Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
Integra je poduzeće u sustavu povezanih kompanija s ustanovom Ivora i bavi se projektiranjem, prototipiranjem i testiranjem samoposlužnih strojeva za obradu hrane, pečenjem ili prženjem. Integra zapošljava više studenata ili već završenih inženjera strojarstva koji imaju izraženi smisao za konstruiranje novih proizvoda i traženje rješenja prema projektnom zadatku te dobro poznaju rad u Solidworksu ili sličnim alatima. Prijave su isključivo na: mac@ivora.hr, subjekt: Posao projektant Solidworks. Natječaj je otvoren do popune slobodnih mjesta, a najkasnije do 31.12.2016. Detalji natječaja su u privitku.
Summer School on Energy “Giacomo Ciamician”
Sveučilište u Trstu organizira međunarodnu ljetnu školu pod nazivom Summer School on Energy “Giacomo Ciamician". Škola će se održati u razdoblju od 27. lipnja do 1. srpnja 2016. godine. Prijave traju do 30. svibnja 2016. godine a svi detalji vezano za školu i postupak prijave mogu se pronaći na sljedećoj poveznici.
Fakultet strojarstva i brodogradnje u sklopu projekta STRATEGO, financiranog kroz program „Intelligent Energy Europe“ od strane Europske komisije, organizira konferenciju pod nazivom „Budućnost centraliziranih toplinskih sustava u Republici Hrvatskoj 2016“. Sama konferencija će se održati 24.05.2016 u Hypo centru, Slavonska avenija 6, dvorana Brač + Lopud. Više informacija kao i raspored možete pronaći na web stranici: http://powerlab.fsb.hr/cts2016/
Provedba istraživanja EUROSTUDENT VI o kvaliteti studentskog života i ekonomskim uvjetima studiranja produžena do 30. svibnja 2016. te do tog roka možete pristupiti web upitniku i sudjelovati u istraživanju.
Zahvaljujemo svima Vama koji ste već ispunili upitnik i pozivamo Vas koji se još niste uključili u istraživanje da se odazovete ovom pozivu.
EUROSTUDENT je međunarodni projekt (http://www.eurostudent.eu) koji se provodi u 37 europskih zemalja i pruža empirijske podatke o kvaliteti studentskog života na nacionalnoj i europskoj razini.
EUROSTUDENT VI je treće istraživanje u nizu koje se provodi u Hrvatskoj putem web ankete na reprezentativnom uzorku od 36.000 studenata koji trenutačno studiraju na nekom od visokih učilišta u RH. Više u privitku ...
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta - otvoreni natječaji
Na web stranici Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta otvoreni su sljedeći natječaji:
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta - otvoreni natječaji
Drugi rezultati Erasmus+ Natječaja za studente studijski boravak ak.god. 2016./17. za programske zemlje (KA103)
Sveučilište u Zagrebu objavilo je “Druge rezultate” natječaja za sudjelovanje u Programu ERASMUS+ za STUDENTE - studijski boravak - za ak. godinu 2016./17.  Rezultati se nalaze na sljedećoj poveznici.
Na studentskom portalu x-ica predstavljena je studentska udruga  ESTIEM LG Zagreb - Udruga studenata industrijskog inženjerstva i menadžmenta. U članku pod naslovm "Udruga ESTIEM izvlači najbolje iz studenata" možete pročitati sve o projektima ove udruge koja je na FSB-u aktivna od 2009. godine.
INETEC - Institut za nuklearnu tehnologiju, jedna od vodećih svjetskih tvrtki koja razvija robotizirane sustave za nerazorna ispitivanja prvenstveno u nuklearnoj, ali i u drugim industrijama, zapošljava programera robotskih sustava. Rok za prijavu na natječaj je 15.06. Kompletan oglas je u privitku.
CFD code FIRE Workshop
U suradnji s Adria Section of Combustion Institute organiziramo trodnevnu radionicu/workshop: “Numerical modelling of multiphase flow and combustion processes with CFD code FIRE”. Radionica će se održati u periodu od 23.-25. svibnja 2016. na Fakulteta strojarstva i brodogradnje s početkom u 9 sati. Zainteresirani neka se jave na milan.vujanovic@fsb.hr u vezi detaljnog programa radionice i registracije.
U okviru Nautičkog kluba Sveučilišta u Zagrebu pokreće se nautika i navigacija na unutarnjim vodama. U tom cilju se radi na osposobljavanju prikladnih terena za smještaj-čuvanje plovila na obali i plovnih objekata koji bi služili kao baze za nautičke aktivnosti na rijekama i jezerima. Za početak molimo da svoj interes javite pokretaču ove nove aktivnosti Nautičkog kluba gospodinu Milivoju  Jelakoviću na e-mail: m.jelakovic@vip.hr ili koordinatoru ispred Nautičkog kluba Kalmanu Žihi na e-mail kziha@fsb.hr radi dogovora.
Predavanje: "MARITIMNA BAŠTINA - TRADICIJSKA PLOVILA U SLUŽBI EDUKACIJE, SOCIJALNOG PODUZETNIŠTVA I TURIZMA"
Pozivamo Vas na predavanje "MARITIMNA BAŠTINA - TRADICIJSKA PLOVILA U SLUŽBI EDUKACIJE, SOCIJALNOG PODUZETNIŠTVA I TURIZMA" koje će održati g. Anthony Michael Vlahovich iz Coastal Heritage Alliance, SAD. Predavanje će se održati 31.05.2016. u 12.15 sati u Velikoj vijećnici na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Povjerenstvo za odnose s javnošću
U privitku možete pročitati priopćenje s održane panel diskusije "Učenje za poduzetništvo kao spona gospodarstva i obrazovanja". Panel je organiziran u sklopu projekta Postani/ostani poduzetnik (POP) koji ima za cilj uspješno promovirati mogućnosti za ulazak i ostanak u poduzetništvu na području Grada Zagreba kroz učenje za poduzetništvo i kampanje za promociju studentskog i start-up poduzetništva te učenja za isto.
PRODUŽETAK: Erasmus+ praksa, 2015/16, 3. krug natječaja
Sveučilište u Zagrebu produžilo je mogućnost prijave na 3. krug Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2015./16. do utorka 24.5.2016. Tekst Natječaja nalazi se web stranici Sveučilišta.
XXXVII. International Waterbike Regatta održat će se od 25. do 29.05.2016. u Beču. Naši studenti su spremni ... Sretno!!!
Predstavljanje udruge ESTIEM LG Zagreb
Čuo si za ESTIEM LG Zagreb, ali ne znaš čime se točno bavimo? Upravo iz tog razloga 24.05. u 16:15 dođi u S-24 (FSB) na prezentaciju udruge i saznaj sve o našim projektima, ciljevima i međunarodnim događajima! Postani i ti dio velike ESTIEM obitelji! Više o nama saznaj na https://www.facebook.com/usiim  :-)
Prijavi se na link -> http://goo.gl/forms/UCvdiODrXc   #bitćesuperdođiiti
"Recimo, ja volim ekstremne sportove. Preko ljeta radim na parasailingu s turistima u Makarskoj. Sad ćete me pitati radim li to zbog adrenalina… Radim to bez razloga, radim jer mi je dobro - razlozi nisu bitni. Tako je sa životom, ali i sa hlačama. Kad god je temperatura ispod nule obučem duge hlače, ali ponekad slučajno ne pogledam koja je temperatura. Inače mi nije hladno, obučem dvije potkošulje i riješen problem - ako se dobro zagriješ gori, doli nije bitno."
Program EUREKA- javni poziv za međunarodne suradničke projekte u 2016. godini
Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) objavljuje zajednički poziv za međunarodne suradničke projekte u 2016. godini. EUREKA pomaže izgradnji partnerstva kroz zajedničke multilateralne projekte, u cilju jačanja europske konkurentnosti. Rezultati projekata su novi proizvodi ili usluge koji promiču napredne tehnologije i imaju svoje mjesto na tržištu. Dodatne informacije dostupne su na web stranici Hrvatske agencije za malo gospodarstvo, inovacije i investicije. Rok za dostavu pretprijava je 31.05.2016. godine.
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-francuskih znanstvenoistraživačkih projekata u sklopu programa „Cogito“ Partnerstvo Hubert Curien za 2017. – 2018. Rok za prijavu je 30. svibnja 2016. godine. Više informacija nalazi se na stranicama MZOS-a.
Novosti
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940