešku i Švicarsku, te je sufinanciran od strane Europskog fonda za regionalni razvoj. Poziv na dostavu projektnih prijedloga će biti otvoren od 01. ožujka 2017. godine do 30. lipnja 2017. godine. Više o pozivu možete pročitati ovdje.
Stipendije za Sveučilište Manchester, UK
Sveučilište Manchester nudi deset stipendija za preddiplomski studij. Stipendije se obnavaljaju svake godine u maksimalnoj dužini od četiri godine, ovisno o rezultatima studenta. Rok za prijavu 30.06.2017. godine. Više informacija o uvjetima natječaja nalazi se ovdje.
International Conference on Structural Integrity and Durability (ICSID 2017) & 4th ESIS Summer School održati će se u Dubrovniku od 14. do 18. kolovoza 2017. godine. Konferenciju i ljetnu školu mehanike loma organiziraju Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu i European Structural Integrity Society, ESIS. Više informacija o Konferenciji možete pronaći u privitku te na poveznici: https://www.fsb.unizg.hr/icsid/
Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, Fakultetom strojarstva i brodogradnje raspisuje natječaj za nagrađivanje diplomskih radova studenata UNIZAG FSB-a iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Pravo prijave imaju svi studenti koji su diplomski rad obranili ili će ga tek obraniti u akademskoj godini 2016./2017. Prijave se šalju do 1. rujna 2017. godine. Više informacija i obrazac za prijavu nalaze se na internetskoj stranici SDEWES Centra.

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940