Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Natječaj za doktorski studij – IUSS Pavia (Italija)

University School for Advanced Studies IUSS Pavia (Pavia, Italija) u potrazi je za ambicioznim i kvalitetnim kandidatom zainteresiranim za izradu doktorata na temu “Risk assessment of ports exposure to extreme winds”, koja će biti organizirana u sklopu suradnje sa Sveučilištem u Genovi (Italija).  

Navedeni doktorski studij na IUSS Pavia će biti izveden unutar okvira nacionalne doktorske škole u području klimatskih promjena i održivosti. Više informacija o projektu je moguće pronaći na priloženom linku: https://www.phd-sdc.it/borse/risk-assessment-of-ports-exposure-to-extreme-winds 

Doktorat bi bio dominantno temeljen na korištenju numeričkog pristupa (90%) te djelomično eksperimentalnog pristupa u vidu post-processinga i validacije numeričkih rezultata. Visoka razina znanja i razumijevanja dinamike fluida, računalne dinamike fluida te open-source CFD paketa OpenFOAM su uvjet za ovu poziciju.

Prethodno iskustvo u eksperimentalnoj dinamici fluida je poželjno, no nije uvjet. Visoka razina znanja engleskog jezika je nužna, dok znanje talijanskog jezika nije potrebno. 

Za ovaj doktorat je planiran i obavezan research period u inozemstvu u trajanju od minimalno 6 mjeseci. Financiranje za projekt je osigurano.  

Dodatni izvori informacija vezanih za projekt mogu se pronaći na navedenim linkovima:
Nacionalni doktorski program i kurikulum - https://www.phd-sdc.it/
Kurikulum - https://www.phd-sdc.it/research-topic
Prijava na poziciju - https://www.phd-sdc.it/how-to-apply
Webpage (dr. Alessio Ricci) - https://www.riccialessio.com/ 

DEADLINE za prijavu je 17. srpanj 2023. 

Za više informacija o projektu, nacionalnom programu, trajanju, školarini i svemu ostalom što potencijalno zainteresiranog kandidata može zanimati, slobodno kontaktirajte dr. Alessija Riccija na email alessio.ricci@iusspavia.it.
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica