Početna

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.
SUPEUS Case Study 2023.

SUPEUS, Studentska Udruga za Promicanje Energetske Učinkovitosti i Savjetovanje, organizira 13. po redu SUPEUS Case Study, natjecanje koje se održava od 4. do 6. prosinca, kroz tri dvodijelne radionice: ARHITEKTURA / GRAĐEVINARSTVO, STROJARSTVO i ELEKTROTEHNIKA. Ove godine natjecanje će se održati u zgradi Tekstilprometa, novom "domu" velikog broja tehničkih fakulteta. Zajednička tema svih triju radionica ovogodišnjeg natjecanja jest “GRAD – izazovom do održivosti.”

Moguće se prijaviti samostalno (putem "tražim tim") ili ekipno (2-3 člana) na jednu, dvije ili sve tri radionice.

Više informacija o projektu i prijave na https://scs.supeus.hr/  ili na društevnim mrežama Supeus

Vidimo se 4.12 na Tekstilprometu u 17 h!
 Događanja
Maja Trstenjak
28. studenog 2023.

Dobrovoljno darivanje krvi 30. studenoga i 1. prosinca

AGG i FSB organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će održati 30. studenoga i 1. prosinca od 10 do 16 sati u dvorani L4a (Velika učionica) u prizemlju Sveučilišnog nastavnog centra AGG-FSB.
U akciji mogu sudjelovati studenti i zaposlenici ova četiri fakulteta.
U prilogu su upute Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. studenog 2023.

Prilika za studente: Sudjelujte na konferenciji Manufacturing Innovation as a Driver of the Future

Saznajte sve najnovije trendove u proizvodnoj industriji, kao i važnost inovacija u proizvodnom procesu, upoznajte se s radom domaćih startupova i ne propustite priliku za networking s predstavnicima vodećih hrvatskih kompanija!

Sve to očekuje vas 7.12. na jednodnevnoj konferenciji “Mannufacturing Innovation as a Driver of the Future” u organizaciji EIT Manufacturing Huba Hrvatska. 

Sponzori konferencije osigurali su da na ovom događaju upravo vi, kao student, možete ostvariti besplatnu kotizaciju kako bih se upoznali s novostima svijeta proizvodnje i dobili priliku za networking sa stručnjacima iz područja.  

Kako biste ostvarili pravo na besplatni dolazak, molim Vas ispunite obrazac na linku: https://forms.gle/vhUwRCWQTeusLz6N7  

Zadnji dan za prijavu: 1. prosinca 2023. 

Najbolja motivacijska pisma bit će presudna u odabiru onih koji će dobiti priliku sudjelovati na ovom događaju.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

FSB, CRTA i BMW od sada zajedno u razvoju umjetne inteligencije

U četvrtak, 16. studenoga, BMW grupa i Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) te Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) održali su svečano predstavljanje početka suradnje na temu razvoja računalnih modela i modela umjetne inteligencije koji će koristiti za predikciju proizvodnje prototipnih baterijskih ćelija.

Više pročitajte u članku portala srednja.hr, članku Večernjeg lista, a vijest su prenijeli i N1 Televizija te Mreža TV.

https://www.vecernji.hr/zagreb/velik-uspjeh-fsb-a-zagrebacki-fakultet-sklopio-suradnju-s-njemackim-automobilskim-divom-1725865
 
https://www.srednja.hr/srednja-zajednica/zagrebacki-faks-sklopio-suradnju-s-bmw-om-od-sada-zajedno-sudjelujemo-u-razvoju-umjetne-inteligencije/ 

https://www.youtube.com/watch?v=ZYGEM_V2S20
 Iz medija
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Poziv na radionicu projekta Hibridni energetski sustavi ribarskih brodova

Radionica projekta "Hibridni energetski sustavi ribarskih brodova" sufinanciranog iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, koji se provodi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca od 9 do 13 sati u Poslovnom centru Petrius (Radnička cesta 177, Zagreb), 1. kat, dvorana S3.

Više informacija možete pronaći u privitku.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Otvorene prijave - Informativna radionica - 2. poziv Interreg Program dunavske regije 2021.-2027.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi Nacionalnog tijela u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa transnacionalne suradnje dunavske regije, pozivaju na sudjelovanje na informativnoj radionici koja će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Za prijavitelje je u drugom pozivu otvoreno 7 specifičnih ciljeva, dok će vrijednost poziva iznositi oko 38 milijuna eura iz Interreg fonda, uz stopu sufinanciranja od 80%.

Informativna radionica će se održati 4. prosinca 2023. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu s početkom u 11:00 sati.

U sklopu radionice predstavit će se i poziv za male projekte (SMF) koji bi trebao biti otvoren 27. studenog 2023. godine, a predstavlja alat za pokretanje razvoja malih projekata i inicijativa u okviru Strategije Europske unije za dunavsku regiju (EUSDR).

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo da se do 29. studenog 2023. do 15:00 sati prijavite putem online prijavnog obrasca.

Dnevni red možete preuzeti ovdje.

Radni jezici su hrvatski i engleski.

Broj sudionika je ograničen te će se prijave automatski zatvoriti čim se popune sva slobodna mjesta*.

*U suradnji s regionalnim koordinatorima u siječnju 2024. godine biti će organizirane dodatne info radionice u Osijeku i Zadru.
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
27. studenog 2023.

VAŽNO: Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2023. godinu

Odbor za nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) raspisao je Natječaj za dodjelu nagrada HAZU-a za 2023. godinu. Detalje natječaja možete pronaći na linku HAZU.

Pozivamo ustrojstvene jedinice fakulteta da pošalju svoje prijedloge na e-adresu: nagrade@fsb.hr zajedno sa svim prilozima te jedan primjerak putem urudžbenog zapisnika, najkasnije do ponedjeljka 8. siječnja 2024. godine.
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
27. studenog 2023.

VAŽNO: Izbor novih članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) objavila je poziv za izbor novih članova akademije. Detalje o provedbi izbora možete pronaći na linku HAZU.

Pozivamo ustrojstvene jedinice fakulteta da pošalju svoje prijedloge na e-adresu: nagrade@fsb.hr zajedno sa svim prilozima, te u tri primjerka putem urudžbenog zapisnika, najkasnije do ponedjeljka 11. prosinca 2023. godine.
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
27. studenog 2023.

Oglas za studentski posao: BTS Company

BTS Company međunarodno je poduzeće koje se bavi zastupanjem renomiranih svijetskih proizvođača strojeva, alata i opreme. U BTS Company nude se cjelovita rješenja od izbora kvalitetnog alata, savjetovanja kod izabira strojeva i opreme, odabira reznog i prihvatnog alata, tehnologije obrade, mjerenja na obratku, školovanja CNC operatera i servisa strojeva.
Traže studenta koji bi upotpunio njihov tim na poziciji tehničke podrške u uredu.

Više informacija možete saznati u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Mladen Burić: Obrana doktorskog rada

Mladen Burić, mag. ing. mech, branit će 8. prosinca 2023. u 12.00 sati na Sveučilištu u Zagrebu, na privremenoj lokaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u dvorani 7 BCC poslovnog centra, Koledovčina 1/III, doktorski rad pod naslovom „A method for computer-aided symmetry detection in 3D CAD models (Metoda za računalno potpomognutu detekciju simetrije u 3D CAD modelima)“.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
24. studenog 2023.

Konferencija u okviru projekta „Razvoj putničkog eko-katamarana PROeco“

U okviru projekta „Razvoj putničkog eko-katamarana PROeco“, na kojemu je korisnik projekta poduzeće Marservis d.o.o., a znanstveni partner Fakultet strojarstva i brodogradnje, održat će se konferencija na kojoj će biti predstavljene aktivnosti vezane uz eksperimentalno istraživanje. Konferencija će se održati 28.11.2023. od 13.00 do 15.00 sati za vrijeme sjednice Grupacije male brodogradnje HGK u učionici B2 „Marija Braut“, Algebra Kampus, Gradišćanska 24, 10000 Zagreb.
 Događanja
Maja Trstenjak
24. studenog 2023.

Natječaj za izbor suradnika na FSB-u

Natječaj za izbor suradnika objavljen je 24. studenoga 2023. godine u Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici.

Natječaj je otvoren 30 dana, do 27. prosinca 2023. godine, i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
24. studenog 2023.

Objavljena Brošura odabranih projekata Fakulteta strojarstva I brodogradnje u 2023. godini

FSB ima iznimno bogatu projektnu djelatnost koja se očituje kroz preko 300 implementiranih projekata u posljednjih desetak godina. U navedenom razdoblju Fakultet je kroz projekte surađivao s više od 450 akademskih, industrijskih i drugih partnera diljem svijeta.

Kroz 2023. godinu FSB provodi preko 100 projekata ukupne vrijednosti oko 30 milijuna EUR (FSB proračun), koji su financirani iz širokog spektra programa.

U digitalnoj brošuri u privitku prikazani su odabrani aktivni projekti, dok je popis svih projekata koji se trenutno provode, s osnovnim informacijama dostupan na fakultetskim web stranicama (www.fsb.unizg.hr)
 Projekti i mobilnost
Maja Trstenjak
24. studenog 2023.

Humans of FSB: Miroslav Zrnčević, alumnus

Oduvijek sam bio jako zainteresiran i orijentiran prema automobilima, utrkama, automoto svijetu, pa sam krajem srednje škole, odnosno početkom faksa krenuo tražiti način na koji se mogu uključiti u to sve. Naišao sam na plakat za studentski reli i prijavio sam se sa svojim fićom. Na natjecanju sam, razgovarajući s tadašnjim voditeljima Darijem i Tomom, doznao da traže sebi zamjenu, nekoga tko će donijeti novu energiju, preuzeti i povući to dalje. Također, dečki su bili u autoklubovima koji su bili u Hrvatskom auto i karting savezu (HAKS-u) te su me tako uveli i u taj svijet. Nakon toga sam se u HAKSU-u počeo školovati za redara, zatim za sudca u reliju, tehničara za mjerenje vremena, pa za tehničkog delegata u HAKS-u jer mi je to bilo blisko studiju. Nedugo potom počeo sam raditi u tehničkoj komisiji na svim granama autosporta.
 Život na FSB
Andrija Levanić
21. studenog 2023.

Humans of FSB: Ivan Perković, student

Moj tata i kum oduvijek su se bavili aviomodelarstvom kao hobijem. U jednom trenutku, dok sam bio u osnovnoj školi, pridružio sam im se i sam napravio svoj prvi model aviona na ručno bacanje od drva i folije. Oni su radili veće modele na daljinsko upravljanje koji su bili pogonjeni motorima na unutarnje izgaranje. Volio sam im pomagati i pratiti postupak izrade. Poseban je osjećaj kad dođeš na livadu i testiraš to što si napravio, a zatim vidiš da to u stvari i funkcionira, u ovom slučaju leti. Kad bismo kupovali stiroporne modele, postojala je mogućnost 3D printanja određenih dijelova pa se tata počeo baviti printanjem. Tako smo mi poprilično rano i počeli s 3D printom, dok još to nije bilo stisni-gumb-i-radi, nego se trebalo doista pozabaviti da bi se nešto isprintalo.
 Život na FSB
Andrija Levanić
21. studenog 2023.

SUPEUS Case Study 2023.

SUPEUS, Studentska Udruga za Promicanje Energetske Učinkovitosti i Savjetovanje, organizira 13. po redu SUPEUS Case Study, natjecanje koje se održava od 4. do 6. prosinca, kroz tri dvodijelne radionice: ARHITEKTURA / GRAĐEVINARSTVO, STROJARSTVO i ELEKTROTEHNIKA. Ove godine natjecanje će se održati u zgradi Tekstilprometa, novom "domu" velikog broja tehničkih fakulteta. Zajednička tema svih triju radionica ovogodišnjeg natjecanja jest “GRAD – izazovom do održivosti.”

Moguće se prijaviti samostalno (putem "tražim tim") ili ekipno (2-3 člana) na jednu, dvije ili sve tri radionice.

Više informacija o projektu i prijave na https://scs.supeus.hr/  ili na društevnim mrežama Supeus

Vidimo se 4.12 na Tekstilprometu u 17 h!
 Događanja
Maja Trstenjak
28. studenog 2023.

Prilika za studente: Sudjelujte na konferenciji Manufacturing Innovation as a Driver of the Future

Saznajte sve najnovije trendove u proizvodnoj industriji, kao i važnost inovacija u proizvodnom procesu, upoznajte se s radom domaćih startupova i ne propustite priliku za networking s predstavnicima vodećih hrvatskih kompanija!

Sve to očekuje vas 7.12. na jednodnevnoj konferenciji “Mannufacturing Innovation as a Driver of the Future” u organizaciji EIT Manufacturing Huba Hrvatska. 

Sponzori konferencije osigurali su da na ovom događaju upravo vi, kao student, možete ostvariti besplatnu kotizaciju kako bih se upoznali s novostima svijeta proizvodnje i dobili priliku za networking sa stručnjacima iz područja.  

Kako biste ostvarili pravo na besplatni dolazak, molim Vas ispunite obrazac na linku: https://forms.gle/vhUwRCWQTeusLz6N7  

Zadnji dan za prijavu: 1. prosinca 2023. 

Najbolja motivacijska pisma bit će presudna u odabiru onih koji će dobiti priliku sudjelovati na ovom događaju.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

FSB, CRTA i BMW od sada zajedno u razvoju umjetne inteligencije

U četvrtak, 16. studenoga, BMW grupa i Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) te Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) održali su svečano predstavljanje početka suradnje na temu razvoja računalnih modela i modela umjetne inteligencije koji će koristiti za predikciju proizvodnje prototipnih baterijskih ćelija.

Više pročitajte u članku portala srednja.hr, članku Večernjeg lista, a vijest su prenijeli i N1 Televizija te Mreža TV.

https://www.vecernji.hr/zagreb/velik-uspjeh-fsb-a-zagrebacki-fakultet-sklopio-suradnju-s-njemackim-automobilskim-divom-1725865
 
https://www.srednja.hr/srednja-zajednica/zagrebacki-faks-sklopio-suradnju-s-bmw-om-od-sada-zajedno-sudjelujemo-u-razvoju-umjetne-inteligencije/ 

https://www.youtube.com/watch?v=ZYGEM_V2S20
 Iz medija
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Poziv na radionicu projekta Hibridni energetski sustavi ribarskih brodova

Radionica projekta "Hibridni energetski sustavi ribarskih brodova" sufinanciranog iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, koji se provodi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca od 9 do 13 sati u Poslovnom centru Petrius (Radnička cesta 177, Zagreb), 1. kat, dvorana S3.

Više informacija možete pronaći u privitku.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Oglas za studentski posao: BTS Company

BTS Company međunarodno je poduzeće koje se bavi zastupanjem renomiranih svijetskih proizvođača strojeva, alata i opreme. U BTS Company nude se cjelovita rješenja od izbora kvalitetnog alata, savjetovanja kod izabira strojeva i opreme, odabira reznog i prihvatnog alata, tehnologije obrade, mjerenja na obratku, školovanja CNC operatera i servisa strojeva.
Traže studenta koji bi upotpunio njihov tim na poziciji tehničke podrške u uredu.

Više informacija možete saznati u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Konferencija u okviru projekta „Razvoj putničkog eko-katamarana PROeco“

U okviru projekta „Razvoj putničkog eko-katamarana PROeco“, na kojemu je korisnik projekta poduzeće Marservis d.o.o., a znanstveni partner Fakultet strojarstva i brodogradnje, održat će se konferencija na kojoj će biti predstavljene aktivnosti vezane uz eksperimentalno istraživanje. Konferencija će se održati 28.11.2023. od 13.00 do 15.00 sati za vrijeme sjednice Grupacije male brodogradnje HGK u učionici B2 „Marija Braut“, Algebra Kampus, Gradišćanska 24, 10000 Zagreb.
 Događanja
Maja Trstenjak
24. studenog 2023.

Objavljena Brošura odabranih projekata Fakulteta strojarstva I brodogradnje u 2023. godini

FSB ima iznimno bogatu projektnu djelatnost koja se očituje kroz preko 300 implementiranih projekata u posljednjih desetak godina. U navedenom razdoblju Fakultet je kroz projekte surađivao s više od 450 akademskih, industrijskih i drugih partnera diljem svijeta.

Kroz 2023. godinu FSB provodi preko 100 projekata ukupne vrijednosti oko 30 milijuna EUR (FSB proračun), koji su financirani iz širokog spektra programa.

U digitalnoj brošuri u privitku prikazani su odabrani aktivni projekti, dok je popis svih projekata koji se trenutno provode, s osnovnim informacijama dostupan na fakultetskim web stranicama (www.fsb.unizg.hr)
 Projekti i mobilnost
Maja Trstenjak
24. studenog 2023.

Fightbotics 3.12. u Močvari

Fightbotics - hrvatske borbe robota, događaj u organizaciji studenata FER-a i FSB-a, omogućuje robotičarskim entuzijastima da upogone svoje borbene mašine i međusobno se bore u našoj custom-made areni za borbu.

U klubu Močvara 3.12.2023. u 18 sati moći ćete svjedočiti kaotičnom svijetu borbenih robota uz frcanje iskri, plamen i eksplozije te komentiranje svevremenskog Maria Kovača i DJ Fixa.

Ulaznice možete potražiti na eventim.hr
 Događanja
Maja Trstenjak
23. studenog 2023.

Izložba Od „šibera“ do „digitrona“ - proizvodnja računskih pomagala u Hrvatskoj

Izložba i katalog o proizvodnji računskih pomagala u Hrvatskoj obuhvaćaju niz predmeta iz fundusa Tehničkog muzeja "Nikola Tesla" – zbirke Računska tehnika, te privatnih zbirki. Otvorenje izložbe zakazano je za 23. studeni 2023. u 18 h, a izložbu možete pogledati do 31. ožujka 2024. godine u Tehničkom muzeju.
 Događanja
Maja Trstenjak
23. studenog 2023.

Računalna mehanika više tijela: numeričko modeliranje i formulacije, simpozij u Madison, WI, USA

Znanstveni simpozij Symposium on Modelling, Formalisms, and Theoretical Methods bit će organiziran u okviru konferencije International Conference on Multibody System Dynamics (IMSD) 2024, Madison, WI, USA, 9.-13. lipnja 2024. Teme simpozija obuhvaćaju numeričke algoritme, diferencijalno-geometrijske metode, računalno modeliranje spregnutih zadaća, reducirane modele, varijacijske integracijske metode i druge teme. Više detalja se može vidjeti u priloženom letku. Rok za prijave sažetaka je 1. prosinca 2023. Suorganizator simpozija je Prof. dr. sc. Zdravko Terze.
 Događanja
Maja Trstenjak
22. studenog 2023.

Prilog o Prvom hrvatskom simpoziju o umjetnoj inteligenciji emitiran u središnjem Dnevniku HTV-a

O Prvom hrvatskom simpoziju o umjetnoj inteligenciji za središnji Dnevnik HTV-a govorio je akademik Bojan Jerbić, prof. emeritus. Prilog možete pogledati na POVEZNICI.

CRTA je bila jedan od suorganizatora ovog simpozija.
 Iz medija
Maja Trstenjak
22. studenog 2023.

Poziv na prijavu radova: MIPRO 2024

Pozivamo Vas da prijavite rad za 47. međunarodni ICT skup MIPRO 2024 koji će se održati u Opatiji od 20.-24.5.2024. godine uz tehničko kosponzorstvo IEEE Regije 8 i IEEE Hrvatske sekcije.

MIPRO je najveći i najstariji međunarodni ICT skup u jugoistočnoj Europi tradicionalno poznat kao mjesto susreta znanosti, obrazovanja, gospodarstva i javne i lokalne uprave. Skup se održava u Opatiji, najpoznatijem ljetovalištu na istočnoj obali Jadrana, s dugom turističkom i kulturnom tradicijom.

Rok za prijavu sažetaka radova je 11. prosinca 2023. godine.

Više informacija o skupu saznajte na www.mipro.hr.   
 Događanja
Maja Trstenjak
22. studenog 2023.

SUPEUS Case Study 2023.

SUPEUS, Studentska Udruga za Promicanje Energetske Učinkovitosti i Savjetovanje, organizira 13. po redu SUPEUS Case Study, natjecanje koje se održava od 4. do 6. prosinca, kroz tri dvodijelne radionice: ARHITEKTURA / GRAĐEVINARSTVO, STROJARSTVO i ELEKTROTEHNIKA. Ove godine natjecanje će se održati u zgradi Tekstilprometa, novom "domu" velikog broja tehničkih fakulteta. Zajednička tema svih triju radionica ovogodišnjeg natjecanja jest “GRAD – izazovom do održivosti.”

Moguće se prijaviti samostalno (putem "tražim tim") ili ekipno (2-3 člana) na jednu, dvije ili sve tri radionice.

Više informacija o projektu i prijave na https://scs.supeus.hr/  ili na društevnim mrežama Supeus

Vidimo se 4.12 na Tekstilprometu u 17 h!
 Događanja
Maja Trstenjak
28. studenog 2023.

Prilika za studente: Sudjelujte na konferenciji Manufacturing Innovation as a Driver of the Future

Saznajte sve najnovije trendove u proizvodnoj industriji, kao i važnost inovacija u proizvodnom procesu, upoznajte se s radom domaćih startupova i ne propustite priliku za networking s predstavnicima vodećih hrvatskih kompanija!

Sve to očekuje vas 7.12. na jednodnevnoj konferenciji “Mannufacturing Innovation as a Driver of the Future” u organizaciji EIT Manufacturing Huba Hrvatska. 

Sponzori konferencije osigurali su da na ovom događaju upravo vi, kao student, možete ostvariti besplatnu kotizaciju kako bih se upoznali s novostima svijeta proizvodnje i dobili priliku za networking sa stručnjacima iz područja.  

Kako biste ostvarili pravo na besplatni dolazak, molim Vas ispunite obrazac na linku: https://forms.gle/vhUwRCWQTeusLz6N7  

Zadnji dan za prijavu: 1. prosinca 2023. 

Najbolja motivacijska pisma bit će presudna u odabiru onih koji će dobiti priliku sudjelovati na ovom događaju.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Poziv na radionicu projekta Hibridni energetski sustavi ribarskih brodova

Radionica projekta "Hibridni energetski sustavi ribarskih brodova" sufinanciranog iz Operativnog programa za pomorstvo i ribarstvo, koji se provodi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, održat će se u ponedjeljak, 4. prosinca od 9 do 13 sati u Poslovnom centru Petrius (Radnička cesta 177, Zagreb), 1. kat, dvorana S3.

Više informacija možete pronaći u privitku.
 Događanja
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Konferencija u okviru projekta „Razvoj putničkog eko-katamarana PROeco“

U okviru projekta „Razvoj putničkog eko-katamarana PROeco“, na kojemu je korisnik projekta poduzeće Marservis d.o.o., a znanstveni partner Fakultet strojarstva i brodogradnje, održat će se konferencija na kojoj će biti predstavljene aktivnosti vezane uz eksperimentalno istraživanje. Konferencija će se održati 28.11.2023. od 13.00 do 15.00 sati za vrijeme sjednice Grupacije male brodogradnje HGK u učionici B2 „Marija Braut“, Algebra Kampus, Gradišćanska 24, 10000 Zagreb.
 Događanja
Maja Trstenjak
24. studenog 2023.

Fightbotics 3.12. u Močvari

Fightbotics - hrvatske borbe robota, događaj u organizaciji studenata FER-a i FSB-a, omogućuje robotičarskim entuzijastima da upogone svoje borbene mašine i međusobno se bore u našoj custom-made areni za borbu.

U klubu Močvara 3.12.2023. u 18 sati moći ćete svjedočiti kaotičnom svijetu borbenih robota uz frcanje iskri, plamen i eksplozije te komentiranje svevremenskog Maria Kovača i DJ Fixa.

Ulaznice možete potražiti na eventim.hr
 Događanja
Maja Trstenjak
23. studenog 2023.

Izložba Od „šibera“ do „digitrona“ - proizvodnja računskih pomagala u Hrvatskoj

Izložba i katalog o proizvodnji računskih pomagala u Hrvatskoj obuhvaćaju niz predmeta iz fundusa Tehničkog muzeja "Nikola Tesla" – zbirke Računska tehnika, te privatnih zbirki. Otvorenje izložbe zakazano je za 23. studeni 2023. u 18 h, a izložbu možete pogledati do 31. ožujka 2024. godine u Tehničkom muzeju.
 Događanja
Maja Trstenjak
23. studenog 2023.

Računalna mehanika više tijela: numeričko modeliranje i formulacije, simpozij u Madison, WI, USA

Znanstveni simpozij Symposium on Modelling, Formalisms, and Theoretical Methods bit će organiziran u okviru konferencije International Conference on Multibody System Dynamics (IMSD) 2024, Madison, WI, USA, 9.-13. lipnja 2024. Teme simpozija obuhvaćaju numeričke algoritme, diferencijalno-geometrijske metode, računalno modeliranje spregnutih zadaća, reducirane modele, varijacijske integracijske metode i druge teme. Više detalja se može vidjeti u priloženom letku. Rok za prijave sažetaka je 1. prosinca 2023. Suorganizator simpozija je Prof. dr. sc. Zdravko Terze.
 Događanja
Maja Trstenjak
22. studenog 2023.

Poziv na prijavu radova: MIPRO 2024

Pozivamo Vas da prijavite rad za 47. međunarodni ICT skup MIPRO 2024 koji će se održati u Opatiji od 20.-24.5.2024. godine uz tehničko kosponzorstvo IEEE Regije 8 i IEEE Hrvatske sekcije.

MIPRO je najveći i najstariji međunarodni ICT skup u jugoistočnoj Europi tradicionalno poznat kao mjesto susreta znanosti, obrazovanja, gospodarstva i javne i lokalne uprave. Skup se održava u Opatiji, najpoznatijem ljetovalištu na istočnoj obali Jadrana, s dugom turističkom i kulturnom tradicijom.

Rok za prijavu sažetaka radova je 11. prosinca 2023. godine.

Više informacija o skupu saznajte na www.mipro.hr.   
 Događanja
Maja Trstenjak
22. studenog 2023.

Objavljena 200. priča Humans of FSB

Humans of FSB objavili su 200. priču u kojoj su predstavili Miroslava Zrnčevića, alumnusa FSB-a koji je sjedio za volanom Nevere kad je pao posljednji svjetski rekord, za postignutu brzinu od 412 km/h na stazi u Papenburgu čime je Nevera postala najbrži električni serijski automobil na svijetu.

Pozivamo vas da podržite Humans of FSB i zapratite ih na društvenim mrežama, Facebooku i Instagramu, kako biste ostali informirani o novim pričama, događanjima i projektima koji dolaze.

S nestrpljenjem iščekujemo sljedeće priče koje će dijeliti i inspirirati nas.

Čestitke, Humans of FSB!
 Novosti
Maja Trstenjak
21. studenog 2023.

Otvorene prijave - Informativna radionica - 2. poziv Interreg Program dunavske regije 2021.-2027.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u ulozi Nacionalnog tijela u suradnji sa Zajedničkim tajništvom Programa transnacionalne suradnje dunavske regije, pozivaju na sudjelovanje na informativnoj radionici koja će se održati u svrhu upoznavanja potencijalnih prijavitelja sa sadržajem Programa te pravovremene pripreme za prijavu na 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga.

Za prijavitelje je u drugom pozivu otvoreno 7 specifičnih ciljeva, dok će vrijednost poziva iznositi oko 38 milijuna eura iz Interreg fonda, uz stopu sufinanciranja od 80%.

Informativna radionica će se održati 4. prosinca 2023. godine u Hotelu Dubrovnik u Zagrebu s početkom u 11:00 sati.

U sklopu radionice predstavit će se i poziv za male projekte (SMF) koji bi trebao biti otvoren 27. studenog 2023. godine, a predstavlja alat za pokretanje razvoja malih projekata i inicijativa u okviru Strategije Europske unije za dunavsku regiju (EUSDR).

Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanje molimo da se do 29. studenog 2023. do 15:00 sati prijavite putem online prijavnog obrasca.

Dnevni red možete preuzeti ovdje.

Radni jezici su hrvatski i engleski.

Broj sudionika je ograničen te će se prijave automatski zatvoriti čim se popune sva slobodna mjesta*.

*U suradnji s regionalnim koordinatorima u siječnju 2024. godine biti će organizirane dodatne info radionice u Osijeku i Zadru.
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
27. studenog 2023.

Objavljena Brošura odabranih projekata Fakulteta strojarstva I brodogradnje u 2023. godini

FSB ima iznimno bogatu projektnu djelatnost koja se očituje kroz preko 300 implementiranih projekata u posljednjih desetak godina. U navedenom razdoblju Fakultet je kroz projekte surađivao s više od 450 akademskih, industrijskih i drugih partnera diljem svijeta.

Kroz 2023. godinu FSB provodi preko 100 projekata ukupne vrijednosti oko 30 milijuna EUR (FSB proračun), koji su financirani iz širokog spektra programa.

U digitalnoj brošuri u privitku prikazani su odabrani aktivni projekti, dok je popis svih projekata koji se trenutno provode, s osnovnim informacijama dostupan na fakultetskim web stranicama (www.fsb.unizg.hr)
 Projekti i mobilnost
Maja Trstenjak
24. studenog 2023.

Rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2024. godini - prvi krug

Objavljeni su rezultati Natječaja za akademsku mobilnost u 2024. godini (prvi krug).

Rezultati su dostupni na poveznici:
https://www.unizg.hr/nc/vijest/article/rezultati-natjecaja-za-akademsku-mobilnost-u-2024-godini-prvi-krug/

Napomena za kandidate iz stavke C: Oni koji imaju Uvjete odobrenja trebaju dostaviti dokumente naknadno kad ih dobiju.
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
23. studenog 2023.

Prvi rezultati Natječaja Erasmus+ KA131, "međunarodno otvaranje" (treće zemlje) za mobilnost osoblja, od 13.11.2023. do 30.06.2024.

Objavljeni su Prvi rezultati Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA131) - međunarodna mobilnost za nastavno i nenastavno osoblje prema trećim zemlje koje nisu pridružene programu, razdoblje mobilnosti: od 13.11.2023. do 30.06.2024.

Prve rezultate Natječaja možete  naći  ovdje
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
22. studenog 2023.

DRUGI KRUG NATJEČAJA za Erasmus+ mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2023./24. - programske zemlje (KA131)

veučilište u Zagrebu je 22. studenoga 2023. godine raspisalo DRUGI KRUG NATJEČAJA za Erasmus+ mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u ak. god. 2023./24. - programske zemlje (KA131) za aktivnosti:
  • podučavanje (za nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica te za nenastavno osoblje iz tvrtki izvan RH)
  • kombinirana aktivnost podučavanja i osposobljavanja (za nastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica)
  • osposobljavanje (za nastavno i nenastavno osoblje Sveučilišta u Zagrebu i sastavnica).
Za odlazno osoblje - Rok za online prijavu: srijeda,  20. prosinca  2023. godine u 12 sati (podne)
Za dolazno nenastavno osoblje iz tvrtki i znanstvenih ustanova izvan RH  - Rok za slanje prijavne dokumentacije: srijeda,  20. prosinca  2023. godine.

Više informacija o prijavi na natječaj  možete pronaći ovdje.
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
22. studenog 2023.

Erasmus+ KA131 - 2. krug natječaj: međunarodna mobilnost osoblja prema trećim zemljama koje nisu pridružene programu (zemlje izvan EU)

Raspisan je 2. krug Natječaja za mobilnost nastavnog i nenastavnog osoblja u okviru programa Erasmus+ Ključna aktivnost 1 (KA131) - međunarodna mobilnost prema trećim zemljama koje nisu pridružene programu (NE-EU zemlje), razdoblje mobilnosti: od 08.01.2024. do 30.06.2024., za aktivnosti poučavanja (STA) i osposobljavanja (STT).

Natječaj je raspisan za osoblje sljedećih sastavnica: AGR, EFZG, FER, FOI, FPZG, FSB, MUZA, PHARMA, FFZG, GEOF, KIF, KIUNIZG, MUZA, PMF, TTF, VEF.

Rok za prijavu: zaključno do 12. prosinca 2023. godine.

Više informacija o prijavi na natječaj  možete pronaći ovdje.
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
20. studenog 2023.

Natječaj za dodjelu stipendija – Best of South-East Scholarship at Montanuniversität Leoben - Call 2024-25

Raspisan je natječaj za stipendijski program Best of South-East (BOSE) koji je pokrenula Steiermärkische Sparkasse banka u suradnji s Montanuniversität Leoben, der Karl-Franzens-Universität Graz, der Kunstuniversität Graz i TU Graz,  a program je obuke i obrazovanja za talentirane i predane studente.

Program stipendije traje 12 mjeseci i uključuje:

• Stipendiju od 1000 € mjesečno tijekom cijele godine (sponzor Steiermärkische Sparkasse banka),

• 2-semestralni program mobilnosti na Sveučilištu u Leobenu-Montanuniveristät Leoben (zimski i ljetni semestar),

• Samoorganizirani 2-mjesečni pripravnički program ili praksa (u srpnju i kolovozu)

Prijave na natječaj su otvorene do 20. prosinca 2023. godine.

Više informacija o uvjetima za prijavu i postupku prijave možete pronaći u prilogu ili na web stranici - https://international.unileoben.ac.at/kooperationen/best-of-south-east
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
20. studenog 2023.

Erasmus+ KA171 2. krug natječaj: međunarodna mobilnost osoblja prema trećim zemljama koje nisu pridružene programu

Raspisan je Drugi krug Natječaja za mobilnost nastavnog osoblja u okviru Erasmus+ programa Ključna aktivnost 1 (KA171) - međunarodna mobilnost prema trećim zemljama koje nisu pridružene programu, razdoblje mobilnosti: od 02.01.2024. do 21.07.2024.,  za aktivnost poučavanja (STA) – nastavno osoblje.

Natječaj je raspisan za osoblje sljedećih sastavnica: FOI, FSB, VEF.


Rok za prijavu: zaključno do 4. prosinca 2023. godine.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
13. studenog 2023.

Objavljen poziv „Dokazivanje inovativnog koncepta - Drugi Poziv“ (referentni broj: C3.2.R3-I1.05)

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavljuje vezano uz Nacionalni program oporavka i otpornosti 2021. - 2026. otvoreni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Dokazivanje inovativnog koncepta - Drugi Poziv“. Poziv se provodi u sklopu podkomponente C3.2. „Podizanje istraživačkog i inovacijskog kapaciteta“, Reforme 3, Investicije 1 „Uvođenje funkcionalnijeg programskog okvira projektnog financiranja istraživanja, razvoja i inovacija“.
 
Predmet Poziva je dodjela bespovratnih sredstava mikro, malim i srednjim poduzećima, te istraživačkim organizacijama, za sufinanciranje pretkomercijalnih aktivnosti u početnoj fazi razvoja novih proizvoda, usluga i tehnoloških procesa, kako bi se utvrdio potencijal za komercijalizaciju, usmjerio daljnji razvoj i smanjio rizik investicije.

Dostava projektnih prijedloga dopuštena je najranije od 1. listopada 2023. godine, a krajnji rok dostave projektnih prijedloga je 1. prosinca 2023. godine.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
9. listopada 2023.

Stipendije u sklopu programa „Fulbright Schuman“ u akademskoj godini 2024./2025.

Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država u Zagrebu poziva na podnošenje prijava za stipendije programa „Fulbright Schuman“ u akademskoj godini 2024./2025.

Stipendije su namijenjene državljanima zemalja članica Europske unije, a omogućuju boravak u SAD-u u razdoblju do najviše devet mjeseci, odnosno jedne akademske godine. Program „Fulbright Schuman“ financira diplomske i poslijediplomske studije, istraživanja, inovacije i predavačke projekte koji se bave politikama EU-a ili transatlantskim partnerstvom. Prijave su otvorene za sva znanstvena područja, a projektni prijedlozi trebali bi se baviti odnosima između EU-a i SAD-a, politikama, institucijama ili tijelima EU-a te bi trebali imati važnost za najmanje dvije zemlje članice EU-a.

Zainteresirani kandidati podnose prijavu preko elektroničkog sustava za prijavu najkasnije do 1. prosinca 2023. godine, a više informacija o stipendijama u sklopu programa „Fulbright Schuman“ i postupku prijave pročitajte ovdje.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
9. listopada 2023.

Natječaj za sufinanciranje znanstveno-istraživačkih projekata u sklopu zajedničke hrvatsko-srpske suradnje u trajanju od 1. svibnja 2024. do 30. travnja 2026. godine

Natječaj se raspisuje za sufinanciranje međusobnih posjeta znanstvenika (troškovi putovanja i boravaka) u cilju provođenja zajedničkih projekata iz sljedećih zajednički dogovorenih prioritetnih područja: hrana, poljoprivreda i biotehnologija, biomedicina, energija, energetska učinkovitost i zaštita okoliša, transport i mobilnost, informacijske tehnologije, sigurnost, društvene i humanističke znanosti. 
Preduvjet za prijavu je definiran zajednički znanstveno-istraživački projekt na kojemu namjeravaju surađivati znanstvenici obiju zemalja. Sredstva se dodjeljuju namjenski za putovanja i boravke znanstvenika u sklopu zajedničkoga znanstveno-istraživačkog projekta. Zemlja pošiljateljica pokriva troškove putovanja, smještaja i dnevnica za svoje istraživače. Maksimalni ukupni odobreni iznos po projektu s hrvatske strane je 4.000,00 eura za cjelokupno razdoblje trajanja projekta (dvije godine).

Rok za prijavu je 5. prosinca 2023. godine.
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
9. listopada 2023.

Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026. - natječaji

U svrhu pružanja informacija o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (dalje: NPOO) uspostavljena je jedinstvena mrežna stranica Vlade Republike Hrvatske: https://planoporavka.gov.hr/.
Na ovom linku možete pratiti otvorene pozive.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
21. rujna 2022.

Dobrovoljno darivanje krvi 30. studenoga i 1. prosinca

AGG i FSB organiziraju akciju dobrovoljnog darivanja krvi koja će održati 30. studenoga i 1. prosinca od 10 do 16 sati u dvorani L4a (Velika učionica) u prizemlju Sveučilišnog nastavnog centra AGG-FSB.
U akciji mogu sudjelovati studenti i zaposlenici ova četiri fakulteta.
U prilogu su upute Hrvatskog zavoda za transfuzijsku medicinu.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
27. studenog 2023.

VAŽNO: Natječaj za dodjelu nagrada Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti za 2023. godinu

Odbor za nagrade Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti (HAZU) raspisao je Natječaj za dodjelu nagrada HAZU-a za 2023. godinu. Detalje natječaja možete pronaći na linku HAZU.

Pozivamo ustrojstvene jedinice fakulteta da pošalju svoje prijedloge na e-adresu: nagrade@fsb.hr zajedno sa svim prilozima te jedan primjerak putem urudžbenog zapisnika, najkasnije do ponedjeljka 8. siječnja 2024. godine.
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
27. studenog 2023.

VAŽNO: Izbor novih članova Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti

Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti (HAZU) objavila je poziv za izbor novih članova akademije. Detalje o provedbi izbora možete pronaći na linku HAZU.

Pozivamo ustrojstvene jedinice fakulteta da pošalju svoje prijedloge na e-adresu: nagrade@fsb.hr zajedno sa svim prilozima, te u tri primjerka putem urudžbenog zapisnika, najkasnije do ponedjeljka 11. prosinca 2023. godine.
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
27. studenog 2023.

Mladen Burić: Obrana doktorskog rada

Mladen Burić, mag. ing. mech, branit će 8. prosinca 2023. u 12.00 sati na Sveučilištu u Zagrebu, na privremenoj lokaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u dvorani 7 BCC poslovnog centra, Koledovčina 1/III, doktorski rad pod naslovom „A method for computer-aided symmetry detection in 3D CAD models (Metoda za računalno potpomognutu detekciju simetrije u 3D CAD modelima)“.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
24. studenog 2023.

Natječaj za izbor suradnika na FSB-u

Natječaj za izbor suradnika objavljen je 24. studenoga 2023. godine u Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici.

Natječaj je otvoren 30 dana, do 27. prosinca 2023. godine, i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
24. studenog 2023.

Natječaj za radno mjesto Stručnog referenta preddiplomskih i diplomskih studija u Studentskoj službi na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za popunu radnog mjesta Stručnog referenta preddiplomskih i diplomskih studija – stručni referent, radno mjesto III. vrste, u Studentskoj službi, Dekanat i tajništvo, na neodređeno vrijeme, u punom radnom vremenu, uz uvjet probnog rada od dva mjeseca - 1 izvršitelj/ica

Natječaj je objavljen 22. studenoga 2023. godine, u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 30. studenoga 2023. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
22. studenog 2023.

Martin Trgovec-Greif: Obrana konačne teme doktorskog rada

U srijedu 13. prosinca 2023. u 9:00 sati, na Metalurškom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Aleja narodnih heroja 3, Sisak, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Martina Trgoveca-Greifa, mag. ing. petrol., pod naslovom „Poboljšanje mogućnosti numeričkoga modeliranja sprejeva za industrijske primjene s prijenosom topline / Improvement of numerical spray modelling for industrial applications with heat transfer“ . Studijski savjetnici su izv. prof. dr.sc. Jakov Baleta, Metalurški fakultet i  doc. dr.sc. Łukasz Jan Kapusta, Warsaw University of Technology, Faculty of Power and Aeronautical Engineering, Republika Poljska.  Javna obrana održat će se i putem videokonferencije, stoga molimo molimo zainteresirane koji žele nazočiti obrani na navedeni način, da se jave na e-mail: martin.trgovec@hotmail.com radi omogućavanja pristupa obrani.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
22. studenog 2023.

Obavijest o izabranom kandidatu za radno mjesto Stručnog savjetnika za mobilnost

Nakon provedenog Natječaja, koji je raspisan 22. rujna 2023. godine, na radnom mjestu Stručnog savjetnika za mobilnost –  stručni savjetnik, radno mjesto I. vrste, u Službi za projekte i mobilnost, Dekanat i tajništvo, temeljem Odluke o izboru kandidata od 7. studenoga 2023. godine, zaposlen je Nikola Uzelac, Msc.
 Natječaji
Matea Klanac
15. studenog 2023.

RapidILL – pristup globalnom servisu za digitalnu dostavu preslika članaka i poglavlja knjiga

Suradnjom Sveučilišta u Zagrebu i Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu osigurano je trogodišnje korištenje servisa RapidILL.
Usluga se korisnicima ne naplaćuje.
Zahtjev za dostavu preslika podnosi se na adresi: https://iks.nsk.hr/rapidill/
Više informacija na knjiznica@fsb.hr
 Vijesti iz knjižnice
Andrea Zabjan Bogut
14. studenog 2023.

Natječaj za izbor suradnika na FSB-u

Natječaj za izbor suradnika objavljen je 8. studenoga 2023. godine u Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici.

Natječaj je otvoren 30 dana, do 8. prosinca 2023. godine, i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
8. studenog 2023.

Mladen Burić: Doktorski rad

Doktorski rad Mladena Burića pod naslovom "A method for computer-aided symmetry detection in 3D CAD models" (mentor izv. prof. dr. sc. Stanko Škec) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta.
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
7. studenog 2023.

Natječaj za izbor suradnika na FSB-u

Natječaj za izbor suradnika objavljen je 3. studenoga 2023. godine u Narodnim novinama, EURAXESS portalu i na fakultetskoj web stranici.

Natječaj je otvoren 30 dana, do 4. prosinca 2023. godine, i nalazi se u prilogu.
 Natječaji
Matea Klanac
3. studenog 2023.

Oglas za studentski posao: BTS Company

BTS Company međunarodno je poduzeće koje se bavi zastupanjem renomiranih svijetskih proizvođača strojeva, alata i opreme. U BTS Company nude se cjelovita rješenja od izbora kvalitetnog alata, savjetovanja kod izabira strojeva i opreme, odabira reznog i prihvatnog alata, tehnologije obrade, mjerenja na obratku, školovanja CNC operatera i servisa strojeva.
Traže studenta koji bi upotpunio njihov tim na poziciji tehničke podrške u uredu.

Više informacija možete saznati u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

FSB, CRTA i BMW od sada zajedno u razvoju umjetne inteligencije

U četvrtak, 16. studenoga, BMW grupa i Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB) te Regionalni centar izvrsnosti za robotske tehnologije (CRTA) održali su svečano predstavljanje početka suradnje na temu razvoja računalnih modela i modela umjetne inteligencije koji će koristiti za predikciju proizvodnje prototipnih baterijskih ćelija.

Više pročitajte u članku portala srednja.hr, članku Večernjeg lista, a vijest su prenijeli i N1 Televizija te Mreža TV.

https://www.vecernji.hr/zagreb/velik-uspjeh-fsb-a-zagrebacki-fakultet-sklopio-suradnju-s-njemackim-automobilskim-divom-1725865
 
https://www.srednja.hr/srednja-zajednica/zagrebacki-faks-sklopio-suradnju-s-bmw-om-od-sada-zajedno-sudjelujemo-u-razvoju-umjetne-inteligencije/ 

https://www.youtube.com/watch?v=ZYGEM_V2S20
 Iz medija
Maja Trstenjak
27. studenog 2023.

Prilog o Prvom hrvatskom simpoziju o umjetnoj inteligenciji emitiran u središnjem Dnevniku HTV-a

O Prvom hrvatskom simpoziju o umjetnoj inteligenciji za središnji Dnevnik HTV-a govorio je akademik Bojan Jerbić, prof. emeritus. Prilog možete pogledati na POVEZNICI.

CRTA je bila jedan od suorganizatora ovog simpozija.
 Iz medija
Maja Trstenjak
22. studenog 2023.

Prof. Darko Chudy, dugogodišnji suradnik FSB-a, gostovao u emisiji Nedjeljom u 2

19.11.23. je u emisiji HRT-a Nedjeljom u 2 gostovao prof. Darko Chudy, dugogodišnji suradnik FSB-a u nastavi i na znanstvenim projektima.

Prof. Chudy drži predavanja studentima na kolegijima Umjetna inteligencija i Medicinska robotika.

Zanimljiv razgovor pogledajte putem POVEZNICE.
 Iz medija
Maja Trstenjak
21. studenog 2023.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.

Humans of FSB

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica