Novosti

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.



FSB predstavljen u Tehničkoj školi Čakovec

Dana 26. siječnja 2024., u organizaciji POJ-a, predstavnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje na čelu s dr. sc. Danielom Pugarom prezentirali su studije i udruge Fakulteta učenicima završnih razreda Tehničke škole Čakovec, u sklopu 1. Dana visokoškolskih ustanova pod nazivom „Od školske klupe do diplome“. U multimedijalnoj dvorani regionalnog centra kompetentnosti predstavljanje Fakulteta strojarstva i brodogradnje slušalo je oko 50 učenika.

Život na FSB-u, studijske programe, kao i razne druge aktivnosti učenicima i njihovim profesorima približili su poslijedoktorand na Katedri za konstrukciju plovnih objekata dr. sc Antonio Mikulić, studenti 2. godine studija Mehatronike i robotike Matej Čok i Vilim Srnec te studenti 2. godine studija Strojarstva Vito Kozjak i Deni Pečarko. Troje od četvero navedenih studenata ujedno su i bivši učenici Tehničke škole Čakovec.

Uz to, zajednički studij FSB-a i FER-a, Studij energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku učenicima i njihovim profesorima prezentirali su izvanredni profesor na Katedri za energetska postrojenja i energetiku dr. sc. Goran Krajačić te poslijedoktorandica na Katedri za energetska postrojenja i energetiku dr. sc. Ana Kodba. Profesor Goran Krajačić, kao predstavnik FSB-a, sudjelovao je i na panel raspravi pod nazivom „Kome trebaju tvoje kompetencije“. Na panel raspravi sudjelovali su i predstavnici drugih fakulteta, predstavnik poduzetnika te ravnatelj.

Na najvećem štandu smještenom odmah pored glavnog ulaza u školu, osim odlično raspoloženih i raspričanih studenata FSB-a, učenici su mogli vidjeti i razne robote te dobiti sve potrebne informacije o fakultetu i čarima studiranja. Interes za štand FSB-a je bio izrazito velik i u svakom trenutku oko njega je bilo puno znatiželjnih učenika, ali i profesora. Štand je posjetio i ravnatelj Tehničke škole Čakovec prof. Dražen Blažeka koji je izrazio veliku zahvalnost za naš odaziv i odličnu pripremljenost. Istaknuo je kako s našim Fakultetom uvijek ima odličnu suradnju i kako je upravo FSB jedan od najčešćih izbora njihovih učenika nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja. 28 studenata FSB-a bivši su učenici Tehničke škole Čakovec, a prema riječima ravnatelja taj će se broj već ove jeseni značajno povećati čime će se nastaviti ova izvrsna suradnja.

Hvala Tehničkoj školi Čakovec na pozivu i ovoj izvrsnoj prilici da se predstavimo Vašim učenicima! Nadamo se da je ovo predstavljanje pomoglo učenicima u izboru Fakulteta te da ćemo ih vidjeti na upisima.
  • Podijeli

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica