Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Događanja
Pretprijave za STEM Games
Međunarodno studentsko natjecanje „STEM Games“ održava se po prvi puta u Europi, u Poreču od 8. do 13. svibnja 2018. Generalna tema STEM Gamesa 2018 je NextGen Society kojom se pred natjecatelje stavlja izazov promišljanja o svemu što budućnost i razvoj tehnologije donosi i na koji će način tehnološki napredak promijeniti društvo u kojem živimo. Natjecanje iz znanja odvijat će se u četiri STEM Arene - svaka Arena suočit će natjecatelje sa zadatkom iz jednog od područja STEM-a.  Svaka Arena imat će podtemu povezanu s generalnom temom. U sportskom natjecanju, studenti će imati priliku braniti boje svog fakulteta u jednoj od 9 sportskih disciplina (futsal, košarka, rukomet, odbojka, odbojka na pijesku, stolni tenis, veslanje, kros, šah).
Prijaviti se možete do 25. ožujka 2018. na službenoj web stranici: https://stemgames.hr/, a više o STEM Games natjecanju možete doznati i na Facebook stranici www.facebook.com/stemgameshr.
Povjerenstvo za odnose s javnošću
Češka iskustva u korištenju bespovratnih sredstava iz ESI fondova za IRI projekte
Predavanje g. Jiri Nantla, direktora Srednjeeuropskog instituta za tehnologiju (Central European Insttute of Technology - CEITEC) pod naslovom ''Building institutional capacity in research - the Case of CEITEC and some general lessons'' održat će se, u srijedu, 21. ožujka 2018. u 13 sati na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3, dvorana Mašek.
Molimo vas da svoj dolazak prijavite na poveznici.

Vjerujemo da će vam predavanje biti zanimljivo i korisno u budućem radu, osmišljavanju i pisanju projektnih prijedloga te provedbi projekata financiranih iz Strukturnih fondova EU.
Akademija tehničkih znanosti Hrvatske objavljuje poziv na predavanje prof. dr. sc. Zvonimira Šikića, 'POVIJEST JEDNADŽBI MATEMATIČKE FIZIKE: OD NEWTONOVIH AKSIOMA DO PRINCIPA SIMETRIJE' koje će se održati u srijedu, 28. ožujka 2018. s početkom u 18:00 sati u Velikoj vijećnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, Ivana Lučića 5. U prilogu se nalazi pozivnica sa sažetkom predavanja te molimo sve zaiteresirane da dolazak na predavanje potvrde na e-mail adresu: hatz@hatz.hr
Prošli tjedan, u utorak 27.02. i petak 02.03., Fakultet strojarstva i brodogradnje je posjetilo 160 učenika srednjih škola iz Zagreba, Karlovca, Zlatara i Oroslavja. U organizaciji Studentskog zbora i Povjerenstva za odnose s javnošću, u sklopu projekta Upiši FSB i Dana otvorenih vrata, učenicima je predstavljen život na FSB-u kroz projekte studentskih udruga i demonstracije istraživanja po laboratorijima. Učenici su posjetili Laboratorij za konstruiranje – CADLab, Laboratorij za projektiranje izradbenih i montažnih sustava, Laboratorij za automatiku i robotiku, Laboratorij za zavarivanje, Centar za aditivne tehnologije – CATeh i Laboratorij za motore i vozila. Zahvaljujemo svima na sudjelovanju.
Povjerenstvo za odnose s javnošću
U prilogu se nalazi poziv za XVI. navigacijski „Plov za čisti Jadran 2018." koji će se održati na ruti Rogoznica – Opat, otok Kornat – Zlarin, otok Zlarin – Rogoznica, u terminu od 20. do 22. travnja 2018. godine. Prijavu posade potrebno je poslati na e-mail: marino.grozdek@fsb.hr ili fax 01 6157 512. do petka, 6. travnja 2018. uz punu uplatu sudjelovanja. Kompletan poziv je u privitku.
Predsjednik organizacijskog odbora: Tonko Ćurko
Prof. dr. sc. Hrvoje Jasak, dipl. ing. pozvani predavač na konferenciji Modelling in engineering using innovative numerical methods for solids and fluids
Najavljujemo da je prof. dr. sc. Hrvoje Jasak, dipl. ing sa Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i okoliš Fakulteta strojarstva i brodogradnje, pozvani predavač na konferenciji  Modelling in engineering using innovative numerical methods for solids and fluids koja će se održati u Udinama, Italija, 15. - 19. listopada 2018. godine. Organizator konferencije je International Centre for Mechanical Sciences (CISM). Tema predavanja prof. Jasaka će biti „Practical Computational Fluid Dynamics with the Finite Volume Method“. Sudionici će po završetku konferencije s web adrese organizatora moći preuzeti bilješke s predavanja. Pozivamo Vas da se i sami prijavite za sudjelovanje na konferenciji. Dodatne informacije potražite slanjem upita na adresu elektroničke pošte: cism@cism.it 

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940