Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Predstavljanje FSB-a u Srednjoj školi Krapina

Dana 28. veljače 2023., u organizaciji POJ-a, predstavnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje na čelu s dr. sc. Danielom Pugarom prezentirali su studije i udruge Fakulteta učenicima završnih razreda Srednje škole Krapina, u sklopu predstavljanja visokih učilišta. Predstavljanje fakulteta u dvorani za priredbe slušalo je oko 140 učenika i profesora.

Život na FSB-u, programe, kao i razne druge aktivnosti učenicima i njihovim profesorima približili su asistentica na Katedri za mehaniku i čvrstoću Ana Lisac, studentica smjera Proizvodno inženjerstvo Sofija Frljužec, studenti smjera Mehatronika i robotika Filip Miklaužić i Luka Grden te predstavnik udruge FSB Racing Team student Matej Gongola. Troje od četvero navedenih studenata su ujedno i bivši učenici SŠ Krapina.

Na najvećem štandu smještenom odmah pored samog ulaza u Srednju školu, osim veselih, nasmijanih i raspričanih studenata FSB-a, učenici su mogli vidjeti i razne robote i robotska pomagala, dronove, kao i dijelove formule te dobiti sve potrebne informacije o fakultetu i čarima studiranja.

Interes za štand FSB-a je bio izrazito velik i u svakom trenutku oko njega je bio veliki broj znatiželjnih učenika, ali i profesora. Štand je posjetio i ravnatelj Srednje škole Krapina prof. Ivica Rozijan koji je izrazio veliku zahvalnost i oduševljenje činjenicom da je upravo FSB jedan od najčešćih izbora njihovih učenika nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja.

70 studenata FSB-a bivši su učenici Srednje škole Krapina, 50 studenata su bili učenici strukovne škole, a 20 studenata dolazi iz gimnazije. Od 926 učenika koji pohađaju ovu školu, vjerujemo da će dio upisati FSB i time nastaviti ovu izvrsnu suradnju!

Hvala, Srednja škola Krapina na pozivu i ovoj izvrsnoj prilici da se predstavimo vašim učenicima!

Vidimo se na upisima!

Povjerenstvo za odnose s javnošću, FSB
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica