NUMAP-FOAM ljetna škola

Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Znanost i suradnja
Ljetne škole
NUMAP FOAM

NUMAP-FOAM ljetna škola

NUMAP-FOAM (Numerical Modelling of Coupled Problems in Applied Physics with OpenFOAM) ljetna škola održava se od 2008. godine na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, pod vodstvom prof. Hrvoja Jasaka, autora i voditelja razvoja otvorenog koda za računalnu dinamiku fluida, OpenFOAM.

Opis

Cilj škole je pružiti stručnu pomoć odabranoj maloj grupi studenata i znanstvenika prilikom izrade vlastitih projekata u paketu otvorenog koda za računalnu dinamiku fluida, OpenFOAM. Voditelji škole kroz predavanja iz područja objektnog programiranja, modeliranja fizikalnih pojava, numeričke matematike te radom jedan na jedan, pomažu u izradi doktorskih radova, znanstvenih projekata te stručnih projekata iz industrije. Za dodatne detalje te iskustva sa ljetne škole, obratite se nekima od 170 polaznika koji su pohađali prijašnje ljetne škole. Kako bi se osigurala kvaliteta rada, broj polaznika je striktno ograničen.

Mjesto i vrijeme

Ljetna škola 2019 održat će se na Fakultetu strojarstva i brodogradnje, Sveučilište u Zagrebu, na adresi Ivana Lučića 5, Zagreb, od 19. do 30. kolovoza 2019. Škola traje deset radnih dana.

Područja istraživanja

Studenti su pozvani predložiti svoje područje te projekt na kojem žele raditi tijekom trajanja škole. Prednost imaju projekti u kojima je potrebno napredno objektno programiranje u C++ programskom jeziku, implementacija kompleksnih, spregnutih modela fizikalnih pojava u OpenFOAM-u. Posebne teme ovogodišnje škole su implicitno spregnuti rješavači, interakcija fluida i strukture, modeliranje strujanja u turbostrojevima te računalna dinamika fluida u brodogradnji.

Kako se prijaviti

Prijava se sastoji od opisa projekta dugačkog jednu stranicu, s jasno istaknutim problemima i ciljevima koje kandidat želi ostvariti tijekom ljetne škole. Prijave su otvorene diplomskim i doktorskim studentima, znanstvenicima sa sveučilišta i iz industrije. Potrebno je dobro predznanje OpenFOAM-a jer ovo nije tečaj za početnike.

ECTS bodovi

Diplomski i doktorski studenti mogu za pohađanje ljetne škole dobiti 4 ECTS boda.

Smještaj i cijena

Sudionici škole sami snose troškove putovanja i smještaja. Cijena registracije za školu je 2000 EUR.

Kontakt

Za dodatne informacije i prijavu, javite se prof. Hrvoju Jasaku (hrvoje.jasak@fsb.hr). Za pomoć oko smještaja i drugih organizacijskih detalja, javite se tajnici ljetne škole, gospođi Silvani Škoko-Gavranović (silvana.skoko-gavranovic@fsb.hr). Web adresa: www.fsb.hr/cfd.

Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933
tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Mapa stranica