Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Poziv na studentski energetski simpozij SAVED

Poštovani studenti i studentice FSB-a,
 
Simpozij o nuklearnim i obnovljivim izvorima energije SAVED (Sustainable and Ambitious Vision of Energy Development) događanje je s ciljem predstavljanja razvojnih mogućnosti u području energetike studentima znanstvenih, tehničkih i društvenih fakulteta u Hrvatskoj i šire. Simpozij je dvodnevno događanje, od kojih je prvi dan planiran za predavanja i panel raspravu, a drugi dan za posjete VE Senj i HE Senj.
 
U subotu 11. studenog održat će se 6 predavanja, kao i panel rasprava na temu 'Nuklearna energija ili obnovljivi izvori'. Predavanja i panel rasprava će se održati u velikoj dvorani Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu. U nedjelju 12. studenog organizirana je besplatna posjeta VE Senj i HE Senj. Vjetroelektrana Senj najveća je vjetroelektrana u Republici Hrvatskoj, a HE Senj jedna od najvećih hidroelektrana u Hrvatskoj.
 
Popis trenutno potvrđenih predavača i naslovi predavanja:
- mr.sc. Maja Pokrovac (Obnovljivi izvori energije Hrvatske, OIEH): Plenarno predavanje o energetici u RH
- dr. sc. Tonči Tadić (Institut Ruđer Bošković, IRB): Nuklearna fuzija
- mr. sc. Joško Moser (Hrvatski operater prijenosnog sustava, HOPS): Korištenje električne energije u budućnosti i prilagodba korisnika energetskom sustavu
- dipl.ing.naft.rud. Dragutin Domitrović (Calida Aqua): Geotermalna energetika u RH
- dr. sc. Hrvoje Stančin (DOK-ING grupa/Indeloop): Proizvodnja vodika i syngasa iz organskog otpada

Na simpoziju će biti organiziran i ručak (catering) te kava za sudionike. Subotnja predavanja biti će moguće pratiti i putem virtualne platforme Zoom, za što ćete dobiti link prilikom registracije.
 
Detaljnije informacije o simpoziju možete pronaći na linku eventa https://web.facebook.com/events/1023570825627041 i na stranici https://web.facebook.com/SimpozijSAVED.
 
Radujemo se Vašoj prijavi!
 
Marko Kolovrat, organizator simpozija SAVED
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica