Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt   
   Vijesti
Ziad Boutanios: Obrana doktorskog rada
Ziad Boutanios, mag. ing. mech., branit će doktorski rad pod naslovom „Two-way coupled Eulerian-Eulerian finite volume simulation of drifting snow / Obostrano spregnuta Euler-Eulerova simulacija nošenja snijega metodom kontrolnih volumena“, dana 28. rujna 2018. godine u 9:30h u Maloj vijećnici južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5/II.
Izvrstan uspjeh naših studenata sportaša
U konkurenciji 42 fakulteta i visokih učilišta koji su se natjecali na Sveučilišnom prvenstvu Grada Zagreba u akademskoj godini 2017./2018. studenti FSB-a ostvarili su izvrstan rezultat zauzevši drugo mjesto u ukupnom poretku (1. FER 204, 2. FSB 181, 3. PMF 172.......). Natjecanja su se održavala u preko 20 sportova, a naši studenti naročito su se istaknuli u košarci, veslanju, streljaštvu, stolnom tenisu, šahu i e-sportovima u kojima su osvojili medalje. Čestitamo našim studentima sportašima!
Preuzimanje studentskih iskaznica
Obavještavamo studente da se studentske iskaznice mogu, od danas 19. rujna 2018., preuzeti u Računalnom centru u vremenu od 9 do 11 i 12 do 14 sati u sobi broj 1.
Tvrtka INETEC-Institut za nuklearnu tehnologiju zapošljava NDT suradnika u Odjelu za operativno poslovanje. Molimo zainteresirane kandidate/tkinje da najkasnije do 18.10.2018. godine pošalju životopis na e-mail adresu: dora.crcekvarga@inetec.hr  s naznakom „Prijava za NDT suradnika“. Tekst oglasa je u privitku.
Ponuda za kraći posjet Sveučilištu u Cincinnatiju tijekom 2019. godini
Obavještavamo Vas da je u okviru međusveučilišnog sporazuma s ciljem jačanja bilateralne suradnje Sveučilište u Cincinnatiju ponudilo prihvatiti u kraći posjet nastavnike i predavače sa Sveučilišta u Zagrebu u 2019. godini. Detalji ponude i online prijavni obrazac dostupni su na sveučilišnim stranicama. Odabir kandidata vrši Sveučilište u Cincinnatiju, a prijave su otvorene do 19. listopada 2018. 
U sklopu aktivnosti HRZZ projekta (IP-2016-06-6696) 'Numerički efikasni računalni algoritmi za ugradbene multi-fizikalne sustave u vektorskim prostorima i na mnogostrukostima', koji se izvodi na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, prof. dr. sc. Zdravko Terze održat će 27. rujna 2018. seminar 'Computational Dynamics of Multibody Systems in Fluid Flow: Geometric Mechanics Approach' na ETH Zürich, Institute for Mechanical Systems. Poziv i sažetak predavanja u privitku.
Objavljen je natječaj za stručno osposobljavanje za rad bez zasnivanja radnog odnosa u Službi za projekte i mobilnost. Ako ste mlada osoba u potrazi za prvim radnim mjestom, spremna na brzo učenje i dinamičnu radnu atmosferu, javite se na natječaj. Rok za prijavu je 24. rujna 2018. godine. Više informacija nalazi se u privitku.
TJEDAN CEU u RUJNU - Usavršavanje nastavnika i svih koji se bave obrazovanjem u području e-učenja
Na početku nove akademske godine pripremili smo već tradicionalni Tjedan Centra za e-učenje  u okviru kojega ćemo od 24. do 28. rujna  2018. održati niz aktivnosti vezanih uz e-učenje kako bi nastavnicima pružili potporu u implementaciji i uporabi tehnologija e-učenja u nastavi. Online prijave i sve informacije o Tjednu Centra za e-učenje možete pronaći na web stranici: https://www.srce.unizg.hr/ceu/tjedan_ceu
Više u privitku ...
Danas su na FSB-u predstavljeni projekti REMAKE i ORCHID, sufinancirani od strane Europskih strukturnih i investicijskih fondova 2014.-2010. Svečanost je okupila tridesetak sudionika iz gospodarstva i znanstveno-istraživačke zajednice među kojima su bili i državni tajnik Ministarstva znanosti i obrazovanja g. Tome Antičić, dekanica Prirodoslovno-matematičkog fakulteta prof. dr.sc. Aleksandra Čižmešija te dekan Fakulteta strojarstva i brodogradnje, prof. dr.sc. Zvonimir Guzović.
Četvrti sastanak Fokus grupe Hrvatske platforme za plavu energiju
U sklopu Interreg MED projekta PELAGOS 14. rujna 2018. godine u Prodekanskim prostorijama Fakultet strojarstva i brodogradnje u 10:00 sati održat će se četvrti sastanak Fokus grupe Hrvatske platforme za Plavu energiju. Na sastanku će biti predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada na projektu, analizirat će se prethodne projektne aktivnosti  te će se dogovoriti daljnje aktivnosti rada platforme. 
U sklopu Interreg MED projekta PELAGOS, 14. rujna 2018. godine u 11:00 sati u Prodekanskim prostorijama Fakultet strojarstva i brodogradnje održat će se Seminar o jačanju sposobnosti za razvoj inovativnih vještina. S obzirom na ograničeni broj mjesta, molimo Vas da se registrirate na vrijeme kako bi osigurali svoje mjesto. Više informacija o seminaru i prijavi možete pročitati u priloženom dokumentu. Voditelj projekta je prof. dr. sc. Neven Duić.
Tvrtka POCLAIN HYDRAULICS, Žiri, Slovenija, objavila je oglas u kojem zapošljava mladog i ambicioznog strojara (m/ž) na radnom mjestu prodajnog inženjera. POCLAIN HYDRAULICS, razvoj, proizvodnja in prodaja hidravličnih sestavin in sistemov, d.o.o. (nekadašnje poduzeće Kladivar Žiri) s oko 300 zaposlenih je među tri najveće tvornice u skupini Poclain. Poduzeće je sa svojim znanjem, razvojem i širenjem proizvodnog programa postalo jedno od najprepoznatljivijih poduzeća na području proizvodnje ventila za hidrauličke transmisije. Zainteresirani mogu poslati motivacijsko pismo i CV do 1.10.2018. na adresu: Poclain Hydraulics, Industrijska ulica 2 - SI-4226 Žiri, Slovenija ili na e-mail: tina.menard@poclain.com. Tekst natječaja možete pronaći u prilogu.
Natječaji za radna mjesta predradnice spremačica, voditelja čuvara i montera – instalatera na FSB-u
Natječaji za radna mjesta predradnice spremačica, voditelja čuvara i montera – instalatera, objavljeni su dana 14. rujna 2018. u Narodnim Novinama i HZZ-u, tekstovi natječaja nalaze se u prilogu.
Produžetak roka za prijavu na Erasmus+ natječaj za mobilnost osoblja u ak. god. 2018./2019. - programske zemlje (KA103) – samo u svrhu podučavanja
Obavještavamo Vas da je Sveučilište u Zagrebu produžilo rok za prijavu na Natječaj za mobilnost odlaznog osoblja te za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 - Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja (KA103) u ak. god. 2018./2019. Rok za prijavu je što prije moguće, a najkasnije do 31. listopada 2018. Sve detaljnije informacije i važne napomene možete pronaći na poveznici.
Novosti
Oglasi o radnim mjestima i stipendijama
Obavijesti studentske službe

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940