Postupak izdavanja sveučilišne i fakultetske literature

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Postupak izdavanja sveučilišne i fakultetske literature

Procedura za izdavanje sveučilišne/fakultetske literature preko Povjerenstva za udžbenike i publikacije našeg Fakulteta (u daljnjem tekstu Povjerenstvo), neovisno o mediju, je sljedeća:


Sveučilišna literatura

Dostaviti Povjerenstvu putem urudžbenog ureda i elektroničkom poštom povjerenstvo.udz-publikacije@fsb.hr sljedeće:

Tako prikupljeni materijali, nakon dobivene suglasnosti Fakultetskog vijeća, od strane predsjednika povjerenstva prosljeđuju se na Sveučilište, gdje se nastavlja procedura u skladu s toč. VII Pravilnika o sveučilišnoj nastavnoj literaturi Sveučilišta u Zagrebu. Odluku Senata u pismenoj formi dobiva predsjednik povjerenstva za udžbenike i publikacije i o toj odluci izvješćuje autore rukopisa i Fakultetsko vijeće. U primjedbe recenzenata Povjerenstvo nema nikakva uvida, nego se dotične primjedbe izravno sa Sveučilišta šalju autorima rukopisa.


Fakultetska literatura

Dostaviti Povjerenstvu putem urudžbenog ureda i elektroničkom poštom povjerenstvo.udz-publikacije@fsb.hr sljedeće:

Tako prikupljeni materijali, nakon dobivene suglasnosti Fakultetskog vijeća, od strane predsjednika povjerenstva prosljeđuju se recenzentima. Nakon izvješća recenzenata, na sljedećem sastanku Povjerenstvo donosi pravovaljan zaključak o prihvaćanju ili neprihvaćanju rukopisa od strane recenzenata. Pozitivna izvješća recenzenata predsjednik povjerenstva dostavlja Fakultetskom vijeću u pisanom obliku. Odluku o odobravanju ili neodobravanju predloženog Fakultetskog djela, koje je prošlo postupak pred Povjerenstvom, donosi Fakultetsko vijeće.

Autor je dužan po izlasku knjige objaviti tu vijest na web-u Fakulteta.


Prilozi


Poveznice


Glavni urednik:
Prof. dr. sc. Damir Ciglar

Predsjednica Povjerenstva za udžbenike i publikacije FSB:
Prof. dr. sc. Jadranka Mićić Hot

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica