Prijava  ·   Webmail  ·   Kontakt  

 
   Događanja
U okviru seminara Katedre za strojarsku automatiku, prof. emeritus dr.sc. Branko Novaković održat će javno predavanje pod nazivomRelativistička teorija alfa polja. Predavanje će se održati u ponedjeljak 18. lipnja 2018. s početkom u 12:00 sati, u učionici A-311, sjeverna zgrada FSB-a., I. Lučića 1, Zagreb. Sažetak predavanja nalazi se u privitku.
Budite dio proslave koja će se održati 21. lipnja 2018. godine u 14 sati u A dvorani južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje! Dvorana broji tek 300-tinjak mjesta, pobrinite se da na vrijeme zauzmete svoje! :) Za dodatne informacije možete kliknuti na link Facebook stranice događaja.
FSB Racing Team & POJ
Info dan „Obzor 2020 - Informativni dan Širenje izvrsnosti i sudjelovanja“
Agencija za mobilnost i programe EU organizira info dan „Obzor 2020. Informativni dan Širenje izvrsnosti i sudjelovanja“ koji će se održati u srijedu, 27. lipnja 2018. u auli Rektorata Sveučilišta u Zagrebu, Trg Republike Hrvatske 14. Sudjelovanje na info danu je besplatno, a prijava je moguća putem poveznice. Prijave su otvorene do četvrtka 21. lipnja 2018.
Info dan je namijenjen istraživačima, predstavnicima visokih učilišta, znanstvenih instituta, istraživačkih centara i drugih znanstvenih organizacija koji su zainteresirani za sudjelovanje u akcijama Obzora 2020. u području Širenja izvrsnosti i sudjelovanja.
Poziv na prijavu - Konferencija o financiranju inovacija na FSB-u
4. i 5. srpnja se na FSB-u održava konferencija i radionica o financiranju inovacija, pod naslovom "Investment Readiness of Innovation Projects in South East Europe". Konferenciju organizira Europska komisija (DG JRC) u suradnji s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu (FSB), Hrvatskom agencijom za malo i srednje gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) te Centrom za transfer tehnologije d.o.o. (CTT). Glavni cilj konferencije je razmjena znanja i iskustava u razvoju inovacija i njihovog financiranja. Inovacijski eko-sustav u cijeloj regiji Jugoistočne Europe je nedovoljno razvijen. Potrebno je daljnje snaženje politika, upravljačkih poluga, ali i financijskih instrumenata. Hrvatska je u posljednjih godinu dana postigla značaj napredak u unaprjeđivanju suradnje između znanstvenih organizacija i industrije, promoviranjem kolaborativnih programa ali i ponudom financijskih instrumenata za financiranje inovacija u start-up i scale-up fazi. Stoga su lokalni organizatori FSB, HAMAG-BICRO i CTT, ponudili regionalnu inicijativu u diseminiranju svojih najboljih praksi. Istovremeno, konferencijom žele okupiti veći broj dionika iz regije radi umrežavanja za buduće zajedničke projekte.
Očekuje se da će konferencija donijeti nove zaključke i spoznaje o investicijskoj spremnosti inovacijskih projekata te pomoći dionicima u oblikovanju eko-sustava koji potiče nastanak i razvoj inovativnih projekata.  Nacrt programa je dostupan ovdje. Prijavite se klikom na poveznicu.  
Prof. dr. sc. Hrvoje Jasak, dipl. ing. pozvani predavač na konferenciji Modelling in engineering using innovative numerical methods for solids and fluids
Najavljujemo da je prof. dr. sc. Hrvoje Jasak, dipl. ing sa Zavoda za energetska postrojenja, energetiku i okoliš Fakulteta strojarstva i brodogradnje, pozvani predavač na konferenciji  Modelling in engineering using innovative numerical methods for solids and fluids koja će se održati u Udinama, Italija, 15. - 19. listopada 2018. godine. Organizator konferencije je International Centre for Mechanical Sciences (CISM). Tema predavanja prof. Jasaka će biti „Practical Computational Fluid Dynamics with the Finite Volume Method“. Sudionici će po završetku konferencije s web adrese organizatora moći preuzeti bilješke s predavanja. Pozivamo Vas da se i sami prijavite za sudjelovanje na konferenciji. Dodatne informacije potražite slanjem upita na adresu elektroničke pošte: cism@cism.it 

 ARHIVA VIJESTIFakultet strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 5, 10002 Zagreb, p.p. 102, Croatia
MB 3276546; OIB: 22910368449; PIC: 996827485; IBAN: HR4723600001101346933, tel: +385 1 6168 222, fax: +385 1 6156 940