Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
ASME Technical Committee on Multibody Systems and Nonlinear Dynamics (TC-MSND) raspisuje poziv za prijavu kandidata za dvotjednu ljetnu školu The 2017 Summer School on “Multibody Systems and Nonlinear Dynamics”  koja će od 23. srpnja do 5. kolovoza 2017. godine biti organizirana na University of Wisconsin‐Madison, SAD (sveučilište University of Wisconsin‐Madison je među najbolje rangiranim sveučilištima u SAD). Pored sudjelovanja na ljetnoj školi, uspješni kandidati sudjelovat će i u radu 13th ASME International Conference on Multibody Systems, Nonlinear Dynamics, and Control (MSNDC), Cleveland Convention Center, koja se terminski nastavlja na školu. Troškove školarine, prehrane i boravka podmirit će TC-MSND (puna stipendija za 10 studenata, moguća je i djelomična refundacija troškova prijevoza). Program ljetne škole (naglasak je na metodama naprednog računanja), kao i detalji prijave dani su u privitku. Za daljnje informacije obratiti se Prof. dr. sc. Zdravku Terzeu, članu TC-MSND i predsjedavajućem konferencije 13th ASME International Conference on Multibody Systems, Nonlinear Dynamics, and Control (MSNDC) (https://www.asme.org/events/idetccie).
Natječaj za program “Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća”
Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program “Potpora istraživačima za prijavu na programe Europskog istraživačkog vijeća“. Ovim programom potiče se razvoj suradnje između hrvatskih istraživača (gostujući istraživač) i sadašnjih voditelja ERC projekta radi stjecanja iskustva te razvoja i pripreme vlastite prijave projektnog prijedloga za natječaje ERC programa. Programom se financiraju posjete voditeljima ERC projekata koji se trenutno provode i provodit će se u vrijeme planirano za posjetu, u trajanju od 3 do 4 mjeseca. Rok za prijavu na natječaj je 2. svibnja 2017. godine do 13:00 sati. Više detalja o natječaju možete pročitati ovdje.  
KRONES AG - Field Service Engineer
Tvrtka Krones AG hitno traži inženjere za rad u Njemačkoj na radnom mjestu servisnog inženjera. Traže se ljudi koji vole izazove, zainteresirani su za učenje, česta putovanja i rad u odličnim uvjetima za respektabilnu tvrtku. Više detalja o poslu možete saznati iduće srijede 03.05.17. u dvorani G u 12:00. Info link: https://www.youtube.com/user/kronestv
Povjerenstvo za odnose s javnošću
Pozivamo Vas na tribinu organizaciji Katedre za zrakoplovne konstrukcije Zavoda za zrakoplovno inženjerstvo i POJ-a Prva nadzvučna krila HRZ-a u ratu i miru koja će se održati u utorak 09. svobnja 2017. u 12:00 sati u Velikoj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Predavači su ratni piloti MiG-21 Danijel Borović, Ivica Ivandić i Ivan Selak. Poslušajte iskustva naših prvih pilota MiG-21 u Domovinskom ratu, i mirnodopskom razdoblju, kad se stvaralo Hrvatsko ratno zrakoplovstvo. Iskoristite priliku te saznajte kako je to biti pilot nadzvučnog aviona; kako je Ivica Ivandić sletio s avionom, koji se nalazi ispred FSB-a, nakon bliskog susreta s drvetom; što misle o perspektivi HRZ-a,… Pozivaju svi  zainteresirani da prisustvuju predavanju.
Povjerenstvo za odnose s javnošću
Najveća izložba inovacija mladih u RH, koja redovito od 2001. godine okuplja dostignuća mladih zagrebačkih inovatora uz goste iz cijele Hrvatske i prijatelje iz inozemstva, održava se u subotu 6. svibnja po 12. put na našem Fakultetu.
Svečano otvaranje izložbe počinje u 10 sati, u auli južne zgrade FSB-a. Detaljan Plan događanja nalazi se u privitku.
Povjerenstvo za odnose s javnošću 
U četvrtak 4. svibnja u 11,30 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Prof. dr. sc. Qiuwang Wang, prodekan School of Energy and Power Engineering, Xi’an Jiaotong University iz Kine, održati će pozivno predavanje na temu „High-Efficiency Heat Exchange Technologies for Energy Conversion and Utilization“ kojim će predstaviti svoju zemlju, sveučilište s kojeg dolazi te mogućnosti suradnje između njegovog matičnog fakulteta te Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Životopis istraživača i kratak opis predavanja nalaze se u privitku.
Doktorski rad Petra Piljeka pod naslovom "Model plitkog gravurnog kovanja temeljen na veličini kristalnog zrna" (mentor 
docent dr.sc. Zdenka Keran) dostupan je u elektroničkoj verziji na web stranicama Fakulteta do 17.svibnja 2017.god.
Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti i njeno Znanstveno vijeće za tehnološki razvoj objavljuje predavanje 'Svemirske tehnologije - EU strateški programi i položaj RH' koje će se održati 4. svibnja 2017. u 18 sati u dvorani Knjižnice Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti, Trg Josipa Jurja Strossmayera 14, Zagreb. Predavač je Prof. dr. sc. Zdravko Terze, a uvodnu riječ dat će Akademik Zvonko Kusić, predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti. Poziv sa svim detaljima i sažetkom predavanja dan je u privitku.
Pozivamo Vas da svojim prisustvom doprinesete provedbi Stručnog skupa studenata „Mi imamo rješenja: vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj" te obogatite svoje znanje i podržite svoje kolege u predstavljanju inovativnih ideja, radova i projekata iz područja obnovljivih izvora energije i zaštite okoliša. U okviru 8. Zagrebačkog energetskog tjedna, Stručni skup studenta održat će se u ponedjeljak, 8. svibnja 2017., s početkom u 9:00 sati, u Velikoj dvorani Starogradske vijećnice (Ćirilometodska 5, Zagreb). Studenti Doria Marciuš, Matej Đuranović i Franjo Novosel predstavit će istraživanja i projekte na FSBu vezana za solarne elektrane i dizalice topline. Program u prilogu. Sudjelovanje na navedenom Skupu možete prijaviti do 5. svibnja 2017., Gradskom ured za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, na - ana.simic@zagreb.hr.
Tvrtka 5G bavi se projektiranjem i konstruiranjem  procesne opreme i cjelovitih proizvodnih procesa. Tvrtka je specijalizirana za projektiranje i izradu procesne opreme u prehrambenoj industriji, kemijskoj i farmaceutskoj industriji, industriji pića itd. Za navedene industrije radimo izradu projektnih zadataka, idejnih, glavnih, izvedbenih projekata ili projekte izvedenog stanja. Tvrtka 5G d.o.o. zbog povećanja opsega posla traži projektanta/projektanticu. Mjesto rada je Savski Marof. Moguć je stalni radni odnos uz uvjet probnog rada. Početak rada je odmah. Rok za prijavu je 26.05.2017. godine. Detalji se nalaze u privitku.
Drugi krug Natječaja za akademsku mobilnost u 2017. godini
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je drugi krug Natječaja za akademsku mobilnost u 2017. godini. Prijave se dostavljaju u pdf formatu (jedan dokument) na e-mail: ivana.bezmalinovic@fsb.hr do petka 5. svibnja 2017. godine do 12:00 sati. Napominjemo da će prednost imati prijave koje se odnose na održavanje nastave na stranom sveučilištu te prijave kandidata koji u zadnje dvije godine nisu bili na razmjeni u okviru Natječaja za akademsku mobilnost ili u okviru programa Erasmus+.
Strojotehnika d.o.o. zapošljava ing. ili mag.ing. strojarstva, sa ili bez radnog iskustva, radno mjesto inženjer tehničke podrške. Na natječaj se prijavljulje isključivo slanjem životopisa (pdf file) na email nbekic@strojotehnika.hr najkasnije do 20.05.2017.
Natječaj za radna mjesta asistenata i poslijedoktoranada objavljen je 26. travnja 2017. godine, u Večernjem listu, N.N., Euraxess jobs portalu i na našoj web stranici nalazi se u prilogu. Natječaj je otvoren 30 dana. 
Natječaj za stručnog suradnika na projektu "Korištenje podatkovne analitike za razvoj energetskih usluga optimizacije potrošnje energije" i poništenje natječaja za radno mjesto Referenta pisarnice
Natječaj za radno mjesto stručnog suradnika objavljen je 26. travnja 2017. godine u Narodnim novinama i Hrvatskom zavodu za zapošljavanje..
Miho KLAIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada
U četvrtak, 4. svibnja 2017. godine u 11 sati, u učionici Laboratorija za alatne strojeve (B2-102/9 sjeverne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Mihe Klaića, mag. ing. mech., pod naslovom: „Indirektni nadzor istrošenosti alata i tvrdoće obratka kod bušenja kamena“. Mentor doktorskog rada  je prof. dr.sc. Toma Udiljak.
Marina TOŠIĆ: Obrana konačne teme doktorskog rada
U utorak, 2. svibnja 2017. godine u 10 sati, u učionici A-410 (II. kat sjeverne zgrade) Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Marine Tošić, mag. ing. mech., pod naslovom: „Modeli za potporu pri odlučivanju o raspoloživosti zrakoplova temeljem dubinske analize podataka“. Mentor doktorskog rada  je izv. prof. dr.sc. Dragutin Lisjak.
Novosti
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Obavijesti studentske službe
Call for Projects
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940