ERASMUS+ za nastavno i nenastavno osoblje

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Znanost i suradnja
Međunarodna mobilnost nastavnika i osoblja

ERASMUS+ za nastavno i nenastavno osoblje

Nastavno i nenastavno osoblje može se prijaviti za mobilnost u svrhu:

Mobilnost u svrhu održavanja nastave kao i u svrhu stručnog usavršavanja je moguća prema partnerskim visokoškolskim ustanovama s kojima Sveučilište u Zagrebu ima potpisan Erasmus+ međuinstitucijski ugovor o suradnji.

Za mobilnost u svrhu održavanja nastave neophodno je da prije mobilnosti postoji potpisan Erasmus+ sporazum.

Za mobilnosti u svrhu stručnog usavršavanja međuinstitucijski sporazum nije potreban no, ako se usavršavanje ostvaruje na visokoškolskoj ustanovi, ta ustanova mora biti nositeljica povelje Erasmus Charter for Higher Education (popis nositelja povelje u Posebnom dijelu Natječaja). U slučaju stručnog usavršavanja na ustanovi koja nema status visokog učilišta, odnos između člana osoblja i dotične ustanove određen je samo individualnim planom rada te se ne sklapa Erasmus+ međuinstitucijski sporazum.

 
Trajanje aktivnosti

Mobilnost osoblja u svrhu održavanja nastave i u svrhu stručnog usavršavanja može trajati najkraće 2 dana, a najdulje 2 mjeseca (ne računajući dane provedene na putu).

Uvjet za nastavno osoblje koje se prijavljuje za aktivnost održavanja nastave je održavanje najmanje 8 sati nastave tjedno.

 

Financijska potpora

Financirat će se najviše 5 dana mobilnosti, ali sama mobilnost može trajati i duže odnosno kako je dogovoreno s inozemnom ustanovom.

Pojedinačna financijska potpora za nastavno i nenastavno osoblje uključuje iznose za troškove života i iznose za putne troškove (detalji i pravila nalaze se u Uputama za prijavu na Natječaj u trenutku objave).

Nastavno i nenastavno osoblje koje se prijavi na Natječaj, uz uvjet da mu je prijava prihvaćena, ali ne uđe u krug stipendiranog osoblja, može na razmjenu otići o vlastitom trošku (tzv. zero-grant staff).

 

Više informacija nalazi se na internetskim stranicama Sveučilišta u Zagrebu.


Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica