Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Vijesti
Drugi rezultati 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ u akademskoj godini 2019./20.
Sveučilište u Zagrebu objavilo je druge rezultate 1. kruga Natječaja za mobilnost studenata u svrhu stručne prakse Erasmus+ za akademsku godinu 2019./20.  Rezultati se nalaze na sljedećoj poveznici: http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/201920-erasmus-praksa-2-rezultati-1-krug-natjecaja/
Tvrtka INETEC-Institut za nuklearnu tehnologiju objevljuje oglas za radno mjesto Operation Associate.
Molimo zainteresirane kandidate/tkinje da najkasnije do 16.08.2019. godine pošalju životopis i motivacijsko pismo na e-mail adresu: careers@inetec.hr. Detaljan opis oglasa nalazi se u privitku.
Tvrtka URED TRI T  d.o.o. je projektantski ured sa višegodišnjim iskustvom i brojnim referencama u projektiranju termotehničkih postrojenja i instalacija, obavljanju stručnog nadzora, energetskom certificiranju i vođenju projekata. Više informacija o tvrtki na www.u3t.hr. Zbog povećanja opsega posla zapošljavamo projektanta-suradnika za projektiranje termotehničkih postrojenja i instalacija. Životopis poslati na adresu info@u3t.hr do 25.07.2019.
Godišnja nagrada Nikola Tesla studentu FSB-a Davoru Širiniću
10. srpnja 2019. godine u Hotelu Esplanade, u sklopu obilježavanja 163. obljetnice rođenja Nikole Tesle održana je dodjela Godišnje nagrade „Nikola Tesla – Genij za budućnost“.
U kategoriji „kreativni i inovativni proizvod inspiriran likom i djelom Nikole Tesle“ nagradu je ove godine osvojio DAVOR ŠIRINIĆ, student smjera Mehatronika i robotika za rad „Bionička šaka“.
Na prigodnoj svečanosti nagradu je preuzeo mentor rada prof. dr. sc. Željko Šitum.
Delegacija tvrtke Rimac Automobili dolazi u drugi posjet zagrebačkom Fakultetu strojarstva i brodogradnje u kratkom vremenu. Tijekom prvog posjeta, ključan je bio inicijalni razgovor između predstavnika obiju strana na kojem su definirani planovi i okvir buduće suradnje.

Na osnovi tih tema su odabrani laboratoriji (njih 12) koje je, pored osnivača i izvršnog direktora Mate Rimca, danas posjetila osmeročlana delegacija iz Rimca sačinjena od njezinih inženjera i voditelja ključnih odijela. Time je suradnja podignuta na višu razinu jer se razgovaralo o konkretnim tehničkim detaljima s voditeljima laboratorija, vodila se aktivna diskusija i kritička razmjena iskustava, kao i oblikovali prijedlozi buduće suradnje.

 „FSB strateški podupire kontinuirano unapređenje studijskih programa u skladu s najnovijim industrijskim trendovima, te je sukladno tome izuzetno zainteresiran za suradnju s Rimac Automobilima kao predvodnicima razvoja automobilske industrije, ne samo u RH, već i šire. FSB kao institucija želi stvoriti uvjete da obrazuje magistre inženjere čije će znanje biti brzo i učinkovito upotrebljivo u praksi.  To je moguće postići samo kroz razmjenu iskustava i interakciju sa suradnicima iz industrije. Treba naglasiti da je takvo obrazovanje elitnih kadrova, sposobnih za praćenje brzog tehnološkog razvoja u najzahtjevnijim industrijama, kao što je ona električnih automobila, moguće samo ako se istovremeno odvija suradnja sveučilišta i industrije u okviru kompetitivnih međunarodnih istraživačkih projekata, jer jedino intenzivni razvoj i istraživanje garantira da će uistinu magistri inženjeri dobivati najsuvremenija znanja i vještine u skladu s trenutnim svjetskim trendovima“, tom je prilikom izjavio dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. dr. sc. Dubravko Majetić.
Od 14. do 16. lipnja 2019. godine uspješno je održan osmi „JEDRILIČARSKI KUP FSB“. U sklopu trodnevnog natjecanja i prekrasnom ambijentu akvatorija grada Šibenika odjedreno je ukupno dvanaest tehničkih regata (olimpijski štap) na jedrilicama Beneteau Platu 25. U prilogu se nalaze rezultati i fotogalerija.
Natječaj za najbolji e-kolegij FSB-a u ak. godini 2018./2019.
Objavljen je Natječaj za dodjelu Nagrade za najbolji e-kolegij FSB-a za akademsku godinu 2018./2019. Prijave se zaprimaju e-mailom do 18. rujna 2019. godine. U privitku je tekst Natječaja i obrazac za prijavu e-kolegija na Natječaj.
Veleposlanik Izraela u posjetu FSB-u
Veleposlanik Države Izrael u Republici Hrvatskoj Njegova Ekselencija g. Ilan Mor posjetio je Fakultet strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu. U razgovoru s prodekanom za nastavu prof. Goranom Đukićem, prodekanom za znastvenoistraživački rad i suradnju s gospodarstvom prof. Joškom Parunovim te prof. Ivicom Smojverom, predstavljene su istraživačke i nastavne aktivnosti Fakulteta te razmatrane mjere za poticanje suradnje izraelskih i hrvatskih partnera u projektima Obzor 2020 u području transporta i STEM.
Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2019. godini
Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Javni poziv za financijsku potporu znanstvenim časopisima i časopisima za popularizaciju znanosti u 2019. godini.  Prijave se podnose zaključno s danom 22. srpnja 2019. godine.
Prof. Željko Božić - član Izvršnog odbora Europskog društva za integritet konstrukcija (ESIS)
Prof. Željko Božić, predsjedatelj europske konferencije 24th Europen Conference on Fracture, koja će biti održana u Zagrebu od 22 – 26. kolovoza, 2022. godine, u organizaciji Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu, postao je član Izvršnog odbora (ESIS Executive Committee) Europskog društva za integritet konstrukcija (European Structural Integrity Society - ESIS).
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Obavijesti studentske službe
Ostale kategorije

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940