Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



Predstavljanje FSB-a u Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec

U četvrtak 11. siječnja 2024., u organizaciji POJ-a, predstavnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje na čelu s dr. sc. Danielom Pugarom prezentirali su studije i udruge Fakulteta učenicima završnih razreda Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec, u sklopu Dana karijera. Dan karijera održava se svake godine kako bi učenicima približili obrazovne mogućnosti te ih osnažili za donošenje uspješnog profesionalnog odabira. Predstavljanje Fakulteta strojarstva i brodogradnje u velikoj učionici škole slušalo je oko 50 učenika.

Život na FSB-u, programe, kao i razne druge aktivnosti učenicima i njihovim profesorima približili su student studija mehatronike i robotike Matija Pongračić, studentica Zrakoplovnog inženjerstva Blanka Herman te predstavnik udruge FSB Racing Team student Noah Lukovnjak. Dvoje od troje navedenih studenata ujedno su i bivši učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec.

Na najvećem štandu smještenom odmah pored glavnog ulaza u školu, osim veselih, nasmijanih i raspričanih studenata FSB-a, učenici su mogli vidjeti i zanimljive robote i robotska pomagala te razne dijelove letjelice i bolida Formule Student. Osim prezentacije raznih zanimljivosti koje naš fakultet nudi učenici su mogli dobiti i sve potrebne informacije o fakultetu i čarima studiranja. Interes za štand FSB-a je bio, kao i uvijek, izrazito velik i u svakom trenutku oko njega je bio veliki broj znatiželjnih učenika, ali i profesora. Štand je posjetila i ravnateljica Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec prof. Sandra Breka-Ovčar te izrazila veliku zahvalnost za naš odaziv i odličnu pripremljenost.

48 studenata FSB-a bivši su učenici Gimnazije Josipa Slavenskog Čakovec. Ima ih na svim godinama i studijima Fakulteta. Od 628 učenika koji pohađaju ovu školu, sigurni smo da će dobar dio upisati FSB i time nastaviti ovu izvrsnu suradnju!

Hvala, Gimnaziji Josipa Slavenskog Čakovec na pozivu i ovoj izvrsnoj prilici da se predstavimo vašim učenicima! Nadamo se da je ovo predstavljanje pomoglo učenicima u izboru Fakulteta te da ćemo ih vidjeti na upisima.
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica