Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
U srijedu 14. prosinca 2016. u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu (Trg maršala Tita 14) s početkom u 12 sati održati će se tribina „Predstavljanje nagrađenih inovacija sastavnica Sveučilišta u Zagrebu na međunarodnom sajmu inovacija INNOVA 2016 u Bruxellesu“, jedanaesta u nizu događanja u sklopu tribine „Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske“.
Pozdravne će riječi uputiti rektor Sveučilišta u Zagrebu prof. dr. sc. Damir Boras, a nakon predstavljanja projekata uslijedit će stručna rasprava te prigodni domjenak. Skup će moderirati prof. dr. sc. Miljenko Šimpraga, prorektor za inovacije, transfer tehnologije i komunikacije Sveučilišta u Zagrebu. Više u privitku …
Radionice- o umrežavanju unutar područja pametne specijalizacije u državama/regijama srednje Europe
Glavna uprava za regionalnu i urbanu politiku (DG REGIO) Europske komisije u suradnji s Ministarstvom regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Hrvatskom agencijom za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) organizira radionice o umrežavanju i suradnji u prepoznatim zajedničkim područjima pametne specijalizacije (S3) država članica/regija iz srednje EuropeCilj radionice je povezivanje dionika iz akademskog, poslovnog i javnog sektora s namjerom ostvarivanja suradnje unutar područja pametne specijalizacije zajedničkih svim državama/regijama sudionicama. Radionice će se održati 08. i 09. prosinca 2016. godine u Zagrebu, u hotelu Westin. Više informacija o radionici možete pogledati na poveznici.
HAMAG-BICRO- poziv na dostavu pretprijava za program Eurostars 2
Eurostars je program kojim se potiču mala i srednja poduzeća (MSP) na suradnju sa međunarodnim partnerima u pokretanju istraživačko-razvojnih (IR) aktivnosti. Osnovni kriterij je sudjelovanje minimalno dvije zemlje članice u projektu. Znanstveno-istraživačke institucije mogu se uključiti u projekt kao vanjski suradnici, ali ne mogu samostalno sudjelovati u projektu niti su član HR konzorcija. Rok za podnošenje pretprijave je 20.01.2017. godine. Više informacija o programu i samom procesu prijave možete pogledati na poveznici.
HRZZ- natječaj „Partnerstvo u istraživanjima”
Hrvatska zaklada za znanost objavila je natječaj za program „Partnerstvo u istraživanjima”. Program podržava partnerstvo u istraživanjima između javnih sveučilišta ili javnih znanstvenih instituta registriranih u Republici Hrvatskoj i izvanproračunskih (izvan Državnog proračuna RH) izvora financiranja iz zemlje i inozemstva (privatne tvrtke, jedinice lokalne uprave i samouprave, inozemne zaklade i agencije koje financiraju istraživanja, inozemne znanstvene organizacije). Program podupire relevantna znanstvena istraživanja, koja mogu ubrzati razvoj novih i postojećih poduzeća te nastoji privući one predstavnike industrije i poduzetništva koji mogu doprinijeti ekonomskom i tehnologijskom razvoju Republike Hrvatske.  Rok za prijavu je 28. veljače 2017. godine.
Poludnevna radionica „Etička pitanja: zaštita osobnih podataka u istraživačkim projektima programa Obzor 2020.“ održati će se 14. prosinca 2016. godine u prostorima Agencije za mobilnost i programe Europske unije, Frankopanska 26, Zagreb, s početkom u 9:30 sati. Prijave su otvorene do ponedjeljka 12. prosinca 2016. godine do 12 sati, odnosno do popunjavanja kapaciteta dvorane. Program se nalazi u privitku.
prostoria, proizvodnja kvalitetnog ojastučenog i pločastog namještaja u Sv. Križu Začretju, traži mag. ing. ili apsolventa tehničkih struka sa zanjem rada u CAD i CAM programima. Ukoliko ste spremni prihvatiti izazov i postati dio prostoria tima, u privitku ćete naći više informacija o samom oglasu za radno mjesto.
Javno predavanje: Prof. dr.sc. Tshewang Lhendup: „Bhutan - its history, culture and current perspectives“
U srijedu 7. prosinca u 10,00 sati u Maloj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Prof. dr. sc. Tshewang Lhendup, gostujući istraživač iz Butana održati će predavanje kojim će predstaviti svoju zemlju, sveučilište s kojeg dolazi te mogućnosti suradnje između njegovog matičnog fakulteta te Fakulteta strojarstva i brodogradnje. Prof. dr. sc. Tshewang Lhendup trenutno radi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u sklopu programa mobilnosti ERASMUS+. Životopis istraživača i kratak opis predavanje nalaze se u privitku.
Hrvatsko društvo za biomedicinsko inženjerstvo i medicinsku fiziku poziva na radionicu „Medicinska fizika i kliničko inženjerstvo u Hrvatskoj“ koja će se održati u Sivoj vijećnici Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu u četvrtak, 8. prosinca 2016. godine u 14:30 sati.  Radionicom se obilježava Međunarodni dan medicinske fizike (7.11.) i Međunarodni dan kliničkog inženjerstva (23.10.). Suorganizator radionice je Institut za medicinska istraživanja i medicinu rada. Sudionici se trebaju registrirati na ovom linku. Registracija je besplatna. Program radionice nalazi se u prilogu.
Inno GATIN: Obrana konačne teme doktorskog rada
U ponedjeljak, 19. prosinca 2016. godine, u 12 sati, u sobi 801 (VIII kat) južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Inna Gatina, mag. ing. nav. arch. pod naslovom: „MULTISCALE NONLINEAR AND VISCOUS NUMERICAL MODELLING OF WAVE IMPACT LOADS“. Studijski savjetnik  je prof. dr. sc. Hrvoje Jasak.
Tribina u organizaciji Europskog pokreta Hrvatska i Europskog doma Zagreb na temu UTJECAJ OBRAZOVANJA I MEDIJA NA Z-GENERACIJU održat će se 8. prosinca 2016. u 18.00 sati u Europskom domu Zagreb, Jurišićeva 1/I. Moderator tribine je prof. Vlatko Previšić, a gost tribine je prof. emer. Igor Čatić.
"U prvom srednje sam za Božić dobila fotić, dva mjeseca sam tatu nagovarala na kupnju. U početku je sve bila zezancija, a onda sam shvatila koliko može biti fora. Najviše volim fotkati ljude. Nema mi ljepšeg nego kada dođem doma, pogledam fotke i nađem one spontane, kad osoba nije niti znala da ju fotkam pa se glupirala. Mislim da se licem čovjeka može prenijeti najviše emocija. A i svi smo drugačiji tako da nije moguće napraviti iste fotke različitih ljudi."
Otvoren natječaj za 3 doktoranda u području aerodinamike okoliša
U okviru konzorcija Politecnico di Torino, University of Oxford, Optiflow Company otvoren je natječaj za 3 doktoranda. Teme istraživanja: 1) Computational Wind Engineering simulations for Sand Mitigation Measures conceptual design and performance assessment; 2) Mathematical modelling and computational methods for windblown sand models and computational windblown sand simulations; 3) Evaluation of sand hazards and field testing of mitigation measures. Detaljne informacije su dostupne na: http://www.smart-eid.eu/. Kontakt osoba je prof. Luca Bruno, Politecnico di Torino, info@smart-eid.eu ili luca.bruno@polito.it.
U petak 16. prosinca 2016. godine SVEUČILIŠNI NAUTIČKI KLUB Fakulteta strojarstva i brodogradnje organizira godišnji susret članova i prijatelja Kluba. Sastanak će se održati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje u ulici Ivana Lučića 5 u Zagrebu, s početkom u 13 sati. Poziv i prijedlog programa nalazi se u prilogu.
Obrana diplomskih radova
U privitku se nalaze obavijesti o obranama diplomskih radova.
Od lipnja 2016. godine FSB sudjeluje kao partner na EU-Interreg Central Europe projektu Smart Solutions supporting Low Emission Zones and other low-carbon mobility policies in EU cities (SOLEZ) i koordinira dva radna zadatka vezana uz razvoj ICT alata za planiranje elektrifikacije gradskog autobusnog transportnog sustava. Voditelj projekta je profesor dr. sc. Joško Deur a trajanje projekta je 36 mjeseci.
Vedrana MARKUČIČ: Obrana konačne teme doktorskog rada
U srijedu, 07. prosinca 2016. godine, u 14:30 sati, u sobi 117 istočne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Vedrane Markučič, mag. ing. mech. pod naslovom: „HEMOKOMPATIBILNOST CENTRIFUGALNE BEZLOPATIČNE SRČANE PUMPE“. Studijski savjetnik  je prof. dr. sc. Mario Šavar.
U privitku se nalai popis studenata za koje je termin sistematskog pregleda promijenjen sa 9.12.2016. na 14.12.2016.
Stipendija Best of South-East-BoSE
Montanuniversitaet Leoben i Steiermärkische Sparkasse (Styrian Bank) provode program stipendiranja "Best of South-East - BoSE", program daljnjeg razvoja i obrazovanja za studente iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore i Makedonije. Rok za prijavu je 12. prosinac 2016. godine. Više informacija dostupno je na sljedećoj poveznici http://www.unileoben.ac.at/de/3457/
Novosti
Događanja
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Obavijesti studentske službe

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940