Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 

   Vijesti
Ankica Đukić, radionica na Festivalu znanosti: Sunce - obnovljivi izvor energije

U utorak, 21. travnja, 2015. godine u 12 sati, dr.sc. Ankica Đukić održat će radionicu pod naslovom 'Sunce - obnovljivi izvor energije' u okviru Festivala znanosti u Tehničkom muzeju. Na radionici će objasniti važnost Sunca kao izvora života te na eksperimentalnom sustavu (zrcalo, praćenje Sunca, pohrana Sunčeve energije, upravljanje..) demonstrirati lakoću primjene Sunčeve energije. Dobrodošli!

  
Promocija vodiča stalnog postava i info centra: Obnovljivi izvori i energetska učinkovitost

U okviru ovogodišnjeg Festivala znanosti u Tehničkom muzeju u Zagrebu, u srijedu, 22.4.2015. godine u 18.30h (TM Mala dvorana) održat će se promocija vodiča stalnog postava i info centra Obnovljivi izvori i energetska učinkovitost. Pozivaju se svi zainteresirani da svojim prisustvom uveličaju ovaj događaj. Pozivnica i detaljan raspored događanja nalaze se u privitku. Dobrodošli!

  
Igor Čatić, predavanje na Festivalu znanosti: Preduvjet strukovne komunikacije je stručno nazivlje

Predavanje Preduvjet strukovne komunikacije je stručno nazivlje održat će prof. Igor Čatić u utorak 21. travnja 2015. u okviru Festivala znanosti u Tehničkom muzeju, Savska 18, s početkom u 17:15 sati. Više u privitku.

  
Okrugli stol: Ima li budućnosti za mlade znanstvenike u Hrvatskoj?

Mreža MLAdih Znanstvenika organizira okrugli stol “Ima li budućnosti za mlade znanstvenike u Hrvatskoj?” koji će se održati 21. travnja 2015. (utorak) u 18:00 sati u Europskom domu, Jurišićeva 1 s gostima: prof. dr. sc. Roko Andričević, zamjenik ministra Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, prof. dr. sc. Miloš Judaš, prorektor za znanost Sveučilište u Zagrebu i prof. dr. sc. Igor Radeka, predsjednik Nezavisnog sindikata znanosti i visokog obrazovanja. Moderator je mag. phys. Sanjin Marion, mreža MLAdih Znanstvenika. Poziv je u privitku.

  
Seminar: Uvod u medijsku pismenost

Udruga VANG u suradnji s Grafičkom školom u Zagrebu organizira sedmi u nizu seminar pod nazivom Uvod u medijsku pismenost, koji će biti održan od 5. do 22. svibnja 2015. u studijskom prostoru Grafičke škole u Zagrebu. Ovaj besplatni seminar namijenjen je  studentima i učenicima treće i četvrte godine srednjoškolskih obrazovnih ustanova. Zainteresirani kandidati upit mogu dostaviti na kontakt: vang@vang.hr. Više informacija u privitku.

  
Basiles V - natječaj za nastavno i ne-nastavno osoblje

Otvoren je zadnji Natječaj u sklopu projekta Basileus V za nastavno i ne-nastavno osoblje. Prijava i detalji Natječaja dostupni su ovdje. Natječaj ostaje otvoren do 11. svibnja 2015. godine.

  
Natječaj za Potpore doktorandima (svih područja) i asistentima u umjetničkom području

Sveučilište u Zagrebu raspisalo je natječaj za potpore doktorandima (svih područja) i asistentima u umjetničkom području u 2015. godini zaposlenima na Sveučilištu u Zagrebu iz sredstava dodijeljenih Sveučilištu temeljem Ugovora o namjenskom višegodišnjem institucijskom financiranju znanstvene djelatnosti u godinama 2013., 2014. i 2015. Upute za prijavu, Odluku Senata i prijavni obrazac možete pronaći ovdje. Natječaj je otvoren do 30. travnja 2015. te se prijave šalju na e-mail potpora@unizg.hr. Za sva eventualna pitanja molimo vas da se obratite na e-mail upitiVIF@unizg.hr.

  
23. međunarodni simpozij Interklima 2015 i 12. konferencija o termografiji

23. međunarodni simpozij Interklima 2015 i 12. konferencija o termografiji održat će se u četvrtak 23.04.na Zagrebačkom velesajmu u dvorani Brijuni. Interklima i ove godine kroz izbor aktualnih tema prati razvoj i primjenu novih tehnoloških rješenja i zakonske regulative u području klimatizacije, grijanja i hlađenja, s posebnim naglaskom na energetsku učinkovitost, obnovljive izvore i energetsku certifikaciju zgrada. Prisustvovanje simopziju je besplatno za sve studente za koje su osigurane i ulaznice na Sajmove energetske učinkovitosti. Više informacija možete pronaći na http://www.fsb.unizg.hr/ctt/

  
Sistematski pregledi studenata

Sistematski pregledi redovitih studenata upisanih u akad. god. 2014./2015. u I. godinu studija obavljat će se na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo dr. Andrija Štampar, Mirogojska cesta 16, Služba za školsku i adolescentnu medicinu ( soba 6 ). Nadležna liječnica Fakulteta je dr. med. Marija Posavec, spec. školske i sveuč. med. Studenti sa sobom trebaju ponijeti indeks, zdravstvenu iskaznicu te kopije specijalističke dokumentacije ukoliko ju posjeduju. Ukoliko nekome ne odgovara termin održavanja sistematskog pregleda, može se zamijeniti sa nekime iz druge grupe. Za sve dodatne informacije javiti se na broj telefona 4696 - 281 parne datume ujutro, neparne datume popodne. Pregledi će se obavljati prema rasporedu koji možete vidjeti u privitku od 13. do 24. travnja 2015.

  
Akademska nagrada AMAC-UK za godinu 2015

AMAC-UK raspisuje natječaj za nagradu u vrijednosti od £1000 za projekte iz područja znanosti ili kulture, povezane sa znanstvenom ustanovom u Velikoj Britaniji. Prijaviti se mogu studenti svih sveučilista u Hrvatskoj na dodiplomskoj ili postdiplomskoj nastavi, te mlađi znanstvenici u Republici Hrvatskoj. Upute i prijavnica za Akademsku Nagradu AMAC-UK se mogu preuzeti na web stranici http://www.amacuk.net/. Prijave za nagradu i preporuke moraju biti primljene najkasnije do ponoći 24. travnja 2015. Detalji su u privitku.

  
Dobitnici stipendije Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2014./2015.

Objavljen je popis dobitnika stipendija Sveučilišta u Zagrebu iz javnih proračunskih sredstava za akad. god. 2014./2015. u kategorijama: A, B i C. Na Odluku o dodjeli stipendija može se uložiti prigovor do srijede, 22. travnja 2015. Prigovori se šalju elektroničkim putem na adresu: zivanda@unizg.hr . Svečana podjela stipendija održat će se u srijedu, 29. travnja 2015. u 19,30 sati u Francuskom paviljonu Studentskog centra u Zagrebu. Popis imena dobitnika stipendija i Odluku o dodjeli stipendija možete vidjeti u privitku.

  
Plov za čisti Jadran 2015 - Program i upute za jedrenje

Sveučilišni nautički klub FSB organizira XIII. navigacijski „Plova za čisti Jadran 2015." koji će se održati na ruti ROGOZNICA – Murter, O. Murter – Zlarin, O. Zlarin – ROGOZNICA, u terminu od 24. do 26. travnja 2015. godine. Program i upute za jedrenje nalaze se u prilogu i na web stranici Sveučilišnog nautičkog kluba FSB.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko

  
ULJANIK Grupa traži inženjere

ULJANIK Grupa će tijekom predstojećeg proizvodnog razdoblja imati potrebu za magistrima inženjerima brodogradnje, brodostrojarstva i  strojarstva. Pratite oglase na http://www.uljanik.hr/index.php/hr/ostale-informacije/zaposljavanje ili nam se javite odmah. Više informacija u privitku.

  
Probni pristup eKnjigama CRCnetBASE

Do 9. svibnja 2015. omogućen je probni pristup kolekciji eKnjiga CRCnetBASE. Kolekcija sadrži knjige iz prirodnih, tehničkih i biomedicinskih znanosti.

  
Probni pristup eKnjigama Palgrave Connect

Do kraja travnja 2015. omogućen je pristup do više od 14 tisuća znanstvenih eKnjiga iz različitih područja znanosti. Iako se ne radi o tehničkim znanostima, možda pronađete nešto i za vas.
Kolekcijama eKnjiga možete pristupiti na sljedećim poveznicama:
Business & Management Collection 2012
Economics & Finance Collection 2012
History Collection 2012
Education Collection 2012
Language & Linguistics Collection 2012
Literature Collection 2012
Media & Culture Collection 2012
Political & International Studies Collection 2012
Religion & Philosophy Collection 2012
Social Sciences Collection 2012
Theatre & Performance Collection 2012

  
Informativni dan UKF - potpora "Preko granice"

Pozivamo sve zainteresirane na informativni dan povodom objavljivanja natječaja Fonda „Jedinstvo uz pomoć znanja“, u sklopu programa „Znanstvena suradnja“, potpora "Preko granice" (rok za prijavu: 12. lipnja 2015.). Informativni dan održat će se 27. travnja 2015. godine, u 11 sati, u Velikoj vijećnici.

  
Marie Sklodowska-Curie akcije - H2020-MSCA-RISE-2015

Otvoren je poziv na natječaj za Razmjenu osoblja u području istraživanja i inovacija – RISE za 2015. godinu u okviru Marie Sklodowska-Curie akcija. Natječaj je otvoren do 28. travnja 2015. godine. Natječaj se odnosi na kratkoročnu razmjenu osoblja organizacija poput sveučilišta, istraživačkih centra, poduzeća te drugih neakademskih organizacija. Potiče se sudjelovanje malog i srednjeg poduzetništva. Više informacija nalazi se ovdje.

  
Obavijest studentima koji imaju odobreno mirovanje studentskih obveza

U privitku možete vidjeti Odluku od 20. ožujka 2015. koja se odnosi na studente koji su studij upisali akademske godine 2010./2011. i kasnije i koji su tijekom semestara u kojima su imali  odobreno mirovanje studentskih obveza prijavljivali i izlazili na ispite.

  
Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2015-2017.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje hrvatsko-kineskih znanstveno-istraživačkih projekata za razdoblje 2015-2017. Rok za prijavu je 30. travnja 2015. godine.

  
Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akademsku godinu 2014./2015.

Na temelju odredbi Pravilnika o dodjeli Rektorove nagrade rektor Sveučilišta u Zagrebu je raspisao Natječaj za dodjelu Rektorove nagrade za akad. god. 2014./2015. Pravo natjecanja za Rektorovu nagradu imaju svi studenti preddiplomskih i diplomskih studija Sveučilišta u Zagrebu. Studenti su dužni do četvrtka, 30. travnja 2015. do 16 sati obaviti prijavu rada na mrežnim stranicama Sveučilišta u Zagrebu te dostaviti ispis cijelog prijavljenog rada (uključujući i obrazloženje mentora) u dva primjerka putem urudžbenog zapisnika Povjerenstvu za nagrade Fakulteta. Svečana dodjela Rektorovih nagrada održat će se u četvrtak, 18. lipnja 2015. Tekst natječaja i Pravilnik o dodjeli Rektorove nagrade možete vidjeti u privitku.

  
 2 3   >  >> 
Odaberite broj poruka po stranici:  

 Arhiva vijestiNa Vrh Fakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940