Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19
O nama


Centar za transfer tehnologije d.o.o. je poduzeće osnovano 1996. godine od strane Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, a uz potporu Ministarstva znanosti i konzalting Njemačkog instituta Fraunhofer.

Strateški smisao CTT-a je povezivanje znanosti i gospodarstva radi podizanja konkurentske sposobnosti hrvatske industrije te snaženje uloge FSB-a u tom procesu. Znanstvenici i stručnjaci s  FSB-a i Sveučilišta, koristeći brojne laboratorije i suvremenu opremu, povezuju industriju s novim znanjima i tehnologijama i tako unaprjeđuju konkurentnost inovativnih poduzeća u njihovoj utakmici na europskom i globalnom tržištu.Djelatnosti CTT-a:

Kao potporna institucija razvojno inovacijskoj djelatnosti FSB-a, CTT radi na prijenosu nalaza i rezultata znanstvenih istraživanja, ideja i izuma „iz laboratorija“ na tržište.

CTT provodi i vlastite projekte unapređenja inovacijskog eko-sustava te pruža stručnu, tehničku i edukativnu pomoć za stvaranje povoljnog okruženja za nastanak inovacija i razvoj poduzetništva. Upisan je u Jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture pri Ministarstvu gospodarstva, poduzetništva i obrta, kao potporna poduzetnička organizacija http://reg.mingo.hr/pi/public/.

CTT provodi kontinuiranu izobrazbu polaznika za različite teme koje su od interesa za gospodarstvo. Ciljevi su mnogostruki: diseminiranje najnovijih znanstvena postignuća gospodarstvenicima, stvaranje ideja za zajedničke projekte te razmjena informacija za osvježavanje I unaprjeđenje nastavnog procesa temeljem konkretnih primjera iz gospodarstva.

Usluga inkubiranja pruža se novoosnovanim poduzećima nastalima u suradnji FSB-a s gospodarstvom. Start-up i spin-off kompanije dobivaju pomoć u prostoru i infrastrukturi te u stručnoj i organizacijskoj potporu u umrežavanju, identificiranju izvora financiranja razvojno-inovacijskih projekata, savjetodavnim i administrativnim uslugama, a posebno edukaciji i razvoju poduzetničkih kompetencija.  Smještaj inkubatora unutar fakultetskog prostora, nužan je za održavanje istraživačke atmosfere poduzećima u fazi nastajanja inovacije jer su njihove prve tri godine postojanja, kritične za postizanje samoodrživosti.
co-working prostoru namijenjenom studentima FSB-a, djeluje Studentski inkubator. Osigurana je sva fizička infrastruktura, računala, brzi internet, stručno i poslovno mentorstvo te druga pomoć u resursima.


Centar za transfer tehnologije d.o.o., Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, Hrvatska
MB 1219073 OIB 81725143201 PIC 952845551 ZABA: IBAN HR7623600001101430801 tel: +385 1 6168 567