Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
Katedra za zaštitu materijala i Povjerenstvo za odnose s javnošću organiziraju tribinu pod nazivom "Kako stvoriti globalnu korporaciju kad izroniš iz FSB-a „and have fun in life”!" na kojoj će gost biti gosp. Boris Mikšić  koji će sa studentima i nastavnicima FSB-a podijeliti svoja iskustva u radu i razvoju na svjetskoj gospodarskoj pozornici. Tribina će se održati u srijedu 20.12.2017. u Klubu nastavnika, južna zgrada FSB-a, s početkom u 14:30 sati. Pozivaju se svi zainteresirani da prisustvuju predavanju. Više detalja u privitku.
Povjerenstvo za odnose s javnošću
Tvrtka ATP projektiranje je jedna od najvećih i najuspješnijih projektantskih kuća u Europi. Specijalizirani smo za objekte namijenjene proizvodnji, logistici, trgovini, turizmu, stanovanju, poslovnim prostorima te bolnicama. Zbog stalnog rasta tvrtke i povećanja kapaciteta zapošljavamo magistra inženjera strojarstva, pripravnika, procesno-energetskog smjera s poznavanjem engleskog ili njemačkog jezika. Životopis poslati na adresu info_zag@atp.ag do 20.12.217.
STEM stipendije - pomaknute rang-liste studenata
Danas, u petak, 15. prosinca 2017. godine, pomaknute su rang-liste studenata koji su ostvarili pravo na STEM stipendiju.
Rang-liste objavljene su na poveznici: https://stemstipendije.mzo.hr. Studenti putem svoje jedinstvene identifikacijske oznake mogu provjeriti svoje mjesto na rang-listi. Studenti koji su ostvarili pravo na državnu stipendiju u STEM područjima znanosti primit će obavijest o ostvarivanju prava na državnu STEM stipendiju preko adrese elektroničke pošte evidentirane u sustavu AAI@EduHr. Ukoliko student koji je ostvario pravo na državnu STEM stipendiju želi prihvatiti stipendiju, mora u roku od 5 dana od slanja obavijesti (21. prosinca do 12:00 h) označiti izjave koje prethode prihvaćanju Uvjeta stipendiranja te upisati svoj IBAN žiro-računa. Prihvaćanje Uvjeta stipendiranja smatra se činom sklapanja ugovora. Ukoliko u navedenom roku student ne prihvati Uvjete stipendiranja, smatrat će se da ne prihvaća državnu stipendiju.
Grupa autora s FSB-a (doc. dr. sc. Neven Hadžić, izv. prof. dr. sc. Smijko Rudan, prof. dr. sc. Joško Parunov i prof. dr. sc. Rajko Grubišić) nagađena je Državnom nagradom Ivan Filipović za 2016. godinu za objavljenu Zbirku zadataka iz statičke i dinamičke analize brodskih konstrukcija kojom se na stručan i suvremen način omogućuje kvalitetnije i sustavnije obrazovanje studenata studija brodogradnje, kao i cjeloživotno učenje inženjera brodograđevne prakse. Više informacija na poveznici.
Natječaj za radno mjesto viši tehničar/viši laborant na projektu “Nacionalni referentni laboratorij za emisije iz motora s unutarnjim izgaranjem za necestovne pokretne strojeve“, objavljen je dana 15.12.2017. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekst natječaja nalazi se u prilogu.
Ono što me najviše zanima su inovacije i osmišljavanje novoga. Od početka se bavim time i to je za mene duševna hrana. Kad radim inovacije nije mi dosadno. Brzo pamtim, a brzo i zaboravljam, zato me strojarstvo i privuklo. Upisao sam faks 72´, smjer Motori i vozila. Pamtim nacrte motora na sastavnicama velikih formata. Kad sam bio student izgledali su mi užasno, kao da se crtaju godinu dana, a govorilo se da na njih ne možeš baciti kovanicu od 5 dinara, bez da padne na neku od nacrtanih linija. Jako me zanimalo konstruiranje. Na fakultetu sam najviše volio učiti kolegije za koje sam znao da će mi trebati za konstruiranje, a nisam htio na ispit dok nisam znao sve. 
Tvrtka Flexy Sustavi d.o.o. zastupa i distribuira klimatizacijsku opremu renomiranih svjetskih proizvođača, za industrijske, komercijalne i rezidencijalne aplikacije (rashladnici vode, rashladni tornjevi, toplinske pumpe, ventilatori, klima komore, kompaktne krovne jedinice, toplinska izolacija…). Zbog stalnog rasta tvrtke i povećanja opsega posla zapošljavamo prodajno/tehničkog suradnika. Životopis poslati na adresu info@flexy-sustavi.hr do 22.12.2017.
Čovjek koji ispred Filozofskog prodaje knjige mi je rekao da mu je neobično vidjeti da strojar čita Dostojevskog. Knjige kupujem od njega i na Glavnom kolodvoru i uvijek se cjenkam! Uzeo sam i par knjiga od Tolstoja i Cvjetove zla od Baudelairea. U pauzama od termodinamike čitam Braću Karamazove, već sam pri kraju prve knjige, na nekih tristotinjak stranica. Dostojevski ide „u dubine“ – filozofira, njegovi razgovori su temeljeni na temama koje nisu svakodnevne, situacije razlaže na manje dijelove i traži njhov uzrok.
14. rujna 2017. potpisan je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Operativnog programa Kohezija i konkurentnost 2014.-2020. za projekt Nacionalni referentni laboratorij za emisije iz motora s unutarnjim izgaranjem za necestovne pokretne strojeve. Potpisnici ugovora su Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE), Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (FZOEU) i Fakultet strojarstva i brodogradnje kao Korisnik.
Ukupna vrijednost projekta iznosi 57.000.000,00 kuna, što projekt čini najvrjednijim ugovorenim do sada na FSB-u, a ujedno to je i prvi infrastrukturni projekt FSB-a kojem su dodijeljena bespovratna sredstava iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj projekta je uspostava laboratorija za mjerenje emisija iz motora necestovnih pokretnih strojeva pod čime se podrazumijeva rekonstrukcija i opremanje postojeće zgrade Laboratorija za motore i vozila, nabava mjerne opreme za laboratorijska i terenska ispitivanja, edukacija osoblja i u konačnici akreditacija laboratorija. Laboratorij će omogućiti uvođenje mehanizma nadzora, uspostavu inventara emisija za sektor necestovnih pokretnih strojeva i odgovarajuću tehničku podršku nadležnim državnim tijelima za provedbu niza politika vezanih za poboljšanje kvalitete zraka i klimatskih politika.
Prijedlog projekta i prijavu pripremio je tim Katedre i Laboratorija za motore i vozila. Voditelj projekta je prof. dr. sc. Zoran Lulić, a isti tim je zadužen i za provedbu projekta u provedbenoj i operativnoj fazi.
Obavijest o potpisivanju ugovora nalazi se također i na stranicama MZOE-a.
Javni poziv za iskazivanje interesa za nezavisne vanjske stručnjake za ocjenjivanje projektnih prijedloga u okviru programa Erasmus+ (2014. - 2020.) za područje visokog obrazovanja
Agencija za mobilnost i programe Europske unije objavila je Javni poziv za iskazivanje interesa za nezavisne vanjske stručnjake za ocjenjivanje projektnih prijedloga u okviru programa Erasmus+ (2014. - 2020.) za područje visokog obrazovanja. Rok za prijavu na natječaj je 29. prosinca 2017. godine. Više informacija možete pronaći na sljedećem linku.
Novosti
Obavijesti studentske službe
Call for Projects
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940