Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
  
Prof. dr. sc. Nedeljko Štefanić izabran je za člana žirija koji ima zadatak odabrati najbolje Smart city rješenja u sklopu natječaja kojeg organizira Hanza media i Razvojna agencija grada Zagreba. Pozivaju se studenti i zaposlenici fakulteta da se prijave na natječaj ukoliko rade na Smart city  rješenju. Više informacija o natječaju i uvjetima za prijavu nalazi se OVDJE.
Pozivaju se jedriličari i oni koji to žele postati na sedmi „JEDRILIČARSKI KUP FSB“ koji će se održati u Šibeniku, u terminu od 27. do 29. listopada 2017. godine. U tri dana natjecanja jedrit će se olimpijski štap na regatnim jedrilicama Beneteau Platu 25. U prilogu se nalazi poziv. 
Organizacijski odbor
Prilog o Tei Žakuli u emisiji Treći element
U četvrtak 12. listopada 2017. godine na trećem programu HTV-a je prikazana emisija Treći element s temom Odljev mozgova u znanstvenoj zajednici. U jednom od priloga predstavljena je i naša FSB docentica Tea Žakula. Cijelu emisiju možete pogledati ovdje, a prilog s Teom počinje na 27:30 min.
Održan 25. Veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje
U subotu, 14. listopada 2017. na regatnoj stazi Jarun održan je jubilarni 25. ''Veslački susret osmeraca studenata strojarstva i brodogradnje Republike Hrvatske''. Za devet fakulteta sa četiri Sveučilišta (Zagreb, Split, Slavonski Brod i Maribor) veslalo je više od stotinu i osamdeset studenata, studentica i diplomiranih u trideset posada osmeraca i četveraca s kormilarom. Naši studenti pobjedili su u sprintu na 500 m dok su studentice osvojile treće mjesto. U utrci na 2000 m posada FSB-a osvojila je drugo mjesto, iza posade FESB-a iz Splita.
Program između sedam utrka upotpunjavali su studenti iz udruga Omega, Humans of FSB, SOME, FSB Racing Team, HUSB i članice plesne grupe Salsando uz stručne komentare i zabavne najave Joška Kostelića iz Veslačkog saveza Zagreba.
Pokroviteljstvo veslačkom susretu i ove godine dali su rektor Sveučilišta u Zagrebu Damir Boras i predsjednik Gradske skupštine grada Zagreba Andrija Mikulić. 
Rezultate i fografije pogledajte na internet stranici FSB veslačke regate.
Odluka o financijskoj potpori javnim znanstvenim institutima, javnim sveučilištima i znanstvenim te znanstvenostručnim udrugama za plaćanje članarine u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima
Na stranicama Ministarstva znanosti i obrazovanja objavljena je Odluka o financijskoj potpori javnim znanstvenim institutima, javnim sveučilištima i znanstvenim te znanstvenostručnim udrugama za plaćanje članarine u međunarodnim znanstvenoistraživačkim tijelima (MZIT) za 2017. godinu.
ZAGICAST - imobilizacijski materijal je biorazgradiv, vodootporan, netoksičan, hipoalergeni, lagan i čvrst materijal koji se pri određenoj temperaturi oblikom prilagođava dijelu tijela i trebao bi zamijeniti gips.
Na linku u prilogu možete glasovati za projekt ZAGICAST-imobilizacijski materijal našeg doktoranda Stjepana Ćurića koji se našao među deset finalista natječaja Moj Zaba Start. Glasovanje traje do četvrtka 19.10.2017. godine.
Društvo energetičara Sisak organizira po prvi puta Sisački energetski dan 19.10.2017. u hotelu Panonija u Sisku, s početkom u 09:00 h. Nedavno ustanovljeni cilj smanjenja emisija stakleničkih plinova Europske unije za 40% (u odnosu na referentnu 1990.) do 2030., moguće je ostvariti samo uz široki društveni konsenzus koji uključuje suradnju gospodarskih subjekata, obrazovnih i znanstvenih institucija, nevladinih udruga, različitih interesnih skupina, ali i samih građana. Ideja je Sisačkog energetskog dana već od 1. događaja stvoriti platformu za informiranje i motiviranje građana, tvrtki i drugih lokalnih subjekata, kao i svih zainteresiranih dionika o potrebi smanjenja štetnih klimatskih promjena, zaštiti okoliša te racionalnom korištenju energije i prirodnih resursa. Format događaja je zamišljen kao prezentacije pozvanih stručnjaka u trajanju od 15 minuta s 5 minutnom diskusijom između predavanja. Predavanja su podijeljena u 3 bloka, s obzirom na centralnu temu koja se provlači kroz prezentacije bloka. Uz sama predavanja u prostoru hotela bit će postavljeni štandovi s prigodnim sadržajima, uključujući i prezentaciju električnog automobila Tesla Model S. Više informacija moguće je pronaći na poveznici. Sudjelovanje na događaju je BESPLATNO za sve sudionike. Očekujemo Vas 19.10. na Sisačkom energetskom danu!
Hrvatsko društvo za zaštitu materijala u suradnji s Katedrom za zaštitu materijala Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu organizira radionicu o osnovnim znanjima u svezi odabira, rukovanja, zavarivanja, naknadne površinske obrade i korozije nehrđajućih čelika. Radionica će se održati 20. listopada 2017. u Laboratoriju za zaštitu materijala, Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, I. Lučića 1.
Poziv za radionicu se nalazi u prilogu.
Hrvatsko društvo za zaštitu materijala
ULJANIK Stipendira! je plan financijske podrške i zapošljavanja ciljano namijenjen pojedinim obrazovnim profilima. Trenutno su to sveučilišni inženjeri brodogradnje i brodostrojarstva, koji su, obzirom na proizvodni plan u sljedećem razdoblju, ključni za našu efikasnost i kvalitetu te čine dio naše dugoročne strategije obrazovanja kadrova. Studenti su pozvani da u petak 20.10.2017. u 12h u dvorani G fakulteta saznaju uvjete stipendiranja te pristupe testiranju. Više informacija u privitku.
Izv. prof. dr. sc. Smiljko Rudan
Satnica - zimski semestar ak.god. 2017./18. ver.3
Na poveznici https://www.fsb.unizg.hr/?raspored možete pogledati novu verziju satnice zimskog semestra akademske godine 2017./2018. koja će se primjenjivati od ponedjeljka 16.10.2017. Satnica je podložna promjenama na tjednoj osnovi.
Drzavna nagrada za znanost u 2016. godini dodjeljena prof.dr.sc. Nevenu Duiću
Prof. dr. sc. Neven Duić s Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Sveučilišta u Zagrebu nagrađen je Državnom nagradom za znanostu 2016. godini u kategoriji Godišnja nagrada za znanost, u području tehničkih znanosti, za znanstvena istraživanja koja su usmjerena na održivi razvoj energetike, posebno na energetsko planiranje, energetsku politiku, ekonomiku energetike, racionalno korištenje energije, smanjenje utjecaja energetike na klimatske promjene te numeričko modeliranje izgaranja i prijenosa topline zračenjem. Čestitamo!
HRID – NON DESTRUCTIVE TESTING  d.o.o. zapošljava mag. ing. mech.  konstrukcijskog smjera.  Posao se sastoji od razrade strojarske dokumentacije, razvoja raznih skenera, robota i manipulatora te sastavljanja istih.  Prijave sa životopisom poslati na e-mail: zeljko.postruzin@hrid-ndt.hr.
I ove godine GeCCo (Global eCollaboration Competition) traži motivirane sudionike! Šesto uzastopno izdanje međunarodnog online natjecanja GeCCo poziva sve studente FSB-a koji su zainteresirani za područje projektnog menadžmenta (ili već imaju iskustva u ovom području) da se i ove godine prijave za sudjelovanje. Prijave su moguće do 21.10 2017. Detaljno pojašnjenje o spomenutom projektu pročitajte u prilogu ili ovdje, a ukoliko vam treba još neko dodatno objašnjenje možete se javiti asistentu Miri Hegediću na email.
Sretno svim prijavljenima!
Sinago d.o.o. je inovativna izvozno orijentirana proizvodna tvrtka, specijalizirana za opremanje interijera prodajnih prostora vrhunskih svjetskih brendova. Zahvaljujući stalnom rastu poslovanja, kontinuirano zapošljavamo marljive, znatiželjne, stručne suradnike na poslovima izrade idejnih rješenja i projektiranja, tehničkog dizajna, do proizvodnje i ugradnje. Prisutni smo na europskom i svjetskom tržištu gdje izvozimo 80% proizvoda te smo pouzdan partner renomiranim tvrtkama. Trenutačmo imamo potreba za više konstruktora / tehnologa. Zainteresirani trebaju poslati svoju prijavu sa životopisom na ured.uprava@sinago.hrOglas je u prilogu.
Obavještavaju se studenti preddiplomskih studija koji planiraju braniti završni rad na roku u ožujku 2018. da moraju predati molbu za zadavanje završnog zadatka. Molbe (u privitku) se predaju u Referadu za završne i diplomske ispite do petka 3. studenog 2017. u vremenu od 10 - 12 h. Molba mora obavezno biti potpisana od strane odabranog mentora. Studenti koji su dobili završni zadatak u ak. god. 2016./2017., a nisu ga stigli obraniti, mogu zadržati istu temu i mentora i za ak.god. 2017./2018. ukoliko to žele. Ukoliko ne žele, mogu promijeniti i temu i mentora. Bez obzira da li se mentor i tema mijenjaju ili ne, mora se ponoviti postupak zadavanja.
Studenti koji ne planiraju braniti završni rad u ožujku, nego u rujnu, molbu za zadavanje će moći predati i u travnju 2018. Molbe nije potrebno urudžbirati.
Ukoliko student želi odabrati mentora s drugog smjera obavezno se mora javiti prof. dr. sc. Zvonku Heroldu.
Natječaji za 5 viših stručnih suradnika na projektu NERO na FSB-u
Natječaji za radna mjesta viših stručnih suradnika na projektu NERO, objavljeni su dana 12.10.2017. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekstovi natječaja nalaze se u prilogu.
Natječaj za program “Hrvatsko-švicarski program istraživanja“
Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program “Hrvatsko-švicarski program istraživanja“. Zajednički istraživački projekti omogućiti će znanstvenicima iz Hrvatske da zajedno sa znanstvenicima iz Švicarske, u obliku konzorcija, provode istraživačke aktivnosti. Rok za prijavu je 19. siječnja 2018. godine (17:00 CET).
Otvoren poziv na dostavu projektnih prijedloga Program transnacionalne suradnje Interreg V-B DUNAV 2014.-2020.
Program transnacionalne suradnje Dunav 2014. - 2020. poziva javne i privatne organizacije sa sjedištem u dunavskoj regiji na dostavu projektnih prijava. Prema okviru specifičnog cilja 4.2., pokreće se poziv na dostavu projektnih prijedloga za Seed Money Facility (SMF). Seed Money Facility je instrument namijenjen pružanju podrške razvoju transnacionalnih projekata usklađenih s prioritetnim područjima Strategije EU za dunavsku regiju (EUSDR). Prijavni obrazac i njegovi prilozi moraju biti dostavljeni putem eMS sustava najkasnije do 7. prosinca 2017. godine u 15:00 sati
Natječaji za dodjelu Stipendije Grada Zagreba
Obavještavamo Vas da su 10. listopada 2017., na web stranici Grada Zagreba
www.zagreb.hr → Odgoj, obrazovanje i sport→ Stipendije Grada Zagreba objavljeni:

- Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba studentima za akademsku godinu 2017./2018. i
- Natječaj za dodjelu Stipendije Grada Zagreba doktorandima za akademsku godinu 2017./2018.

Rok za podnošenje molbi je 25. listopada 2017. godine.

Kontakt osoba: Vesna Mandić, tel. 6100-555. - Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport
Folklorni ansambl ''Ivan Goran Kovačić'' iz Zagreba prima nove članove u ansambl. Prijem novih članova održavat će se tijekom mjeseca listopada ponedjeljkom i srijedom u 20 sati, u Studentskom naselju ''Stjepan Radić'' - dvorana Pauk i Mjesnoj zajednici Horvati-Srednjaci na adresi Horvaćanska 54. Dodatne informacije možete dobiti na adresi Opatovina 11, Zagreb, gdje se nalazi sjedište ansambla, na broju tel. 4813321 i na stranici www.igk.hr. Detaljnije u privitku. 
Hrvatski gimnastičar, naš student Tin Srbić osvojio je na Svjetskom prvenstvu u Montrealu naslov svjetskog prvaka na preči. To je ujedno i najveći uspjeh u povijesti hrvatske gimnastike. Svakako moramo napomenuti da je Tin Srbić i jedan od najboljih studenata na FSB-u koji je redovno upisan u treću godinu smjera Industrijsko inženjerstvo i menadžment. U prilogu je članak s portala 24sata.
Čestitamo Tinu i veselimo se njegovim budućim uspjesima!
Tvrtka Yazaki Europe Ltd. Glavna podružnica Zagreb traži CAD dizajnera (m/ž) sa ili bez iskustva. Prijave poslati do 1. studenog 2017. na marijana.cota@yazaki-europe.com. Više detalja nalazi se u prilogu.
U privitku možete vidjeti popis studenata prve godine i njihovih mentora za akademsku godinu 2017./2018. Molimo studente kojima nije naveden termin konzultacija da se mailom ili osobno jave svom mentoru radi dogovora o terminu konzultacija.
FSB Racing Team traži nove članove
Želiš se pridružiti jednom od najboljih studentskih projekata u regiji, sudjelovati na jednom od najprestižnijih inženjerskih međunarodnih natjecanja i nadograditi svoje vještine kroz studij? Klikni na link: https://tinyurl.com/fsbracingteam ispuni prijavnicu i zovemo te na razgovor! Nađi svoje mjesto među ponuđenih područjima strojarstva (ovjes, kočnice, aerodinamika, šasija, kompoziti, simulacije, proizvodnja, ...) elektrotehnike, marketinga (HR, PR, eventi, sponzorstva, web, ...), grafičkog, industrijskog dizajna i mnogih drugih. Nakon uspješno odrađena oba kruga prijave, postaješ dio FSB Racing Team-a! Sretno!
Zaklada Naumann-Etienne dodjeljuje stipendiju za diplomski studij (Master's degree) u trajanju od jedne do dvije godine na Georgia Institute of Technology (Georgia Tech) u Atlanti, SAD. Prijave se zaprimaju do 30. listopada 2017. godine. Više detalja o natječaju nalazi se u privitku te na poveznici http://www.unizg.hr/nc/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/ostale-mogucnosti-stipendiranja/ . 
Studentska sekcija Hrvatskog kemijskog društva organizira četvrti Simpozij studenata kemičara (SiSK) pod pokroviteljstvom Hrvatskog kemijskog društva i Kemijskog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. Simpozij će se održati 28. listopada 2017. na Kemijskom odsjeku Prirodoslovno matematičkog fakulteta Sveučilišta  u Zagrebu. Svi koje zanima studentski znanstveni rad na području kemije pozvani su nazočiti i sudjelovati u radu Simpozija. Za više informacija i prijavu na skup posjetite službenu stranicu SiSK-a.
FSB Racing Team sudjelovao na natjecanju FS Alpe Adria
Naši studenti su od 22. do 23. rujna ove godine sudjelovali na svom zadnjem ovosezonskom natjecanju - FS Alpe Adria, u organizaciji Riteh Racing Team-a na kartodromu "Bura" pored grada Šmrike. Ovo natjecanje nije klasično Formula Student natjecanje - postoje samo dinamički elementi i kratak tehnički pregled prije same trke. Ostali sudionici ovog događaja su timovi iz Srbije (Drumska Strela - Road Arrow Belgrade), Slovenije (UNI Maribor Grand Prix Engineering i Superior Engineering - FS Team Ljubljana), te Splita (FESB Racing Team i FESB Racing Team Moto) i sami organizatori događaja. Takav tip prijateljskog natjecanja omogućio je povezivanje mladih inženjera i inženjerki iz cijele regije, stvarajući pritom nova prijateljstva i potencijalne razmjene znanja među studentima. Kratak video uradak iz perspektive FSB Racing Team-a možete pogledati ovdje.
Održani Otvoreni dani “3DEXPERIENCE CADLab powered by RIMAC and CADCAM Group”
Povodom potpisivanja sporazuma između Fakulteta i tvrtki CADCAM Grupa i RIMAC Automobili 28. i 29. rujna na Fakultetu strojarstva i brodogradnje održani su Otvoreni dani “3DEXPERIENCE CADLab powered by RIMAC and CADCAM Group”. Tijekom dva dana, održane su brojne prezentacije i prikazi mogućnosti nove CAD platforme u integraciji s računalnom opremom (virtualna stvarnost, upravljanje humanoidnim robotom uz korištenje tehnologije digitalnih blizanaca, reverzibilno inženjerstvo uz 3D skeniranje i 3D printanje), a posjetitelji su mogli isprobati novu CAD platformu. Za one koji su propustili pogledajte galeriju fotografijavideo prilog (prilog počinje na 31:15). 
Klimaoprema d.d. raspisuje natječaj “Inovativnost i Kreativnost” za rješenje zadatka. Pokažite kako rješavate izazove, koristite znanje stečeno na FSB-u i ponudite rješenje problema te osvojite vrijednu novčanu nagradu. Na natječaj se mogu prijaviti redovni studenti Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, samostalno ili u timu. Prijave traju do 31.10.2017. na e-mail Helene Hrastnik: hhrastnik@klimaoprema.hr. Više detalja o zadataku i samoj prijavi nalazi se u privitku. 
Doktorski rad Marine Tošić pod naslovom "Modeli za potporu pri odlučivanju o raspoloživosti zrakoplova temeljem dubinske analize podataka" (mentor prof.dr.sc. Dragutin Lisjak) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 18. listopada 2017. godine.
Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems – JSDEWES indeksiran u WoSCC
Časopis Journal of Sustainable Development of Energy, Water and Environment Systems – JSDEWES indeksiran je u bibliografskoj bazi Web of Science Core Collection. Indeksirai su svi radovi objavljeni od volumena 3(2016). Glavni urednik časopisa je prof. dr. sc. Neven Duić.
Natječaj za izbor  profesora u trajnom zvanju i asistenata objavljen je 26. rujna 2017. godine u Večernjem listu, N.N. i Euraxess jobs potralu. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu
FSB Racing team ove je godine završio svoj novi bolid – Strix i s njime nastupio na dva natjecanja. U prilogu pročitajte sve o tome kako su se naši studenti snašli na Formula Student natjecanjima u Njemačkoj i Mađarskoj. Za video pregled događaja posjetite njihov YouTube kanal: https://www.youtube.com/user/FSBracingteam1.
Sjednica odbora za poslijediplomske studije
Sljedeća redovna sjednica Odbora za poslijediplomske studije održat će se 3. listopada 2017. godine. Molimo sve doktorande koji planiraju predati Obrazac za prijavu teme doktorskog rada- Dr Sc 01 da ga dostave do 28. rujna 2017. godine u Referadu za poslijediplomske studije.  Napominjemo kako se Obrazac za prijavu teme doktorskog rada- Dr Sc 01 može predati i za sjednicu Odbora za poslijediplomske studije u studenom kao uvjet za upis 3. semestra.
FSB Racing team na RTL Direktu
Novi bolid FSB Racing teama pod nazivom Strix kojim su ove godine preliminarno nastupili na dva natjecanja Formule student predstavljen je u emisiji RTL Direkt, 14. rujna 2017. godine. Ukoliko ste kojim slučajem propustili prilog, možete ga pogledati ovdje.
Čestitamo!
14. rujna 2017. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa Kohezija i konkurentnost 2014.-2020. za projekt Nacionalni referentni laboratorij za emisije iz motora s unutarnjim izgaranjem za necestovne pokretne strojeve. Potpisnici ugovora su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i Fakultet strojarstva i brodogradnje kao Korisnik.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 57.000.000,00 kuna, što projekt čini najvrjednijim ugovorenim do sada na FSB-u, a ujedno to je i prvi infrastrukturni projekt FSB-a kojem su dodijeljena bespovratna sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj projekta je uspostava laboratorija za mjerenje emisija iz motora necestovnih pokretnih strojeva pod čime se podrazumijeva rekonstrukcija i opremanje postojeće zgrade Laboratorija za motore i vozila, nabava mjerne opreme za laboratorijska i terenska ispitivanja, edukacija osoblja i u konačnici akreditacija laboratorija. Laboratorij će omogućiti uvođenje mehanizma nadzora, uspostavu inventara emisija za sektor necestovnih pokretnih strojeva i odgovarajuću tehničku podršku nadležnim državnim tijelima za provedbu niza politika vezanih za poboljšanje kvalitete zraka i klimatskih politika.
Prijedlog projekta i prijavu pripremio je tim Katedre i Laboratorija za motore i vozila. Voditelj projekta je prof. dr. sc. Zoran Lulić, a isti tim je zadužen i za provedbu projekta u provedbenoj i operativnoj fazi.
Obavijest o potpisivanju ugovora nalazi se također i na stranicama MZOE-a.
Stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2018./2019.
Ministarstvo znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske i Agencija za mobilnost i programe Europske unije, u suradnji sa Švicarskim veleposlanstvom, objavljuju natječaj za jednogodišnje stipendije Švicarske Konfederacije u akademskoj godini 2018./2019. Detaljnije informacije o prijavi na natječaj možete pročitati ovdje. Rok za prijavu je do 15. studenog 2017. godine
Na svečanoj proslavi Dana Hrvatskih voda održanoj 7. rujna 2017. povodom obilježavanja 141 godine organiziranog upravljanja vodama u Republici Hrvatskoj, Mariji Barti, mag. ing. mech., dodijeljena je Godišnja nagrada Hrvatskih voda za najbolji diplomski rad iz drugih područja koja se odnose na vodno gospodarstvo, za rad pod naslovom Optimiranje razgradnje prirodnih organskih tvari postupcima temeljenim na primjeni UV zračenja (mentori: doc. dr. sc. Hrvoje Juretić i doc. dr. sc. Hrvoje Cajner).
Čestitamo i želimo joj puno uspjeha u daljnjem radu!
Tema posebnog izdanja časopisa Wind and Structures broj 24/6 za lipanj 2017. godine je zavjetrinski vjetar (engl. downslope windstorm). Objavljeni članci obuhvaćaju analize karakteristika značajnih zavjetrinskih vjetrova diljem svijeta u obliku prikladnom za inženjerske primjene, i to za Santa Anu na zapadnoj obali Sjeverne Amerike, planinske vjetrove u europskim Alpama, Buru na Jadranu, zavjetrinske vjetrove u Italiji i Japanu, Zondu u Južnoj Americi. Grupe istraživača objavljenih članaka su iz Argentine, Brazila, Italije, Japana, Hrvatske i SAD-a. Gost urednik: Hrvoje Kozmar.
Objavljen je poziv za slanje radova i sudjelovanje na 15. međunarodnoj konferenciji iz serije DESIGN koja će se od 21. do 24.05.2018. održati u Hotelu Dubrovnik Palace u Dubrovniku. Konferenciju organizira Katedra za konstruiranje i razvoj proizvoda Fakulteta strojarstva i brodogradnje s podrškom međunarodnog udruženja The Design Society. DESIGN konferencija je vodeći europska konferencija u području konstruiranja i razvoja proizvoda koja redovno okuplja oko 300-njak sudionika sa svih glavnih sveučilišta kao i predstavnike industrije. Poziv se nalazi u prilogu, a sve ostale informacije su dostupne na web stranici konferencije.

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940