Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt   
   Novosti
Ponuda za kraći posjet Sveučilištu u Cincinnatiju tijekom 2019. godini
Obavještavamo Vas da je u okviru međusveučilišnog sporazuma s ciljem jačanja bilateralne suradnje Sveučilište u Cincinnatiju ponudilo prihvatiti u kraći posjet nastavnike i predavače sa Sveučilišta u Zagrebu u 2019. godini. Detalji ponude i online prijavni obrazac dostupni su na sveučilišnim stranicama. Odabir kandidata vrši Sveučilište u Cincinnatiju, a prijave su otvorene do 19. listopada 2018. 
Četvrti sastanak Fokus grupe Hrvatske platforme za plavu energiju
U sklopu Interreg MED projekta PELAGOS 14. rujna 2018. godine u Prodekanskim prostorijama Fakultet strojarstva i brodogradnje u 10:00 sati održat će se četvrti sastanak Fokus grupe Hrvatske platforme za Plavu energiju. Na sastanku će biti predstavljeni rezultati dosadašnjeg rada na projektu, analizirat će se prethodne projektne aktivnosti  te će se dogovoriti daljnje aktivnosti rada platforme. 
U sklopu Interreg MED projekta PELAGOS, 14. rujna 2018. godine u 11:00 sati u Prodekanskim prostorijama Fakultet strojarstva i brodogradnje održat će se Seminar o jačanju sposobnosti za razvoj inovativnih vještina. S obzirom na ograničeni broj mjesta, molimo Vas da se registrirate na vrijeme kako bi osigurali svoje mjesto. Više informacija o seminaru i prijavi možete pročitati u priloženom dokumentu. Voditelj projekta je prof. dr. sc. Neven Duić.
Produžetak roka za prijavu na Erasmus+ natječaj za mobilnost osoblja u ak. god. 2018./2019. - programske zemlje (KA103) – samo u svrhu podučavanja
Obavještavamo Vas da je Sveučilište u Zagrebu produžilo rok za prijavu na Natječaj za mobilnost odlaznog osoblja te za dolazak nenastavnog osoblja iz tvrtki izvan RH u okviru Erasmus+ programa Ključne aktivnosti 1 - Projekti mobilnosti unutar programskih zemalja (KA103) u ak. god. 2018./2019. Rok za prijavu je što prije moguće, a najkasnije do 31. listopada 2018. Sve detaljnije informacije i važne napomene možete pronaći na poveznici.
Debatni klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu već četvrtu godinu za redom u gradu Crikvenici organizira „Govorničku školu 2018“. Ovaj višestruko nagrađivani projekt od strane Sveučilišta ove godine će okupiti 100 mladih i ambicioznih studenata sa svih sveučilišta u Republici Hrvatskoj u razdoblju od 12. do 14. listopada. Do 23. rujna iskoristite mogućnost prijave po early bird cijeni kotizacije od 500 kuna u što je uključen prijevoz Zagreb-Crikvenica-Zagreb, smještaj u polupansionu s doručkom i večerom, predavanja i radionice predavača, certifikat te snimka završnog govora. Više informacija možete saznati na FaceBook eventu , a prijave su moguće na sljedećem linku
Hrvatsko društvo za Ujedinjene narode organizira međunarodnu konferenciju mladih Zagreb International Model United Nations (ZAGiMUN) Conference on Shared Responsibilitya koja se održava se od 24. do 29. rujna 2018. godine u Zagrebu. Više informacija u privitku.
Međunarodni centar za održivi razvoj energetike, voda i okoliša (SDEWES Centre) raspisuje natječaj za nagrađivanje diplomskih radova studenata UNIZAG FSB-a. Pravo prijave imaju svi studenti s diplomskim radom obranjenim u akademskoj godini 2017./2018 s ocjenom odličan i s temom iz područja održivog razvoja energetike, voda i okoliša. Prva nagrada se sastoji od novčane nagrade u iznosu 5.000,00 HRK bruto. Prijave se šalju do 30. rujna 2018. godine. Informacije o prijavama su na www.sdewes.org/news-and-media.php
DEKRA nagrađuje kreativne poslovne ideje - prijavi se i osvoji stipendiju u jednokratnom iznosu od 18.000,00 kn! U ovom zadatku nema točnih i netočnih odgovora - cijenimo originalne, kreativne i upotrebljive ideje koje se uklapaju u naš smjer poslovanja. Prijave traju do 01.08. 2018. i vrše se isključivo putem obrasca za prijavu: https://goo.gl/forms/cWzo7KGCHmtHfLZC2 Za više informacija o uslugama i poslovnim jedinicima posjetite naš službeni YouTube kanal: https://bit.ly/2J84Ruo i našu web stranicu: https://www.dekra-zapo.hr/ Gotove radove pošaljite nam do 01.10.2018. na sljedeću adresu: marketing.hr@dekra.com gdje nam se isto tako možete obratiti za sva pitanja i dodatne informacije. Više detalja u privitku. 
Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“
Objavljen je poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) za natječaj „Jačanje kapaciteta za istraživanje, razvoj i inovacije“. Rok za prijavu je 2. srpnja 2018. godine, a detaljnije informacije možete pronaći na poveznici.
Ponukan iskazom izabranog dekana, prof. dr. sc. D. Majetića da je Industrija 4.0 koncept a ne 4. industrijska revolucija ("Spremni za Industriju 4.0: U Hrvatskoj opet znamo raditi strojeve"), prof. emeritus I. Čatić objavio je u Večernjem listu  28. kolovoza članak zašto je FSB fakultet koji zaslužuje oznaku 5.0 i zašto je uvijek opravdano studirati strojarstvo. Članak možete pročitati u privitku
Budući dekan FSB-a, prof. dr. sc. Dubravko Majetić, dao je intervju za Poslovni dnevnik pod naslovom "Spremni za Industriju 4.0: U Hrvatskoj opet znamo raditi strojeve".
Natječaji u području Sigurne, čiste i učinkovite energije
Otvorene su nove teme natječaja BUILDING A LOW-CARBON, CLIMATE RESILIENT FUTURE u području Sigurne, čiste i učinkovite energije. Natječaj i uvjete za prijavu možete pronaći na poveznici
I Fakultet strojarstva i brodogradnje ima svoje Vatrene! Naši studenti FSB Racing Team-a su na Formula Student UK na Silverstone-u koje je trajalo od 11. do 15. srpnja ove godine, osvojili 12. mjesto od 81 tima u sveukupnom plasmanu! Za živoposniji doživljaj cijele njihove priče možete pogledati foto-album i video, a ako još ne znate detalje o studentima FSB-a koji, pored pokoravanja ispita na faksu, pokoravaju i konkurentske timove iz cijelog svijeta, pročitajte ih na njihovoj web stranici. No, za njih priča još nije gotova - umjesto odmora, počele su pripreme za drugo natjecanje koje ih čeka na Autodromu Most u Češkoj koje traje od 31. srpnja do 4. kolovoza. Držimo im fige!

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940