Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
Sve zaljubljenike u sport obavještavamo da će se dvodnevna sportska konferencija s naglaskom na sportski menadžment Sport Fest održati u periodu od 4. do 6. listopada 2019. godine u sportskoj dvorani Žatika u Poreču.
Organizatori su pripremili studentski paket po akcijskoj cijeni koja vrijedi do 1. rujna 2019. Ponudu i opis programa konferencije koja okuplja govornike s bogatim iskustvom iz raznih sportskih grana, provjerite u privitku!
Poziv na dostavu projektnih prijedloga Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama (KK.05.1.1.02)
Ministarstvo zaštite okoliša i energetike (MZOE) objavilo je trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014-2020, Specifičnog cilja 5a1 Poboljšanje praćenja, predviđanja i planiranja mjera prilagodbe klimatskim promjenama.  Svrha Poziva je pružiti potporu provedbi primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama u ranjivim i/ili transverzalnim sektorima iz Sedmog nacionalnog izvješća Republike Hrvatske. Rok za podnošenje projektnih prijava je do 31.03.2020. godine. Ljubazno molimo sve zainteresirane za prijavu na ovaj Poziv da se jave u Službu za projekte i mobilnost do 26.08.2019. godine.
Studentica FSB-a prvakinja Europe!
Na drugim Europskim igrama održanim u Minsku od 21.06. do 30.06. naša studentica Lucija Babić osvojila je prvo mjesto i zlatnu medalju u sambou, kategorija do 68 kg. Lucija je u finalu pobjedila Ukrajinku sa 4-0 i time osvojila prvu zlatnu medalju za Hrvatsku na Europskim igrama. Sambo je kombinacija više borilačkih sportova (judo, hrvanje), nastao je u bivšem SSSR-u i u prijevodu znači samoobrana bez oružja. Kao takav vrlo je poplularan u vojnim i policijskim postrojbama diljem svijeta. Lucija je također izvrsna judašica, reprezentativka te seniorska prvakinja Hrvatske.

Čestitamo Luciji na sjajnom rezultatu.
Dana 14. srpnja 2019. u Večernjem listu objavljen je natječaj za upis kandidata na sveučilišni interdisciplinarni poslijediplomski specijalistički studij Ekoinženjerstvo u akademskoj godini 2019./2020. Rok podnošenja prijava je 31. kolovoza 2019. U prilogu tekst natječaja.
Drugi rezultati 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ u akademskoj godini 2019./20.
Sveučilište u Zagrebu objavilo je druge rezultate 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2019./20.  Rezultati se nalaze na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/201920-erasmus-praksa-2-rezultati-1-krug-natjecaja/
Tvrtka INETEC-Institut za nuklearnu tehnologiju objevljuje oglas za radno mjesto Operation Associate.
Molimo zainteresirane kandidate/tkinje da najkasnije do 16.08.2019. godine pošalju životopis i motivacijsko pismo na e-mail adresu: careers@inetec.hr. Detaljan opis oglasa nalazi se u privitku.
Tvrtka URED TRI T  d.o.o. je projektantski ured sa višegodišnjim iskustvom i brojnim referencama u projektiranju termotehničkih postrojenja i instalacija, obavljanju stručnog nadzora, energetskom certificiranju i vođenju projekata. Više informacija o tvrtki na www.u3t.hr. Zbog povećanja opsega posla zapošljavamo projektanta-suradnika za projektiranje termotehničkih postrojenja i instalacija. Životopis poslati na adresu info@u3t.hr do 25.07.2019.
Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2019. godini
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2019. godini.  Prijave se podnose zaključno s danom 22. srpnja 2019. godine.
Godišnja nagrada Nikola Tesla studentu FSB-a Davoru Širiniću
10. srpnja 2019. godine u Hotelu Esplanade, u sklopu obilježavanja 163. obljetnice rođenja Nikole Tesle održana je dodjela Godišnje nagrade „Nikola Tesla – Genij za budućnost“.
U kategoriji „kreativni i inovativni proizvod inspiriran likom i djelom Nikole Tesle“ nagradu je ove godine osvojio DAVOR ŠIRINIĆ, student smjera Mehatronika i robotika za rad „Bionička šaka“.
Na prigodnoj svečanosti nagradu je preuzeo mentor rada prof. dr. sc. Željko Šitum.
Delegacija tvrtke Rimac Automobili dolazi u drugi posjet zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje u kratkom vremenu. Tijekom prvog posjeta, ključan je bio inicijalni razgovor između predstavnika obiju strana na kojem su definirani planovi i okvir buduće suradnje.

Na osnovi tih tema su odabrani laboratoriji (njih 12) koje je, pored osnivača i izvršnog direktora Mate Rimca, danas posjetila osmeročlana delegacija iz Rimca sačinjena od njezinih inženjera i voditelja ključnih odijela. Time je suradnja podignuta na višu razinu jer se razgovaralo o konkretnim tehničkim detaljima s voditeljima laboratorija, vodila se aktivna diskusija i kritička razmjena iskustava, kao i oblikovali prijedlozi buduće suradnje.

 „FSB strateški podupire kontinuirano unapređenje studijskih programa u skladu s najnovijim industrijskim trendovima, te je sukladno tome izuzetno zainteresiran za suradnju s Rimac Automobilima kao predvodnicima razvoja automobilske industrije, ne samo u RH, već i šire. FSB kao institucija želi stvoriti uvjete da obrazuje magistre inženjere čije će znanje biti brzo i učinkovito upotrebljivo u praksi.  To je moguće postići samo kroz razmjenu iskustava i interakciju sa suradnicima iz industrije. Treba naglasiti da je takvo obrazovanje elitnih kadrova, sposobnih za praćenje brzog tehnološkog razvoja u najzahtjevnijim industrijama, kao što je ona električnih automobila, moguće samo ako se istovremeno odvija suradnja sveučilišta i industrije u okviru kompetitivnih međunarodnih istraživačkih projekata, jer jedino intenzivni razvoj i istraživanje garantira da će uistinu magistri inženjeri dobivati najsuvremenija znanja i vještine u skladu s trenutnim svjetskim trendovima“, tom je prilikom izjavio dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Dubravko Majetić.
Novosti
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Obavijesti studentske službe
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940