Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
Sa zadovoljstvom Vas pozivamo na Međunarodnu Konferenciju MTECH koja će se održati u Zadru, od 4. do 7. listopada 2017. godine, u organizaciji Hrvatskog društva za materijale i tribologiju (HDMT), Hrvatskog društva za toplinsku obradu i inženjerstvo površina (HDTOIP), Hrvatskog društva za zaštitu materijala (HDZaMa) i Hrvatskog centra za nerazorna ispitivanja (CeNI) i suorganizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Prvi poziv za Konferenciju nalazi se u privitku. S ciljem poticanja mladih istraživača u produbljivanju istraživanja, na MTECH konferenciji dodijelit će se nagrada za najbolji rad mladih istraživača na području materijala: korozija, toplinska obrada, ispitivanje materijala i tribologija. Nagrada će biti dodijeljena pojedincu ili grupi mladih istraživača (ako je više istraživača koautor na istom radu) čiji je rad prezentiran na MTECH konferenciji. Nagrada će biti dodijeljena za vrijeme trajanja konferencije.
Za više detalja molimo pogledajte službenu stranicu konferencije www.mtech.com.hr
Darko Chudy, predavanje u sklopu kolegija Umjetna inteligencija: “Fiziologija mozga"
Doc. dr. sc. Darko Chudy, pročelnik Zavoda za neurokirurgiju Kliničke bolnice Dubrava, će održati predavanje pod naslovom “FIZIOLOGIJA MOZGA" u sklopu kolegija Umjetna inteligencija u četvrtak 30.03.2017. s početkom u 09:00 sati na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 5 u dvorani C.
Tomislav Domazet-Lošo, predavanje u sklopu kolegija Umjetna inteligencija: "Biološki sustavi"
Dr. sc. Tomislav Domazet-Lošo, istraživač na Institutu Ruđer Bošković u Zagrebu, će održati predavanje pod naslovom “GENETIKA" u sklopu kolegija Umjetna inteligencija u ponedjeljak 27.03.2017. s početkom u 09:00 sati u sjevernoj zgradi Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Zagreb, Ivana Lučića 1 , PREDAVAONA 2.
Srce se i ove godine pridružilo obilježavanju međunarodnog Tjedna otvorenog obrazovanja kroz mjesečno druženje popodne@ceu te poziva sve zainteresirane u ponedjeljak, 27. ožujka 2017. s početkom u 16 sati, u učionicu E Srca na uvodno predavanje: "Open Education: The Moral, Business & Policy Case for OER", Cable Green, direktor za otvoreno obrazovanje Creative Coomons te raspravu o važnosti otvorenog obrazovanja i znanosti te nužnosti politike otvorenog pristupa znanstvenim informacijama, obrazovnim sadržajima, istraživanjima i publikacijama. Više o događanju pročitajte na web stranici Srca.
Natječaj za jednog redovitog profesora, jednog stručnog suradnika i trojicu suradnika (dva poslijedoktoranda i jednog asistenta), raspisan je 24. ožujka 2017. godine u N.N., Večernjem listu i Euraxess jobs portalu. Natječaj je otvoren 30 dana i nalazi se u prilogu obavijesti. 
Obrane diplomskih radova
U privitku se nalaze obavjesti o obrani diplomskih radova.
Tvrtka Marine and Energy Solutions DIV d.o.o. specijalizirana je za projektiranje brodova, energetskih objekata, dizajn interijera, studije izvedivosti, 3D modeliranje, izravni nadzor i inženjerske usluge. Traži djelatnike za sljedeće pozicije: Projektant konstrukcije broda (m/ž), Projektant brodske opreme (m/ž), Projektant brodskih strojarskih sustava (m/ž), Projektant brodskih elektro, navigacijskih i komunikacijskih sustava (m/ž). Prijave za natječaj se šalju u elektroničkom obliku najkasnije do 27.03.2017. godine. Detalji natječaja su u privitku.
Natječaji za stručne suradnike i višeg stručnog suradnika na projektima
Natječaji za stručne suradnike i višeg stručnog suradnika na projektima „Promoting innovative nEtworks and cLusters for mArine renewable energy synerGies in mediterranean cOasts and iSlands – PELAGOS“ i „Promoting RES Integration for Smart Mediterranean Islands – PRISMI“  financiranim iz programa Interreg Mediterranean, te ostalim projektima na Katedri za energetska postrojenja i energetiku, u Zavodu za energetska postrojenja, energetiku i ekologiju, na određeno vrijeme (do kraja trajanja projekata), objavljeni su dana 22. ožujka 2017. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekstovi natječaja nalaze se u prilogu.
Prezentacija tvrtke Live Good d.o.o.: "Procjena zdravstvenih rizika temeljem 3D skeniranja tijela"
U utorak 28. ožujka 2017. u 14.15 sati u predavaoni S-26 Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, u sklopu kolegija "Fotogrametrija i vizualizacija objekata", predstavnici tvrtke Live Good d.o.o. održat će jednosatnu javnu prezentaciju nagrađivane inovacije  BodyRecog, aplikacije koja 3D skeniranjem tijela i fotogrametrijom omogućuje mjerenje antropometrijskih dimenzija ljudskog tijela i procjenu zdravstvenih rizika. Predavanje je otvoreno za sve zainteresirane.
Predmetni nastavnik prof. dr. sc. Damir Semenski
RGN fakultet u Zagrebu zapošljava dva doktoranda na projekt HRZZ-a ESCOM
Rudarsko-geološko-naftni fakultet u Zagrebu objavio je natječaj za zapošljavanje dva doktoranda na projekt HRZZ-a ESCOM na koji se mogu prijaviti i magistri inženjeri strojarstva. Rok za prijavu je 28.03.2017. Tekst natječaja je objavljen u Narodnim novinama.
Zbog povećanja opsega posla, tvrtka MIKRA d.o.o. objavila je natječaj za zapošljavanje procesnog inženjera/inženjerke. Uvjeti zapošljavanja, te opis zadataka i kompetencija, nalaze se u prilogu oglasa. Rok za prijavu kandidata je 28.03.2017.
U prilogu se nalazi popis valjanih (potvrđenih) kandidatura za Izbore za Studentski zbor FSB-a koji će se održati 28. i 29. ožujka 2017. godine od 8 do 20 sati na biračkom mjestu studentska crtaona S4 (južna zgrada FSB).
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora
Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu raspisao je Natječaj za sufinanciranje studentskih programa u 2017.g. Natječaj je otvoren do 31. ožujka 2017.g do 12:00 sati. Prijave na Natječaj će se vršiti putem aplikacije na https://apps.unizg.hr/studentski-projekti/  kojoj se pristupa pomoću AAI identiteta. Upute za korištenje aplikacije nalaze se u privitku. 
U prilogu se nalazi popis birača. Zahtjev za ispravak ili dopunu popisa birača može se dostaviti Izbornom povjerenstvu za provođenje studentskih izbora najkasnije do četvrtka 23. ožujka 2017. u 14 sati putem urudžbenog zapisnika FSB-a.
Izborno povjerenstvo za provođenje studentskih izbora
Već desetu godinu zaredom studentska udruga BEST Zagreb u sklopu svog projekta EBEC Zagreb-Dani inženjera daje šansu mladim inženjerima da svoja umijeća iskažu pred profesorima, predstavnicima tvrtki te svojim kolegama. Od 27. do 29. ožujka na Fakultetu elektrotehnike i računarstva odvijat će se tri dana događanja na kojima svaki student Sveučilišta u Zagrebu može naći nešto za sebe. Više informacija se nalazi u privitku.
Studenti - upoznajte se s dronovima i tehnologijom
Druga konferencija DRONEfest u čijem su fokusu bespilotne letjelice i softverska rješenja za njih osigurala je posebne uvjete za studente kako bi im olakšala upoznavanje s ovom tematikom. Cijena studentskih kotizacija je 250 kuna (PDV uključen) i osigurava sve što i regularna kotizacija: predavanje tijekom dva dana konferencije, radionice, posjećivanje sajma letjelica i fly zone, konzumaciju hrane i pića te preuzimanje prezentacija s predavanja u digitalnom obliku po završetku konferencije. Više informacija o konferenciji koja će se održati 30. i 31. ožujka u Zagrebu dostupno je na web stranicama konferencije na adresi http://dronefest.in2.hr
Tvornica turbina d.o.o. raspisala je natječaj za dodjelu dvije stipendije studentima preddiplomskog i diplomskog studija strojarstva, smjer konstrukcijski - konstruiranje i razvoj proizvoda i procesno-energetski - energetika. Uz zamolbu je potrebno priložiti potvrdu o upisu na fakultet, dokaze o do sada završenom obrazovanju i uspjehu u školovanju te životopis. Detalje natječaja možete vidjeti u privitku.
Program EUREKA - drugi zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte iz dunavske regije u 2017. godini
EUREKA je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu. Rok za dostavu projektnih pretprijava je 28. veljače 2017.godine. Krajnji rok za dostavu punih projektnih prijava je 31. ožujka 2017.godine. Više o natječaju možete pročitati ovdje
Interreg MED - Otvoren drugi Poziv
Program transnacionalne suradnje Interreg Mediteran 2014.-2020. objavio je drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga. Poziv je otvoren od 30. siječnja 2017.godine do 31. ožujka 2017. godine u 12:00 sati. Više o pozivu možete pročitati ovdje.
Konferencije
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Call for Projects
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940