Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Studenti i alumni FSB-a na Demo danu programa Nuqleus

Studenti i alumni FSB-a sudjelovali u četiri od devet ekipa koje su prezentirale svoje inovativne ideje i proizvode pred Investicijskim i Znanstvenim odborom programa Nuqleus. 

29. lipnja 2023. održan je Demo day - završnica druge faze programa Nuqleus koja je bila fokusirana na startup edukaciju i validaciju ideja. Između 13 timova koji su sudjelovali u prvoj fazi i timova direktno prijavljenih za drugu fazu, odabrano je 9 timova koji su imali tri minute za 'pitch' - prezentaciju ideje ispred članova znanstvenog i investicijskog odbora koji su činili Izabel Jelenić, Luka Abrus, Alan Sumina, Jakob Gajšek i Dubravko I. Babić. 

Tim Thorondrone. je specijaliziran za projektiranje i proizvodnju visoko specijaliziranih električnih letjelica s fiksnim krilima i razvoj softvera za obradu podataka iz leta a čine ga:

-        Domagoj Ćorić student je diplomskog studija Zrakoplovstvo specijaliziran za aerodinamiku i razvoj bespilotnih letjelica, a u Thorondroneu ima ulogu voditelja tima i razvoja procesa projektiranja.

-        Antonio Butigan student je završne godine diplomskog studija Zrakoplovstvo FSB-a koji je zadužen za razvoj poslovnog plana i strategije startupa.

-        Bruno Ćorić student je diplomskog studija Računarstvo na FER-u, a unutar tima zadužen je za razvoj alata koji olakšavaju projektiranje i operativno korištenje dronova na bazi umjetne inteligencije.

-        a na putu ih usmjerava izv. prof. dr. sc. Pero Prebeg, voditelj Laboratorija za brodske konstrukcije u okviru kojeg se provode znanstveno istraživački projekti u području analize i projektiranja tankostjenih konstrukcija. Unutar Thorondronea ima ulogu voditelja istraživanja i razvoja poslovanja.


Tim Novela Medica razvio je respimjer - uređaj za mjerenje frekvencije disanja u svim kliničkim situacijama, a čine ga tri člana:

-        Jakov Lonić  student je pete godine Medicinskog fakulteta u Zagrebu, u timu radi na medicinskom istraživanju, tržišnoj analizi, umrežavanju i javnim nastupima.

-        Petar Lonić  student je završne godine diplomskog studija Strojarstvo na FSB-u. U timu radi na tehničkoj realizaciji uređaja.

-        Dominik Vitez student je završne godine diplomskog studija Strojarstvo NA FSB-u, smjera Autonomni sustavi i računalna inteligencija. U Novela Medici doprinosi tehničkom aspektu razvoja uređaja s fokusom na obradu signala.

 

Alumni FSB-a sudjelovali su i u timovima:

-        Synergotron  tim je osnovao dr. sc. Domagoj Prebeg, dr. med. dent., a jedan od članova tima je i alimni FSB-a dr. sc. Emil Barić. Tim je razvio OmniCare uređaj za liječenje i podršku zdravlju zasnovan na inovativnom sustavu hibridne hladne plazme.

-        U MAQ timu sudjeluje alumni FSB-a Marko Brkljačić. Tim je razvio STEM IoT rješenje za osvješćivanje i edukaciju o važnosti dobre kvalitete zraka u zatvorenim prostorima

 

Više informacija pogledajte na https://nuqleus.io/2023/06/14/demo-dan/

 

Svi ekipama čestitamo i želimo puno uspjeha u daljnjem radu!
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica