Početna

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.
Virtualni informativni dan s temom "Radni program WIDERA-e za razdoblje 2023.-2025."

Europska komisija najavljuje virtualni informativni dan s temom "Radni program WIDERA-e za razdoblje 2023.-2025."
 Projekti i mobilnost
Jelena Pankretić
22. veljače 2024.

Boris Ćosić: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak, 04. ožujka 2024. u 10:00 sati, na privremenoj lokaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u dvorani L1  Petrius poslovnog centra, Radnička cesta 177,  održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Borisa Ćosića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom „Modeliranje učinaka tržišnih instrumenata na energetsku tranziciju i dekarbonizaciju ugljično intenzivne industrije / Modelling the effects of market-based instruments on the energy transition and decarbonisation of carbon-intensive industry“. Studijski savjetnik je prof. dr.sc. Neven Duić.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
22. veljače 2024.

POČETAK NASTAVE i SATNICA - Ljetni semestar 2023/2024 - ver.1

Nastava u ljetnom semestru na prijediplomskim studijima počinje u ponedjeljak 26.02.2024., dok na diplomskim studijima počinje u ponedjeljak 04.03.2024. Satnicu možete pogledati na poveznici - podložna je promjenama na tjednoj osnovi.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
22. veljače 2024.

VAŽNO: Upisi u ljetni semestar 2023./2024.

Poštovani studenti,

obavještavamo vas da će se upisi u ljetni semestar provoditi putem Studomata u periodu od subote 24. veljače u 00:01 do srijede 28.02. u 23:59. Ako morate upisati manje od 18 ECTS i radi toga budete imali problema s upisom na studomatu, molimo da se za pomoć obratite na mail stuslu@fsb.hr.

Ljetni semestar moraju upisati svi studenti osim brucoša kojima su predmeti upisani prilikom upisa na fakultet.

Mole se studenti koji imaju nepodmirene troškove participacije da ih uplate do sutra jer u protivnom neće biti u mogućnosti izvršiti upis.

Također je potrebno provjeriti na Studomatu jesu li upisane ocjene iz svih položenih predmeta iz ljetnog semestra prošle akademske godine (NE IZVRŠITI upis prije nego što ocjene budu upisane).
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
22. veljače 2024.

Alumni priča: Goran Bogdan i Robert Knjaz

Alumni Sveučilišta u Zagrebu pozivaju na Alumni priču u kojoj će gostovati istaknuti alumni našega Sveučilišta, Goran Bogdan i Robert Knjaz, a koja će se održati u petak 23. veljače 2024. u 13 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu (Radoslava Cimermana 88, Zagreb). 

Gosti razgovora, inače obojica bivši studenti dva fakulteta - Akademije dramske umjetnosti i Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kroz zanimljiv razgovor s Mislavom Togonalom prisjetiti će se svojih studentskih dana i na koji način je vrijeme provedeno u studentskim klupama utjecalo na njihove kasnije životne odabire. 

Ulaz je slobodan.
 Događanja
Maja Trstenjak
22. veljače 2024.

Poziv na radionicu karijernoga razvoja i rasta

Ured za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na Radionicu karijernoga razvoja i rasta koja je osmišljena kako bi Vam pružila priliku za stjecanje temeljnih vještina za ostvarenje Vaše karijere iz snova.

Radionica će se održavati 26. i 29. veljače te 4. ožujka 2024. od 10 do 12 sati na I. katu Studentskoga Centra, Savska cesta 25, 10000 Zagreb. 

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete na sljedećem linku:

https://forms.office.com/e/DiqnKTE0NB?origin=lprLink
 Događanja
Maja Trstenjak
21. veljače 2024.

Online COST Info Day

U nastavku najava COST asocijacije o održavanju virtualnog središnjega informativnog dana.
 Projekti i mobilnost
Jelena Pankretić
21. veljače 2024.

Camilo Sánchez Tobón: Obrana doktorskog rada

Camilo Sánchez Tobón, M. Sc. Process Engineering, branit će 11. ožujka 2024. u 10.00 sati na Sveučilištu u Zagrebu, na privremenoj lokaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u dvorani 7 BCC poslovnog centra, Koledovčina 1, III. kat, doktorski rad pod naslovom „„A microwave–assisted synthesis of nitrogen-doped TiO2/graphene oxide for use in visible-light-activated photocatalytic processes (Mikrovalno potpomognuta sinteza dušikom dopiranoga TiO2/grafenova oksida za primjenu u fotokatalitičkim procesima aktiviranima vidljivim zračenjem)“.
 FSB Obavijesti
Damir Kačer
21. veljače 2024.

Irma Kremer: Obrana doktorskog rada

Irma Kremer, mag. ing. oecoing, branit će 1. ožujka 2024. u 11.00 sati na Sveučilištu u Zagrebu, na privremenoj lokaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u dvorani 7 BCC poslovnog centra, Koledovčina 1, III. kat, doktorski rad pod naslovom „Valorizacija višeslojnoga plastičnog otpada pirolizom“
 FSB Obavijesti
Damir Kačer
21. veljače 2024.

Oceanova Akademija: besplatna edukacija za osobni razvoj

Udruga za mlade Ocean Znanja nudi besplatnu priliku za edukaciju i osobni razvoj za mlade pod nazivom Oceanova Akademija.

Akademija je inovativan i interaktivan ciklus radionica, pažljivo osmišljen kao jedna od aktivnosti unutar projekta “Društveno zdravlje?”. Svi koji sudjeluju dobiti ćete sveobuhvatno iskustvo osobnog razvoja, kroz dinamičan proces povećanja znanja i usvajanja vještina. Naime, kroz Akademiju, stvara se prostor za pojedince da mogu razvijati svoje potencijale, čime žele potaknuti osobni rast i doprinos zajednici.

Svi termini su subotom OD 11:00-14:00 na adresi Jakova Gotovca 14, 10000 Zagreb

Prijaviti se moguće ispunjavanjem kratke info forme: https://forms.gle/C12oVRqtC2BGEtxn8

Prijave su otvorene do 01.03.2024. do kraja dana.

Detaljne teme i raspored edukacija možete pronaći u privitku.
 Događanja
Maja Trstenjak
21. veljače 2024.

Scientific and Technological Research Council of Türkiye (TÜBİTAK) raspisao je natječaj za internacionalne stipendije u dva prestižna programa

Scientific and Technological Research Council of Türkiye (TÜBİTAK) raspisao je natječaj za internacionalne stipendije u dva prestižna programa za koje su plakati u privitku.
 Projekti i mobilnost
Jelena Pankretić
21. veljače 2024.

Održan znanstveni kolokvij Zelena elektronika

Četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB), Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) i Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) organizirali su na FER-u 12. veljače 2024. znanstveni kolokvij „Zelena elektronika – tehnologije i primjene fleksibilnih, organskih i ispisivih poluvodičkih materijala, komponenti i sustava“.

Važnost ove zelene inicijative i poticanja međufakultetske znanstvene suradnje potvrdili su svojom prisutnošću na skupu dekani i prodekani za znanost. Skup su pratili znanstvenici i brojni zainteresirani građani te zaposlenici tvrtki usmjerenih na područje održivog razvoja proizvoda, kao i predstavnici medija.

U sklopu kolokvija, predavanja su održali doc. dr. sc. Dinko Oletić s FER-a, s FKIT-a doc. dr. sc. Petar Kassal, doc. dr. sc. Vedran Đerek s PMF-a, a s FSB-a prof. dr. sc. Irena Žmak s temom „Utjecaj elektroničkih komponenata na okoliš i korak prema njihovom održivijem razvoju”.
 Karijere
Maja Trstenjak
20. veljače 2024.

Dođi na FSB JOBS i nastavi karijeru na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

Kako bismo studentima i kolegama inženjerima približili Fakultet kao opciju za nastavak karijere, pozivamo vas da se pridružite događanju FSB JOBS – Nastavi karijeru na Fakultetu strojarstva i brodogradnje na kojem će vam nastavnici i znanstvenici FSB-a predstaviti prilike za zapošljavanje koji će se nuditi u narednih godinu dana na katedrama, laboratorijima i projektima na radnom mjestu asistenta ili istraživača na projektu, prilike za povremeni studentski posao ili mogućnost izrade diplomskog rada na temama suvremene tematike.

Dođite 27. veljače 2024. godine u od 8.50 do 13 sati u Sveučilišni nastavni centar AGG - FSB na adresi Ul. Grada Gospića 1a, Zagreb. Paralelno će se prezentirati katedre i laboratoriji u FSB učionici te projekti u FSB vijećnici u prizemlju nastavnog centra do 11 sati, detaljan raspored možete vidjeti u programu.
 Karijere
Maja Trstenjak
20. veljače 2024.

Franjo Kozina: Obrana doktorskog rada

Franjo Kozina, mag. ing. met., branit će doktorski rad pod naslovom „Solidification and characterization of aluminum-magnesium-lithium alloy (Skrućivanje i karakterizacija aluminij-magnezij-litij legure)“ dana 29. veljače 2024. u 10.00 sati u predavaonici dvorišne zgrade Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Aleja narodnih heroja 3, 44 000 Sisak.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
20. veljače 2024.

Humans of FSB: Hrvoje Mikulčić, iskusni istraživač na projektu

Uvijek govorim da sam završio FSB u manje od 5 godina odnosno u 4 godine i 9 mjeseci: krenuo u 10. mjesecu 2004., a završio u 7. mjesecu 2009. Sjećam se da sam drugu godinu položio Fluide i Elemente te Termu I i II, sve u rokovima, te da sam imao bezbrižno ljeto. Trudio sam se sve završavati u prvim rokovima kako bih imao vremena cijelo ljeto, pa sve do početka zimskog semestra u 10. Mjesecu, ispuniti privatnim hobijima i putovanjima. Volim jako putovati, upoznavati nove kulture, nove ljude, nove običaje, nove kuhinje. Tako sam ljeto 2007., nakon treće godine studija, privatno boravio u Pittsburghu na Sveučilištu Carnegie Mellon. To mi je bio prvi posjet SAD-u i na neki način mi je promijenio shvaćanje mojih sposobnosti. Vidio sam da sam konkurentan, da je znanje koje sam stekao tijekom obrazovanja u Hrvatskoj, pa tako i na FSB-u, konkurentno.
 Život na FSB
Andrija Levanić
20. veljače 2024.

Obavijest o izabranoj osobi za radno mjesto Tehničkog suradnika – Programera u Računalnom centru

Nakon provedenog Natječaja koji je raspisan dana 10. siječnja 2024. godine, na radnom mjestu Tehničkog suradnika – Programera u Računalnom centru, zaposlen je Ivan Bek, temeljem Odluke o izboru kandidata od 16. veljače 2024. godine.
 Natječaji
Matea Klanac
19. veljače 2024.

Tribina: Upisi u diplomske studije

U petak 23. veljače 2024. s početkom u 10 sati u dvorani P17 Tekstilprometa održat će se tribina o upisima u diplomske studije na FSB-u. Tribina je prvenstveno namijenjena studentima zadnje godine prijediplomskih studija s naglaskom na one studente koji imaju uvjete za upis fakultativnih predmeta. Nakon uvodnog izlaganja na aktualna pitanja odgovaraju prodekan za nastavu i djelatnici Studentske službe.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
19. veljače 2024.

Dan inženjera: „Strategija razvoja Republike Hrvatske u svijetlu klimatskih promjena“

U organizaciji Hrvatskog inženjerskog saveza (HIS) i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske - HATZ održat će se Dan inženjera 29. veljače i 1. ožujka 2024. godine na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu. Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pokrovitelji su skupa. Tema je „Strategija razvoja Republike Hrvatske u svijetlu klimatskih promjena“.

Ulaz na sva predavanja je slobodan.

Više informacija možete pronaći na POVEZNICI.
 Događanja
Maja Trstenjak
19. veljače 2024.

Izvještaj s terenske nastave u okviru kolegija Recikliranje materijala

Za studente diplomskog studija strojarstva, smjer inženjerstvo materijala organizirana je 22.1.2024. terenska nastava u okviru obaveznog kolegija Recikliranje materijala, na koju su se mogli pridružiti i studenti drugih smjerova koji su upisali kolegij Recikliranje materijala kao izborni. Studenti su posjetili tvrtke Spectra media d.o.o. u Donjoj Bistri, koja reciklira električki i elektronički otpad i tvrtku Vetropack Straža d.d. u Humu na Sutli, koja pri proizvodnji staklene ambalaže reciklira i otpadno ambalažno staklo. Izvještaj s terenske nastave možete pronaći u privitku.
 Novosti
Maja Trstenjak
19. veljače 2024.

Humans of FSB: Hrvoje Mikulčić, iskusni istraživač na projektu

Uvijek govorim da sam završio FSB u manje od 5 godina odnosno u 4 godine i 9 mjeseci: krenuo u 10. mjesecu 2004., a završio u 7. mjesecu 2009. Sjećam se da sam drugu godinu položio Fluide i Elemente te Termu I i II, sve u rokovima, te da sam imao bezbrižno ljeto. Trudio sam se sve završavati u prvim rokovima kako bih imao vremena cijelo ljeto, pa sve do početka zimskog semestra u 10. Mjesecu, ispuniti privatnim hobijima i putovanjima. Volim jako putovati, upoznavati nove kulture, nove ljude, nove običaje, nove kuhinje. Tako sam ljeto 2007., nakon treće godine studija, privatno boravio u Pittsburghu na Sveučilištu Carnegie Mellon. To mi je bio prvi posjet SAD-u i na neki način mi je promijenio shvaćanje mojih sposobnosti. Vidio sam da sam konkurentan, da je znanje koje sam stekao tijekom obrazovanja u Hrvatskoj, pa tako i na FSB-u, konkurentno.
 Život na FSB
Andrija Levanić
20. veljače 2024.

Humans of FSB: Lucija Marijetić, studentica

Za ESTIEM sam prvi put čula na veslačkoj regati. Između utrka bile su prezentirane studentske udruge, među kojima me posebice zaintrigirala udruga mog usmjerenja – industrijsko inženjerstvo i menadžment. Ubrzo sam saznala da je ESTIEM prije svega europska studentska organizacija, što samim time nosi i međukulturni aspekt. Oduvijek sam bila tip osobe koja ne uživa isključivo u učenju i teoriji, a ESTIEM je nudio upravo sve što sam tražila od jedne studentske udruge.
 Život na FSB
Andrija Levanić
12. veljače 2024.

Alumni priča: Goran Bogdan i Robert Knjaz

Alumni Sveučilišta u Zagrebu pozivaju na Alumni priču u kojoj će gostovati istaknuti alumni našega Sveučilišta, Goran Bogdan i Robert Knjaz, a koja će se održati u petak 23. veljače 2024. u 13 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu (Radoslava Cimermana 88, Zagreb). 

Gosti razgovora, inače obojica bivši studenti dva fakulteta - Akademije dramske umjetnosti i Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kroz zanimljiv razgovor s Mislavom Togonalom prisjetiti će se svojih studentskih dana i na koji način je vrijeme provedeno u studentskim klupama utjecalo na njihove kasnije životne odabire. 

Ulaz je slobodan.
 Događanja
Maja Trstenjak
22. veljače 2024.

Poziv na radionicu karijernoga razvoja i rasta

Ured za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na Radionicu karijernoga razvoja i rasta koja je osmišljena kako bi Vam pružila priliku za stjecanje temeljnih vještina za ostvarenje Vaše karijere iz snova.

Radionica će se održavati 26. i 29. veljače te 4. ožujka 2024. od 10 do 12 sati na I. katu Studentskoga Centra, Savska cesta 25, 10000 Zagreb. 

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete na sljedećem linku:

https://forms.office.com/e/DiqnKTE0NB?origin=lprLink
 Događanja
Maja Trstenjak
21. veljače 2024.

Oceanova Akademija: besplatna edukacija za osobni razvoj

Udruga za mlade Ocean Znanja nudi besplatnu priliku za edukaciju i osobni razvoj za mlade pod nazivom Oceanova Akademija.

Akademija je inovativan i interaktivan ciklus radionica, pažljivo osmišljen kao jedna od aktivnosti unutar projekta “Društveno zdravlje?”. Svi koji sudjeluju dobiti ćete sveobuhvatno iskustvo osobnog razvoja, kroz dinamičan proces povećanja znanja i usvajanja vještina. Naime, kroz Akademiju, stvara se prostor za pojedince da mogu razvijati svoje potencijale, čime žele potaknuti osobni rast i doprinos zajednici.

Svi termini su subotom OD 11:00-14:00 na adresi Jakova Gotovca 14, 10000 Zagreb

Prijaviti se moguće ispunjavanjem kratke info forme: https://forms.gle/C12oVRqtC2BGEtxn8

Prijave su otvorene do 01.03.2024. do kraja dana.

Detaljne teme i raspored edukacija možete pronaći u privitku.
 Događanja
Maja Trstenjak
21. veljače 2024.

Održan znanstveni kolokvij Zelena elektronika

Četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB), Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) i Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) organizirali su na FER-u 12. veljače 2024. znanstveni kolokvij „Zelena elektronika – tehnologije i primjene fleksibilnih, organskih i ispisivih poluvodičkih materijala, komponenti i sustava“.

Važnost ove zelene inicijative i poticanja međufakultetske znanstvene suradnje potvrdili su svojom prisutnošću na skupu dekani i prodekani za znanost. Skup su pratili znanstvenici i brojni zainteresirani građani te zaposlenici tvrtki usmjerenih na područje održivog razvoja proizvoda, kao i predstavnici medija.

U sklopu kolokvija, predavanja su održali doc. dr. sc. Dinko Oletić s FER-a, s FKIT-a doc. dr. sc. Petar Kassal, doc. dr. sc. Vedran Đerek s PMF-a, a s FSB-a prof. dr. sc. Irena Žmak s temom „Utjecaj elektroničkih komponenata na okoliš i korak prema njihovom održivijem razvoju”.
 Karijere
Maja Trstenjak
20. veljače 2024.

Dođi na FSB JOBS i nastavi karijeru na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

Kako bismo studentima i kolegama inženjerima približili Fakultet kao opciju za nastavak karijere, pozivamo vas da se pridružite događanju FSB JOBS – Nastavi karijeru na Fakultetu strojarstva i brodogradnje na kojem će vam nastavnici i znanstvenici FSB-a predstaviti prilike za zapošljavanje koji će se nuditi u narednih godinu dana na katedrama, laboratorijima i projektima na radnom mjestu asistenta ili istraživača na projektu, prilike za povremeni studentski posao ili mogućnost izrade diplomskog rada na temama suvremene tematike.

Dođite 27. veljače 2024. godine u od 8.50 do 13 sati u Sveučilišni nastavni centar AGG - FSB na adresi Ul. Grada Gospića 1a, Zagreb. Paralelno će se prezentirati katedre i laboratoriji u FSB učionici te projekti u FSB vijećnici u prizemlju nastavnog centra do 11 sati, detaljan raspored možete vidjeti u programu.
 Karijere
Maja Trstenjak
20. veljače 2024.

Dan inženjera: „Strategija razvoja Republike Hrvatske u svijetlu klimatskih promjena“

U organizaciji Hrvatskog inženjerskog saveza (HIS) i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske - HATZ održat će se Dan inženjera 29. veljače i 1. ožujka 2024. godine na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu. Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pokrovitelji su skupa. Tema je „Strategija razvoja Republike Hrvatske u svijetlu klimatskih promjena“.

Ulaz na sva predavanja je slobodan.

Više informacija možete pronaći na POVEZNICI.
 Događanja
Maja Trstenjak
19. veljače 2024.

Izvještaj s terenske nastave u okviru kolegija Recikliranje materijala

Za studente diplomskog studija strojarstva, smjer inženjerstvo materijala organizirana je 22.1.2024. terenska nastava u okviru obaveznog kolegija Recikliranje materijala, na koju su se mogli pridružiti i studenti drugih smjerova koji su upisali kolegij Recikliranje materijala kao izborni. Studenti su posjetili tvrtke Spectra media d.o.o. u Donjoj Bistri, koja reciklira električki i elektronički otpad i tvrtku Vetropack Straža d.d. u Humu na Sutli, koja pri proizvodnji staklene ambalaže reciklira i otpadno ambalažno staklo. Izvještaj s terenske nastave možete pronaći u privitku.
 Novosti
Maja Trstenjak
19. veljače 2024.

Oglas za studentski posao: pwc

pwc traži studenta na poziciji "Pripravnik u poslovnom savjetovanju". Više informacija možete pronaći na POVEZNICI ili u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
17. veljače 2024.

Ministrica inovacija i rasta Republike Bugarske sastala se s predstavnicima FSB-a

Ministrica inovacija i rasta Republike Bugarske Milena Stoycheva sastala se u utorak 13. veljače 2024. s predstavnicima FSB-a u Regionalnom centru izvrsnosti za robotske tehnologije CRTA-i gdje je Marko Švaco prezentirao među ostalim i Laboratorij za medicinsku robotiku i najnovije prototipove i tehnologije.

Dekan Zdenko Tonković i prodekan Igor Karšaj prezentirali su i ostala inovativna područja djelovanja na FSB-u te se razgovaralo o mogućnostima suradnje i razmjene iskustava. Nakon radnog sastanka, obje strane iskazale su energiju da aktivno nastave suradnju na povezivanju znanstvenika FSB-a s bugarskim kolegama.
 Novosti
Maja Trstenjak
16. veljače 2024.

Poziv na predavanje: „Studij brodogradnje iz druge perspektive - more prilika i valovi optimizma“

Pozivaju se studenti brodogradnje, brodostrojarstva i drugi zainteresirani u petak 23. veljače 2024. godine u 12:00h Laboratorij 4B (oznaka L4B), Sveučilišni nastavni centar "AGG-FSB" (Ul. Grada Gospića 1a, Zagreb) na predavanje pod naslovom „Studij brodogradnje iz druge perspektive - more prilika i valovi optimizma“. Predavač, Marin Rajič dipl.ing. brodogradnje, Petrodec B.V. Hoofddorp, Nizozemska i bivši student FSB-a. U privitku poziv i kratki sadržaj predavanja.
 Događanja
Maja Trstenjak
16. veljače 2024.

Alumni priča: Goran Bogdan i Robert Knjaz

Alumni Sveučilišta u Zagrebu pozivaju na Alumni priču u kojoj će gostovati istaknuti alumni našega Sveučilišta, Goran Bogdan i Robert Knjaz, a koja će se održati u petak 23. veljače 2024. u 13 sati u auli Sveučilišta u Zagrebu (Radoslava Cimermana 88, Zagreb). 

Gosti razgovora, inače obojica bivši studenti dva fakulteta - Akademije dramske umjetnosti i Ekonomskoga fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, kroz zanimljiv razgovor s Mislavom Togonalom prisjetiti će se svojih studentskih dana i na koji način je vrijeme provedeno u studentskim klupama utjecalo na njihove kasnije životne odabire. 

Ulaz je slobodan.
 Događanja
Maja Trstenjak
22. veljače 2024.

Poziv na radionicu karijernoga razvoja i rasta

Ured za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu poziva Vas na Radionicu karijernoga razvoja i rasta koja je osmišljena kako bi Vam pružila priliku za stjecanje temeljnih vještina za ostvarenje Vaše karijere iz snova.

Radionica će se održavati 26. i 29. veljače te 4. ožujka 2024. od 10 do 12 sati na I. katu Studentskoga Centra, Savska cesta 25, 10000 Zagreb. 

Broj mjesta je ograničen, a prijaviti se možete na sljedećem linku:

https://forms.office.com/e/DiqnKTE0NB?origin=lprLink
 Događanja
Maja Trstenjak
21. veljače 2024.

Oceanova Akademija: besplatna edukacija za osobni razvoj

Udruga za mlade Ocean Znanja nudi besplatnu priliku za edukaciju i osobni razvoj za mlade pod nazivom Oceanova Akademija.

Akademija je inovativan i interaktivan ciklus radionica, pažljivo osmišljen kao jedna od aktivnosti unutar projekta “Društveno zdravlje?”. Svi koji sudjeluju dobiti ćete sveobuhvatno iskustvo osobnog razvoja, kroz dinamičan proces povećanja znanja i usvajanja vještina. Naime, kroz Akademiju, stvara se prostor za pojedince da mogu razvijati svoje potencijale, čime žele potaknuti osobni rast i doprinos zajednici.

Svi termini su subotom OD 11:00-14:00 na adresi Jakova Gotovca 14, 10000 Zagreb

Prijaviti se moguće ispunjavanjem kratke info forme: https://forms.gle/C12oVRqtC2BGEtxn8

Prijave su otvorene do 01.03.2024. do kraja dana.

Detaljne teme i raspored edukacija možete pronaći u privitku.
 Događanja
Maja Trstenjak
21. veljače 2024.

Dan inženjera: „Strategija razvoja Republike Hrvatske u svijetlu klimatskih promjena“

U organizaciji Hrvatskog inženjerskog saveza (HIS) i Akademije tehničkih znanosti Hrvatske - HATZ održat će se Dan inženjera 29. veljače i 1. ožujka 2024. godine na Fakultetu šumarstva i drvne tehnologije, Sveučilišta u Zagrebu. Ministarstvo poljoprivrede i Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine pokrovitelji su skupa. Tema je „Strategija razvoja Republike Hrvatske u svijetlu klimatskih promjena“.

Ulaz na sva predavanja je slobodan.

Više informacija možete pronaći na POVEZNICI.
 Događanja
Maja Trstenjak
19. veljače 2024.

Izvještaj s terenske nastave u okviru kolegija Recikliranje materijala

Za studente diplomskog studija strojarstva, smjer inženjerstvo materijala organizirana je 22.1.2024. terenska nastava u okviru obaveznog kolegija Recikliranje materijala, na koju su se mogli pridružiti i studenti drugih smjerova koji su upisali kolegij Recikliranje materijala kao izborni. Studenti su posjetili tvrtke Spectra media d.o.o. u Donjoj Bistri, koja reciklira električki i elektronički otpad i tvrtku Vetropack Straža d.d. u Humu na Sutli, koja pri proizvodnji staklene ambalaže reciklira i otpadno ambalažno staklo. Izvještaj s terenske nastave možete pronaći u privitku.
 Novosti
Maja Trstenjak
19. veljače 2024.

Ministrica inovacija i rasta Republike Bugarske sastala se s predstavnicima FSB-a

Ministrica inovacija i rasta Republike Bugarske Milena Stoycheva sastala se u utorak 13. veljače 2024. s predstavnicima FSB-a u Regionalnom centru izvrsnosti za robotske tehnologije CRTA-i gdje je Marko Švaco prezentirao među ostalim i Laboratorij za medicinsku robotiku i najnovije prototipove i tehnologije.

Dekan Zdenko Tonković i prodekan Igor Karšaj prezentirali su i ostala inovativna područja djelovanja na FSB-u te se razgovaralo o mogućnostima suradnje i razmjene iskustava. Nakon radnog sastanka, obje strane iskazale su energiju da aktivno nastave suradnju na povezivanju znanstvenika FSB-a s bugarskim kolegama.
 Novosti
Maja Trstenjak
16. veljače 2024.

Poziv na predavanje: „Studij brodogradnje iz druge perspektive - more prilika i valovi optimizma“

Pozivaju se studenti brodogradnje, brodostrojarstva i drugi zainteresirani u petak 23. veljače 2024. godine u 12:00h Laboratorij 4B (oznaka L4B), Sveučilišni nastavni centar "AGG-FSB" (Ul. Grada Gospića 1a, Zagreb) na predavanje pod naslovom „Studij brodogradnje iz druge perspektive - more prilika i valovi optimizma“. Predavač, Marin Rajič dipl.ing. brodogradnje, Petrodec B.V. Hoofddorp, Nizozemska i bivši student FSB-a. U privitku poziv i kratki sadržaj predavanja.
 Događanja
Maja Trstenjak
16. veljače 2024.

Virtualni informativni dan s temom "Radni program WIDERA-e za razdoblje 2023.-2025."

Europska komisija najavljuje virtualni informativni dan s temom "Radni program WIDERA-e za razdoblje 2023.-2025."
 Projekti i mobilnost
Jelena Pankretić
22. veljače 2024.

Online COST Info Day

U nastavku najava COST asocijacije o održavanju virtualnog središnjega informativnog dana.
 Projekti i mobilnost
Jelena Pankretić
21. veljače 2024.

Scientific and Technological Research Council of Türkiye (TÜBİTAK) raspisao je natječaj za internacionalne stipendije u dva prestižna programa

Scientific and Technological Research Council of Türkiye (TÜBİTAK) raspisao je natječaj za internacionalne stipendije u dva prestižna programa za koje su plakati u privitku.
 Projekti i mobilnost
Jelena Pankretić
21. veljače 2024.

Studentska tribina - ERASMUS+ natječaj za mobilnost studenata za studijski boravak

Pozivamo studente na prvu studentsku tribinu povodom objave ERASMUS+ natječaja za mobilnost studenata za studijski boravak - programske zemlje KA131 za ak.godinu 2024./25. Tribina će se održati u utorak, 20. veljače 2024. u 12:30 u Vijećnici L4B, u Sveučilišnom nastavnom centru AGG - FSB, Ulica Grada Gospića 1a.
 Projekti i mobilnost
Jelena Pankretić
16. veljače 2024.

Objavljen Natječaj Erasmus+ SMS studenti studijski boravak za programske zemlje (EU-KA131) u ak. god. 2024./25.

Objavljen Natječaj Erasmus+ SMS studenti studijski boravak za programske zemlje (EU-KA131) u ak. god. 2024./25.
 Projekti i mobilnost
Jelena Pankretić
16. veljače 2024.

Poziv za stipendije - Međunarodna Ljetna Škola 2024, Universidade da Coruna

Universidade da Coruña objavilo je POZIV ZA STIPENDIJE za pohađanje MEĐUNARODNE LJETNE ŠKOLE 2024. (INTERNATIOANL SUMMER SCHOOL). 

MEĐUNARODNA LJETNA ŠKOLA 2024. održat će se od 15. do 26. srpnja.
 
Ove stipendije će pokriti školarinu, smještaj i obroke u sveučilišnom domu (tijekom ISS razdoblja - uključujući 14. i 27. srpnja).Putni troškovi se pokrivaju na vlastitu odgovornost.  

Detaljne informacije o pozivu možete pronaći ovdje.

Na web stranici Sveučilišta možete pronaći široku ponudu kolegija. 

Rok za prijavu na poziv je 3. ožujka 2024.
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
8. veljače 2024.

DRUGI DIO natječaja za stipendiju za studentsku razmjenu u ak. god. 2024./2025

Objavljen je i drugi dio natječaja za studentske razmjene u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene za ak. god. 2024./2025., na poveznici:

https://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-stipendiju-za-studentsku-razmjenu-u-ak-god-20242025-drugi-dio/
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
1. veljače 2024.

Natječaj za stipendiju za studentsku razmjenu u ak. god. 2024./2025

Sveučilište u Zagrebu objavljuje natječaj za studentske razmjene u ak. god. 2024./2025. u okviru bilateralne međusveučilišne razmjene.

Detalji natječaja dostupni su na mrežnim stranicama na poveznici: https://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaj-za-stipendiju-za-studentsku-razmjenu-u-ak-god-20242025/.
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
31. siječnja 2024.

2. parcijalni rezultati, Erasmus+ praksa, 2. krug natječaja za 2023/24

Ovim putem javljamo da su objavljeni 2. parcijalni rezultati 2. kruga Natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za ak. god. 2023/24.

Rezultati se odnose samo na prijave za koje je dokumentacija zaprimljena od 1.12. do 22.12.2023., i nalaze se na sljedećoj poveznici: https://www.unizg.hr/nc/vijest/article/202324-erasmus-praksa-2-parcijalni-rezultati-2-krug-natjecaja-1/.
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
30. siječnja 2024.

UNIC INVITATION: International Staff Week at Koç University, Turkey

Zadovoljstvo nam je podijeliti sa vama pozive UNIC partnerskog Sveučilišta Koç, na International Staff Week u periodu od 13. do 17. svibnja 2024. godine.   

International Staff Week obuhvaćati će tri različita programa, posebno osmišljena prema područjima interesa:

- OIP (Office of International Programs) International Staff Week & Study Abroad Fair
- Istanbul International Library Staff Week 2024: Digital, in every sense
- International Staff Week - Gender Equality in Academia: Innovative Aspects
 
Detaljnije informacije o svakom programu i obrasce za prijavu na njih možete naći na poveznicama više, 
 Projekti i mobilnost
Nikola Uzelac
22. siječnja 2024.

Nacionalni plan oporavka i otpornosti 2021.-2026. - natječaji

U svrhu pružanja informacija o Nacionalnom planu oporavka i otpornosti 2021. – 2026. (dalje: NPOO) uspostavljena je jedinstvena mrežna stranica Vlade Republike Hrvatske: https://planoporavka.gov.hr/.
Na ovom linku možete pratiti otvorene pozive.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
21. rujna 2022.

Nabavljena računalna i istraživačka oprema u vrijednosti 2.455.910,34 kn za potrebe projekta „Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica” KK.01.1.1.04.0092

Provedba projekta omogućila je nabavljanje računalne opreme u vrijednosti od 206.190,38 kn i opreme za istraživanja u vrijednosti od 2.249.719,96 kn što će izravno doprinijeti razvoju Strojarskog odjela Veleučilišta u Karlovcu te Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu kroz jačanje njihovih tehničkih kapaciteta za provedbu znanstvenih istraživanja u području bespilotnih letjelica.

Istraživački tim u kojem sudjeluju stručnjaci s Veleučilišta u Karlovcu i Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu kao svrhu projekta postavljaju istraživanje i razvoj multirotora u svrhu povećanja znanstvenih spoznaja i proširivanja komercijalne primjene letjelica.

U okviru projektnog elementa „Provedba primijenjenih istraživanja i simulacija“ ispitat će se ponašanja multirotora te provesti sinteza naprednih algoritama upravljanja temeljem izvedenih računalnih matematičkih modela i provedenih eksperimentalnih mjerenja. Simulacijama će se provjeriti stabilnost, robusnost i performanse leta za unaprjeđene algoritme upravljanja. Zatim će se konstruirati i izraditi eksperimentalne letjelice na koje će se implementirati algoritmi upravljanja te će se eksperimentalno ispitati performanse i mogućnost obavljanja zadataka s ciljem praktične primjene multirotora. Posljednja faza provedbe obuhvatit će implementaciju aktivnosti kojima je cilj daljnja komercijalizacija rezultata istraživanja te transfer znanja i tehnologije – putem 2 patentne prijave i osnivanjem spin off tvrtke koja će osigurati održivost rezultata projekta.

Navedene aktivnosti izravno će doprinijeti sljedećim ciljevima projekta:

1. Provedbom  znanstveno – istraživačkih aktivnosti unaprijedit će se postojeći sustavi koji koriste multirotorne bespilotne letjelice za misije nadzora, prikupljanja podataka, potrage i spašavanja, transporta i time proširiti efikasnost sustava i proširiti primjene letjelica;
2. Poboljšati kvalitetu suradnje među znanstvenim organizacijama u području znanstveno- istraživačkih projekata čiji se rezultati diseminiraju poslovnom sektoru; 
3. Stvoriti uvjete za komercijalizaciju znanstvenih istraživanja u tematskim prioritetnim područjima definiranim Strategijom pametne specijalizacije (S3).

U rad projektnog istraživačkog tima uključeno je 9 osoba – 5 osoba sa Veleučilišta u Karlovcu te 4 osobe sa Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Zagreb. U okviru projekta zaposlena su i 2 mlada znanstvenika istraživača na Veleučilištu u Karlovcu te 1 na Fakultetu strojarstva i brodogradnje koji sudjeluju u svim projektnim aktivnostima – planiranje istraživanja, provedba istraživačkih aktivnosti te aktivnosti diseminacije i komercijalizacije.  Zaposlenici će po završetku projekta ostati raditi u institucijama Nositelja i Partnera, odnosno u novoosnovanoj spin off kompaniji. 

Istraživanje i razvoj specijaliziranih multirotornih bespilotnih letjelica je projekt koji Veleučilište u Karlovcu s projektnim partnerom Fakultetom strojarstva i brodogradnje Zagreb provodi kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014. – 2020.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.344.230,79 kuna od čega bespovratna sredstava iznose 5.290.427,58 kuna (85%) dok sredstva prijavitelja i partnera iznose 958.017,80 kuna (15%).

Razdoblje provedbe projekta je 34 mjeseci, a provodi se na području Karlovačke županije i Grada Zagreba.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar Petrić
11. ožujka 2022.

Boris Ćosić: Obrana konačne teme doktorskog rada

U ponedjeljak, 04. ožujka 2024. u 10:00 sati, na privremenoj lokaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u dvorani L1  Petrius poslovnog centra, Radnička cesta 177,  održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Borisa Ćosića, dipl. ing. strojarstva pod naslovom „Modeliranje učinaka tržišnih instrumenata na energetsku tranziciju i dekarbonizaciju ugljično intenzivne industrije / Modelling the effects of market-based instruments on the energy transition and decarbonisation of carbon-intensive industry“. Studijski savjetnik je prof. dr.sc. Neven Duić.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
22. veljače 2024.

POČETAK NASTAVE i SATNICA - Ljetni semestar 2023/2024 - ver.1

Nastava u ljetnom semestru na prijediplomskim studijima počinje u ponedjeljak 26.02.2024., dok na diplomskim studijima počinje u ponedjeljak 04.03.2024. Satnicu možete pogledati na poveznici - podložna je promjenama na tjednoj osnovi.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
22. veljače 2024.

VAŽNO: Upisi u ljetni semestar 2023./2024.

Poštovani studenti,

obavještavamo vas da će se upisi u ljetni semestar provoditi putem Studomata u periodu od subote 24. veljače u 00:01 do srijede 28.02. u 23:59. Ako morate upisati manje od 18 ECTS i radi toga budete imali problema s upisom na studomatu, molimo da se za pomoć obratite na mail stuslu@fsb.hr.

Ljetni semestar moraju upisati svi studenti osim brucoša kojima su predmeti upisani prilikom upisa na fakultet.

Mole se studenti koji imaju nepodmirene troškove participacije da ih uplate do sutra jer u protivnom neće biti u mogućnosti izvršiti upis.

Također je potrebno provjeriti na Studomatu jesu li upisane ocjene iz svih položenih predmeta iz ljetnog semestra prošle akademske godine (NE IZVRŠITI upis prije nego što ocjene budu upisane).
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
22. veljače 2024.

Camilo Sánchez Tobón: Obrana doktorskog rada

Camilo Sánchez Tobón, M. Sc. Process Engineering, branit će 11. ožujka 2024. u 10.00 sati na Sveučilištu u Zagrebu, na privremenoj lokaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u dvorani 7 BCC poslovnog centra, Koledovčina 1, III. kat, doktorski rad pod naslovom „„A microwave–assisted synthesis of nitrogen-doped TiO2/graphene oxide for use in visible-light-activated photocatalytic processes (Mikrovalno potpomognuta sinteza dušikom dopiranoga TiO2/grafenova oksida za primjenu u fotokatalitičkim procesima aktiviranima vidljivim zračenjem)“.
 FSB Obavijesti
Damir Kačer
21. veljače 2024.

Irma Kremer: Obrana doktorskog rada

Irma Kremer, mag. ing. oecoing, branit će 1. ožujka 2024. u 11.00 sati na Sveučilištu u Zagrebu, na privremenoj lokaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje, u dvorani 7 BCC poslovnog centra, Koledovčina 1, III. kat, doktorski rad pod naslovom „Valorizacija višeslojnoga plastičnog otpada pirolizom“
 FSB Obavijesti
Damir Kačer
21. veljače 2024.

Franjo Kozina: Obrana doktorskog rada

Franjo Kozina, mag. ing. met., branit će doktorski rad pod naslovom „Solidification and characterization of aluminum-magnesium-lithium alloy (Skrućivanje i karakterizacija aluminij-magnezij-litij legure)“ dana 29. veljače 2024. u 10.00 sati u predavaonici dvorišne zgrade Metalurškog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Aleja narodnih heroja 3, 44 000 Sisak.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
20. veljače 2024.

Obavijest o izabranoj osobi za radno mjesto Tehničkog suradnika – Programera u Računalnom centru

Nakon provedenog Natječaja koji je raspisan dana 10. siječnja 2024. godine, na radnom mjestu Tehničkog suradnika – Programera u Računalnom centru, zaposlen je Ivan Bek, temeljem Odluke o izboru kandidata od 16. veljače 2024. godine.
 Natječaji
Matea Klanac
19. veljače 2024.

Tribina: Upisi u diplomske studije

U petak 23. veljače 2024. s početkom u 10 sati u dvorani P17 Tekstilprometa održat će se tribina o upisima u diplomske studije na FSB-u. Tribina je prvenstveno namijenjena studentima zadnje godine prijediplomskih studija s naglaskom na one studente koji imaju uvjete za upis fakultativnih predmeta. Nakon uvodnog izlaganja na aktualna pitanja odgovaraju prodekan za nastavu i djelatnici Studentske službe.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
19. veljače 2024.

Natječaj za radno mjesto Stručnog savjetnika za mobilnost, u Službi za projekte i mobilnost na FSB-u

Fakultet strojarstva i brodogradnje raspisao je natječaj za popunu radnog mjesta Stručnog/e suradnika/ce za mobilnost, u Službi za projekte i mobilnost, Dekanat i tajništvo, rad na neodređeno vrijeme (upražnjeno radno mjesto) u punom radnom vremenu, uz uvjet probnog rada od 6 mjeseci.

Natječaj je objavljen 16. veljače 2024. godine, u Narodnim novinama, web stranicama i biltenu HZZ-a, a otvoren je do 26. veljače 2024. godine.

Tekst natječaja nalazi se u privitku.
 Natječaji
Matea Klanac
16. veljače 2024.

SSMH - ciklus edukacija Mladi za dostojanstvo i ljudska prava

Svjetski savez mladih Hrvatska organizira ciklus edukacija pod nazivom Mladi za dostojanstvo i ljudska prava na kojemu mladi od 18 do 30 godina uče kritički promišljati o temeljnim društvenim problemima i moralnim vrijednostima. Mladi će na edukaciji imati priliku čitati filozofske tekstove raznih autora poput C. S. Lewisa, Karola Wojtyle, Viktora Frankla, Vaclava Havela, Georgea Weigela i mnogih drugih te raspravljati o temama kao što su ljudsko dostojanstvo, solidarnost, kultura, ljudska prava i sloboda. Rasprave će voditi posebno educirani mentori, a edukacije će se održavati u malim grupama, u ugodnoj i mladenačkoj atmosferi. Edukacija će se održati u 7 susreta od veljače do lipnja.

Cilj edukacije je omogućiti bolje razumijevanje čovjeka i njegove vrijednosti, razvijanje istinske slobode te upoznavanje s osnovnim konceptima ljudskih prava i rječnikom koji se koristi u institucijama Ujedinjenih naroda. Završetkom edukacije i priključenjem udruzi sudionicima se otvara mogućnost dodatnog educiranja i sudjelovanja u organizaciji različitih projekata.  

Prijave na edukaciju traju do nedjelje 25. veljače 2024

Više informacija, kao i prijavni obrazac, može se pronaći na poveznici.

Svjetski savez mladih Hrvatska (SSMH) je podružnica međunarodne organizacije World Youth Alliance koja u svijetu okuplja preko milijun članova, dok u Hrvatskoj okuplja više od 100 članova u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH može se pročitati ovdje.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
16. veljače 2024.

Obavijest o izabranoj osobi za radno mjesto Mlađeg istraživača na projektu NECP

Nakon provedenog Natječaja koji je raspisan dana 17. siječnja 2024. godine, na radnom mjestu Mlađeg istraživača na projektu „Fostering Ambitious and Effective NECPs in Central and Eastern Europe – Effective NECP“ – 1 izvršitelj/ica, u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i okoliš na Katedri za energetska postrojenja i energetiku, zaposlen je Luka Simić, univ. mag. ing. mech., temeljem Odluke o izboru kandidata od 14. veljače 2024. godine.
 Natječaji
Matea Klanac
15. veljače 2024.

Obavijest o izabranom kandidatu za radno mjesto Mlađeg istraživača na projektu MARINERO

Nakon provedenog Natječaja, koji je raspisan 26. siječnja 2024. godine, na radnom mjestu Mlađeg istraživača na projektu MARINERO, u Zavodu za robotiku i automatizaciju proizvodnih sustava, na Katedri za autonomne sustave i računalnu inteligenciju, temeljem Odluke o izboru kandidata od 14. veljače 2024. godine, zaposlen je Albert Androšić.
 Natječaji
Matea Klanac
15. veljače 2024.

Održan znanstveni kolokvij Zelena elektronika

Četiri fakulteta Sveučilišta u Zagrebu: Fakultet elektrotehnike i računarstva (FER), Fakultet strojarstva i brodogradnje (FSB), Fakultet kemijskog inženjerstva i tehnologije (FKIT) i Prirodoslovno-matematički fakultet (PMF) organizirali su na FER-u 12. veljače 2024. znanstveni kolokvij „Zelena elektronika – tehnologije i primjene fleksibilnih, organskih i ispisivih poluvodičkih materijala, komponenti i sustava“.

Važnost ove zelene inicijative i poticanja međufakultetske znanstvene suradnje potvrdili su svojom prisutnošću na skupu dekani i prodekani za znanost. Skup su pratili znanstvenici i brojni zainteresirani građani te zaposlenici tvrtki usmjerenih na područje održivog razvoja proizvoda, kao i predstavnici medija.

U sklopu kolokvija, predavanja su održali doc. dr. sc. Dinko Oletić s FER-a, s FKIT-a doc. dr. sc. Petar Kassal, doc. dr. sc. Vedran Đerek s PMF-a, a s FSB-a prof. dr. sc. Irena Žmak s temom „Utjecaj elektroničkih komponenata na okoliš i korak prema njihovom održivijem razvoju”.
 Karijere
Maja Trstenjak
20. veljače 2024.

Dođi na FSB JOBS i nastavi karijeru na Fakultetu strojarstva i brodogradnje

Kako bismo studentima i kolegama inženjerima približili Fakultet kao opciju za nastavak karijere, pozivamo vas da se pridružite događanju FSB JOBS – Nastavi karijeru na Fakultetu strojarstva i brodogradnje na kojem će vam nastavnici i znanstvenici FSB-a predstaviti prilike za zapošljavanje koji će se nuditi u narednih godinu dana na katedrama, laboratorijima i projektima na radnom mjestu asistenta ili istraživača na projektu, prilike za povremeni studentski posao ili mogućnost izrade diplomskog rada na temama suvremene tematike.

Dođite 27. veljače 2024. godine u od 8.50 do 13 sati u Sveučilišni nastavni centar AGG - FSB na adresi Ul. Grada Gospića 1a, Zagreb. Paralelno će se prezentirati katedre i laboratoriji u FSB učionici te projekti u FSB vijećnici u prizemlju nastavnog centra do 11 sati, detaljan raspored možete vidjeti u programu.
 Karijere
Maja Trstenjak
20. veljače 2024.

Oglas za studentski posao: pwc

pwc traži studenta na poziciji "Pripravnik u poslovnom savjetovanju". Više informacija možete pronaći na POVEZNICI ili u privitku.
 Karijere
Maja Trstenjak
17. veljače 2024.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.

Humans of FSB

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica