Na ovoj stranici koristimo kolačiće kako bi korisnici mogli pristupati svojim korisničkim računima te za potrebe analize pristupa fakultetskim stranicama. Nastavljanjem korištenja ove stranice pristajete na kolačiće.

Obavijesti vezane za pandemiju COVID-19Poštovane studentice i studenti,

u nastavku su informacije o sveučilišnom izbornom predmetu „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“, dostupnomza upis svim studentima koji su upisani na bilo koju sastavnicu (fakultet/akademiju) Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.

Nositelj predmeta je Sveučilište u Zagrebu, a izvoditelj Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Predmet se održava u dva dijela: prvi dio se odnosi na pripremnu radionicu (koja se održava na početku semestra – tijekom vikenda), a drugi na pružanje vršnjačke potpore i redovite grupne konzultacije – superviziju.
 
Predmet traje jedan semestar te nosi 5 ECTS bodova.

Uvjet za upis je poznavanje studenta s invaliditetom (za potrebe ovoga predmeta - studenta s oštećenjem vida, sluha ili motorike) kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu upravo Vi pružate potporu („par“). Također, potrebno je da kao „par“ budete s istog studijskog programa i iste studijske godine.

Primjeri potpore u akademskom okruženju uključuju potporu pri dolasku na fakultet, kretanju po prostoru fakulteta, pisanju bilježaka s predavanja, rješavanju administrativnih procedura, praćenju nastave (npr. verbalno opisivanje vizualnih sadržaja), potporu u različitim socijalnim situacijama poput posredovanja u komunikaciji, osobnu potporu prema potrebi i dogovoru i sl.

Za sve dodatne informacije možete se javiti Uredu za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu:

Studentsko naselje „Stjepan Radić“, Jarunska 2, Zagreb
(prizemlje 12. paviljona)
e-mail: uredssi@unizg.hr
tel.: 01/ 4564 405, mob. 099 4593 578
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
17. rujna 2021.
Dana 23. rujna 2021. godine od 10.00 – 12.00 sati održat će se online događaj EIT Manufacturing – Innovation Opportunities u organizaciji EIT Manufacturing Huba za Hrvatsku – Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s  Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Sudionici događaja imat će prilike saznati više o EIT Manufacturing zajednici znanja i inovacija čija je misao vodilja stvoriti globalno kompetitivnu i održivu proizvodnju u Europi te prilikama koje ona nudi hrvatskim SME tvrtkama, industriji i inovatorima.

Svoja će iskustva s EIT Manufacturing programima podijeliti dr. sc. Damjan Miklić, suosnivač tvrtke Romb Technologies i jedan od tvoraca Forklift Autonomy Packa – fleksibilnog i modularnog sustava za viličare koji se sami kreću u prostoru i obavljaju unaprijed programirane zadatke.

Također će svoja iskustva podijeliti Marin Juran, voditelj razvoja i dizajna iz tvrtke HSTec, inovativne razvojno-proizvodne tvrtke s dugogodišnjim iskustvom na području visoko-brzinskih motorvretena, industrijske automatizacije i robotike.

Doc. dr. sc. Miro Hegedić, s Fakulteta strojarstva i brodogradnje predstavit će projekt EIT Manufacturing Innovation Challenge, projekt baziran na konceptu otvorenih inovacija u kojem će tvrtke definirati izazove u svojim proizvodnim procesima, a start-up timovi će pomoći naći rješenja za zadane izazove.

Agendu događaja možete pronaći ovdje: 
https://bit.ly/EIT_M_Innovation_Opportunities_agenda

Događaj će se održati putem Zoom aplikacije, prijave se vrše putem poveznice: https://bit.ly/EIT_M_Innovation_Opportunities_registration

Ovaj se događaj  održava u okviru proglašenja 2021. Godinom inovacija na Sveučilištu u Zagrebu s ciljem popularizacije i promicanja inovacija i transfera tehnologije na Sveučilištu u Zagrebu.
 Događanja
Stanko Škec
17. rujna 2021.
Dana, 20. rujna 2021. godine održat će se konferencija svečanog predstavljanja (Launching event) Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Financijskog mehanizma  Kraljevine Norveške 2014.-2021. u Republici Hrvatskoj u okviru kojeg će biti svečano predstavljeni i programi „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ te „Energija i klimatske promjene“.

Konferencija će se održati od 10 do 13 sati, a radi poštivanja epidemioloških mjera omogućeno je praćenje programa uživo putem sljedeće poveznice.

Više informacija možete pronaći ovdje.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
17. rujna 2021.
Europska komisija organizira webinar za predstavanje Horizon Results Booster platforme putem koje možete koristiti besplatne tailor-made usluge za komercijalizaciju IRI rezultata nastalih u provedbi vaših EU projekata.

Webinar je otvoren za sve zainteresirane, prenositi će se putem You Tube, u utorak 05.10.2021. od 9-12. Poveznicu za webinar možete pronaći ovdje. Primjer uspješnog predstavljanja tehnologije razvijene u okviru H2020 projekta privatnim investitorima putem nove platforme pogledajte u prilogu Euronews.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
17. rujna 2021.
INETEC raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade “INETEC” studentima Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2020./2021. u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške. Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti upisani na diplomski studij u akademskim godinama 2018./2019., 2019./2020. i 2020./2021. Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu studijskih programa:
 • Konstrukcijski smjer
 • Procesno-energetski smjer
 • Proizvodno inženjerstvo
 • Brodostrojarstvo
 • Inženjersko modeliranje i računalne simulacije
 • Računalno inženjerstvo
 • Industrijsko inženjerstvo i menadžment
 • Inženjerstvo materijala
 • Mehatronika i robotika
Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti diplomskog studija koji na dan zaključenja natječaja imaju aktivan studentski status.

Natječaj je otvoren do 30. rujna 2021. godine. Molimo zainteresirane da pošalju životopis, preslik ocjena postignutih tijekom svih godina studija te potvrdu o primanju drugih stipendija (ukoliko je primjenljivo) na e-mail adresu careers@inetec.hr ili poštom na:
INETEC,
Dolenica 28,
10 250 Lučko
sa naznakom: Za natječaj za dodjelu Nagrade
 
Nagrada se sastoji od povelje te novčanog iznosa od 5.000,00 kn.
 Karijere
Stanko Škec
16. rujna 2021.
Ured za studente Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organiziraju Interaktivno online predavanje: "Životopisi i motivacijska pisma".
Datum održavanja: ponedjeljak, 20. rujna 2021. u 17 sati
Sadržaj predavanja:
- selekcijski proces - organizacijska i psihološka perspektiva;
- uloga životopisa i motivacijskog pisma;
- psihološka perspektiva u oblikovanju životopisa i motivacijskog pisma;
- konkretni savjeti i preporuke..
Način održavanja: online.
Broj sudionika: najmanje 30, najviše 300.
Prijava:  https://detaljnije.com/prijava/
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
16. rujna 2021.
HAZU poziva na predavanje dopisnog člana HAZU prof. dr. sc. Željka Ivezića po naslovom „Uloga američke Nacionalne akademije znanosti u prioritizaciji velikih znanstvenih projekata: primjer opservatorija Vera Rubin“  koje će se održati u utorak 21. rujna 2021. s početkom u 18 sati u dvorani Knjižnice HAZU, Trg Josipa Jurja Strossmayera 14 u Zagrebu.

Predavanje će se moći pratiti i putem platforme Teams: Kliknite ovdje da biste se pridružili sastanku.

U prilogu se nalazi Pozivnica HAZU.
 FSB Obavijesti
Marela Brod Đođo
16. rujna 2021.
Podsjećamo zaniteresirane studente na obrazovnu akciju pod nazivom „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ koja je započela u svibnju 2021. i traje do travnja 2022. godine. Obrazovnom akcijom Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) omogućava studentima besplatno pohađanje jednog od pet tečajeva za koje se inače plaća naknada. 

Akcija je namijenjena studentima visokih učilišta svih razina studija.

Obrazovna akcija uključuje pet tečajeva koji se održavaju svaki mjesec do travnja 2022. godine, a to su:  

Uvod u HTML (12 školskih sati)
Osnove rada u WordPressu (12 školskih sati)
Osnove programiranja (Python) (16 školskih sati)
Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP) (16 školskih sati)
Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka (20 školskih sati). 
Tijekom razdoblja održavanja akcije svaki se student besplatno može prijaviti na jedan od tečajeva s popisa. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja.

Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr.
Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. 
Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Raspored tečajeva u rujnu i listopadu objavljen je na stranici akcije „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ na kojoj će se i nadalje objavljivati termini održavanja tečajeva u okviru ove akcije u svim sljedećim mjesecima.
 
Osim tečajeva u okviru akcije, studentima su na raspolaganju i besplatne jednodnevne radionice o uporabi uredskih alata i multimedijskih programa, kao i brojni tečajevi koje studenti mogu pohađati po posebno povoljnim cijenama. Prijava na sve radionice i tečajeve također se obavlja putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr.

Tečajevi se održavaju u online okruženju uz vodstvo predavača. Za sudjelovanje na tečajevima potrebno je imati na raspolaganju računalo s omogućenim pristupom internetu, slušalice s mikrofonom te web-kameru (opcionalno).

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, Srce
https://50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja
 FSB Obavijesti
Marela Brod Đođo
16. rujna 2021.
PLC je besplatna stručna radionica u organizaciji studentske udruge EESTEC LC Zagreb koja se ove godine vraća u potpuno novom ruhu i čiji je cilj pružiti budućim inženjerima detaljan uvid u problematiku s kojom će se susretati u praksi. Radionica nudi mogućnost teorijske nadogradnje znanja o radu s programabilnim logičkim kontrolerima (PLC) te pruža mogućnost usavršavanja stečenog znanja na praktičnom zadatku po završetku predavanja.
 
Prijave su već otvorene, a zatvaraju se u petak, 24. rujna u 23:59. Sama radionica trajat će od 4. do 17. listopada (samo radni dani). Prvih osam dana radionice predviđeno je za predavanja koja će se održavati u prostorijama FER-a uz mogućnost prenošenja videopozivom. Nakon predavanja slijedi side event te na samom kraju rješavanje praktičnog zadatka gdje za najuspješnije slijede nagrade.
 Događanja
Stanko Škec
15. rujna 2021.
U sklopu aktivnosti EIT Manufacturing HUB-a u Zagrebu proteklog tjedna, 9. i 10. rujna 2021. godine, u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje održana je dvodnevna radionica na temu COBOTA (COllabortaive RObots) u sklopu projekta DeCoTe (Democratizing Cobot Technology) u suradnji sa Tehničkim sveučilištem u Beču.
 Događanja
Stanko Škec
15. rujna 2021.
14. rujna 2021. godine objavljena su tri Poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa “Energija i klimatske promjene”  :

-Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije“ vrijedan 7.400.000,00 EUR podržava provedbu pilot projekata integriranih fotonaponskih elektrana u svrhu povećanja instaliranih kapaciteta za korištenje sunčeve energije,
 
-Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Proizvodnja energije iz mora“ vrijedan 1.534.000,00 EUR podržava pilot projekte i pred-investicijske studije za ugradnju sustava dizalica topline s morskom vodom za grijanja i hlađenja,
 
-Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije“ vrijedan 3.000.000,00 EUR podržava izradu tehničke dokumentacije u svrhu razvoja projekata korištenja geotermalne energije.
 
Prihvatljivi prijavitelji su svi pravni subjekti, javni ili privatni, komercijalne ili nekomercijalne organizacije te nevladine organizacije osnovane kao pravne osobe u Republici Hrvatskoj, a projektni partneri, osim hrvatskih, mogu uključivati i pravne osobe osnovane u državama donatorima (Norveškoj, Islandu i Lihtenštajnu).

Više o pozivima možete pročitati na ovom linku.

Pozivi na dostavu projektnih prijedloga otvoreni su do 29. studenoga 2021. godine.

 
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
15. rujna 2021.
Raspisan je natječaj za Godišnje nagrade za zelenu zgradnju i održivi razvoj.

Nagrade će se dodijeliti u 6 kategorija, od kojih je jedna studentska.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju natječaj je raspisao u suradnji s Hrvatskom udrugom proizvođača toplinsko-fasadnih sustava.
Natječaj je otvoren do 31.10.2021., a mogu se prijaviti svi koji su u prethodnom razdoblju doprinijeli zelenoj gradnji i održivom razvoju.
Prijaviti se mogu sve pravne i fizičke osobe iz Hrvatske koje su se od 1. listopada 2019. do datuma završetka natječaja u godini u kojoj se dodjeljuje nagrada istaknule na području zelene gradnje i održivog razvoja.

Prijave će se zaprimati do 31. listopada 2021. 

6. Studentski projekt godine (diplomskih studija) - u ovoj kategoriji svoje razvojne projekte i/ili projektne koncepte i/ili projektne ideje mogu prijaviti fizičke osobe studenti diplomskih studija sa više sastavnica sveučilišta koji su vezani uz zelenu/održivu gradnju i održivi razvoj. U ovu kategoriju spadaju projekti koji su započeli, u tijeku ili završili u 2020. ili 2021. godini:

·        koji su doprinijeli zelenoj/održivoj gradnji i/ili održivom razvoju u Republici Hrvatskoj;
·        koji promoviraju društveno korisno učenje za zelenu gradnju;
·        koji promoviraju interdisciplinarni, multidisciplinarni, holistički i inovativni pristup gradnji;
·        koji su EU, nacionalno, lokalno, regionalno ili privatno financirani;
·        koji su neprofitno ili tržišno orijentirani.

Pravilnik se može preuzeti ovdje: 
https://gbccroatia.org/storage/uploads/editor/zelene-nagrade-pravilnik-2021.pdf

Obrazac za prijavu može se preuzeti ovdje:
https://gbccroatia.org/storage/uploads/editor/2021_zelena-nagrada-obrazac-za-prijavu-final.pdf

Popunjenu i skeniranu dokumentaciju treba poslati na:

HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU

Godišnja nagrada za zelenu gradnju i održivi razvoj
Ul. grada Vukovara 274/I
10000 Zagreb
Ili na e-mail adresu: tea.zugaj@gbccroatia.org

Više informacija potražite na poveznici:
https://gbccroatia.org/raspisan-natjecaj-za-godisnje-nagrade-2021/blog/529
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
15. rujna 2021.
Krenula sam s plivanjem sa 6 godina, u zadnjoj godini vrtića. Kadeti su najmlađa kategorija koja može sudjelovati na državnim natjecanjima. Prije toga, do petog razreda osnovne škole, svi smo početnici, s tim da dečki kasne dvije godine za curama. Kod cura, zbog puberteta i hormona, početkom srednje škole obično dođe do stagnacije. Ja sam plivala intenzivno do trećeg razreda srednje, kada sam zbog problema s ramenima prestala.
 Život na FSB
Andrija Levanić
13. rujna 2021.
Faks sam studirao na vrlo čudan način. Prve četiri godine davao sam samo uvjete tako da sam na petoj godini imao 26 ispita. Nas nekoliko sa sličnim problemom uredilo je vlastitu crtaonu na faksu: donijeli smo štednjak za kuhanje kave, televizor, krevet i stol za kartanje. Dogovorili smo se sljedeće: svatko sprema jedan ispit tako da bude profesor iz tog ispita, što je značilo da mora nabaviti sav materijal, imati sve šalabahtere i znati sve, dok svi ostali spremaju ispit da prođu. Plan je uspio, a mi smo imali gotovo dvostruko veći prosjek od ostalih studenata.
 Život na FSB
Andrija Levanić
30. kolovoza 2021.
Zbog 100 problema i općenite hrvatske administracije, nisam bila u mogućnosti upisati se na dva fakulteta pa sam prvo odabrala klavir na Muzičkoj akademiji. Na prijemnom sam vidjela nekog dečka kako uči termu i zapitala se jesam li dobro odlučila. Prošla sam prijemni, ali sam se ipak upisala na strojarstvo. Na prvoj sam godini primijetila da ja više nisam ja, falio je jedan dio mene i bila sam jako tužna. Ponovno sam otišla na prijemni na Akademiju te prošla, ali su opet nastali problemi oko upisa dvaju fakulteta. Rekli su mi da se moram odlučiti, ali ja jednostavno nisam mogla. Rekla sam si: Idem do kraja makar ne upisala niti jedno. Pojavila se prilika kad su mi rekli da moram biti u 10 % najboljih studenata na FSB-u ‒ i bila sam.
 Život na FSB
Andrija Levanić
20. srpnja 2021.
Otvorene su prijave za novi ciklus edukacije Mladi za dostojanstvo i ljudska prava koju organizira Svjetski savez mladih Hrvatska (u daljnjemu tekstu: SSMH).

SSMH podružnica je međunarodne organizacije mladih Svjetski savez mladih koja u svijetu okuplja preko milijun članova, a u Hrvatskoj broji više od 200 članova koji djeluju u Zagrebu, Osijeku i Splitu. Više o SSMH možete pročitati ovdje.

Mladi za dostojanstvo i ljudska prava edukacija je namijenjena mladima od 18 do 30 godina koja se već dugi niz godina održava u Zagrebu, Osijeku i Splitu.
 Novosti
Stanko Škec
9. rujna 2021.
INETEC raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade “INETEC“ studentima Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2020./2021. u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške. Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti upisani na diplomski studij u akademskim godinama 2018./2019., 2019./2020. i 2020./2021.

Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti diplomskog studija koji na dan zaključenja natječaja imaju aktivan studentski status. Natječaj je otvoren do 30. rujna 2021. godine.

Više detalja možete pronaći u privitku.
 Novosti
Stanko Škec
3. rujna 2021.
Dana 23. rujna 2021. godine od 10.00 – 12.00 sati održat će se online događaj EIT Manufacturing – Innovation Opportunities u organizaciji EIT Manufacturing Huba za Hrvatsku – Centra za istraživanje, razvoj i transfer tehnologije Sveučilišta u Zagrebu u suradnji s  Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu.

Sudionici događaja imat će prilike saznati više o EIT Manufacturing zajednici znanja i inovacija čija je misao vodilja stvoriti globalno kompetitivnu i održivu proizvodnju u Europi te prilikama koje ona nudi hrvatskim SME tvrtkama, industriji i inovatorima.

Svoja će iskustva s EIT Manufacturing programima podijeliti dr. sc. Damjan Miklić, suosnivač tvrtke Romb Technologies i jedan od tvoraca Forklift Autonomy Packa – fleksibilnog i modularnog sustava za viličare koji se sami kreću u prostoru i obavljaju unaprijed programirane zadatke.

Također će svoja iskustva podijeliti Marin Juran, voditelj razvoja i dizajna iz tvrtke HSTec, inovativne razvojno-proizvodne tvrtke s dugogodišnjim iskustvom na području visoko-brzinskih motorvretena, industrijske automatizacije i robotike.

Doc. dr. sc. Miro Hegedić, s Fakulteta strojarstva i brodogradnje predstavit će projekt EIT Manufacturing Innovation Challenge, projekt baziran na konceptu otvorenih inovacija u kojem će tvrtke definirati izazove u svojim proizvodnim procesima, a start-up timovi će pomoći naći rješenja za zadane izazove.

Agendu događaja možete pronaći ovdje: 
https://bit.ly/EIT_M_Innovation_Opportunities_agenda

Događaj će se održati putem Zoom aplikacije, prijave se vrše putem poveznice: https://bit.ly/EIT_M_Innovation_Opportunities_registration

Ovaj se događaj  održava u okviru proglašenja 2021. Godinom inovacija na Sveučilištu u Zagrebu s ciljem popularizacije i promicanja inovacija i transfera tehnologije na Sveučilištu u Zagrebu.
 Događanja
Stanko Škec
17. rujna 2021.
PLC je besplatna stručna radionica u organizaciji studentske udruge EESTEC LC Zagreb koja se ove godine vraća u potpuno novom ruhu i čiji je cilj pružiti budućim inženjerima detaljan uvid u problematiku s kojom će se susretati u praksi. Radionica nudi mogućnost teorijske nadogradnje znanja o radu s programabilnim logičkim kontrolerima (PLC) te pruža mogućnost usavršavanja stečenog znanja na praktičnom zadatku po završetku predavanja.
 
Prijave su već otvorene, a zatvaraju se u petak, 24. rujna u 23:59. Sama radionica trajat će od 4. do 17. listopada (samo radni dani). Prvih osam dana radionice predviđeno je za predavanja koja će se održavati u prostorijama FER-a uz mogućnost prenošenja videopozivom. Nakon predavanja slijedi side event te na samom kraju rješavanje praktičnog zadatka gdje za najuspješnije slijede nagrade.
 Događanja
Stanko Škec
15. rujna 2021.
U sklopu aktivnosti EIT Manufacturing HUB-a u Zagrebu proteklog tjedna, 9. i 10. rujna 2021. godine, u prostorijama Fakulteta strojarstva i brodogradnje održana je dvodnevna radionica na temu COBOTA (COllabortaive RObots) u sklopu projekta DeCoTe (Democratizing Cobot Technology) u suradnji sa Tehničkim sveučilištem u Beču.
 Događanja
Stanko Škec
15. rujna 2021.
U petak 10. rujna  predstavljen je novi studij Mehatronike i robotike na FSB-u. Prezentacija je održana u sklopu ciklusa tribina Inovacije i transfer tehnologije – poticaj gospodarskoga razvoja Hrvatske koje od 2014. organizira Sveučilište u Zagrebu u suradnji s HAZU i u partnerstvu s Udrugom inovatora Hrvatske. 
Više od troje maturanata prijavilo se na jedno upisno mjesto na novom studiju mehatronike i robotike, koji počinje u novoj akademskoj godini 2021./2022. Šezdeset upisanih bit će inženjeri za zanimanja 21. stoljeća koja se razvijaju iz dana u dan.  
 Događanja
Stanko Škec
13. rujna 2021.
U srijedu, 22. rujna, održat će se ljetna škola "Summer School in Wearable Robotics". Više informacija o školi, uključujući detalje oko prijave, programa i troškova, nalaze se u privitku.
 Događanja
Stanko Škec
4. rujna 2021.
U Rovinju se ove godine održava 3EVENT, koji podrazumijeva/objedinjuje tri međunarodna događaja: 

24. godišnja konferencija Međunarodnog funkcionalnog društva za električnu stimulaciju
XI Vanjska kontrola ljudskih ekstremiteta
Ljetna škola: Nosiva robotika za rehabilitaciju

Event traje od 22. do 25. rujna 2021., a više informacija o događajima, govornicima i registraciji možete pronaći na www.3eventrovinj.com.

Rok za predaju radova je 31. kolovoza 2021.
 Događanja
Stanko Škec
27. kolovoza 2021.
Dana, 20. rujna 2021. godine održat će se konferencija svečanog predstavljanja (Launching event) Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora (EGP) i Financijskog mehanizma  Kraljevine Norveške 2014.-2021. u Republici Hrvatskoj u okviru kojeg će biti svečano predstavljeni i programi „Lokalni razvoj i smanjenje siromaštva“ te „Energija i klimatske promjene“.

Konferencija će se održati od 10 do 13 sati, a radi poštivanja epidemioloških mjera omogućeno je praćenje programa uživo putem sljedeće poveznice.

Više informacija možete pronaći ovdje.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
17. rujna 2021.
Europska komisija organizira webinar za predstavanje Horizon Results Booster platforme putem koje možete koristiti besplatne tailor-made usluge za komercijalizaciju IRI rezultata nastalih u provedbi vaših EU projekata.

Webinar je otvoren za sve zainteresirane, prenositi će se putem You Tube, u utorak 05.10.2021. od 9-12. Poveznicu za webinar možete pronaći ovdje. Primjer uspješnog predstavljanja tehnologije razvijene u okviru H2020 projekta privatnim investitorima putem nove platforme pogledajte u prilogu Euronews.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
17. rujna 2021.
14. rujna 2021. godine objavljena su tri Poziva na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa “Energija i klimatske promjene”  :

-Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Povećanje kapaciteta za proizvodnju solarne energije“ vrijedan 7.400.000,00 EUR podržava provedbu pilot projekata integriranih fotonaponskih elektrana u svrhu povećanja instaliranih kapaciteta za korištenje sunčeve energije,
 
-Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Proizvodnja energije iz mora“ vrijedan 1.534.000,00 EUR podržava pilot projekte i pred-investicijske studije za ugradnju sustava dizalica topline s morskom vodom za grijanja i hlađenja,
 
-Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Izrada tehničke dokumentacije za korištenje geotermalne energije“ vrijedan 3.000.000,00 EUR podržava izradu tehničke dokumentacije u svrhu razvoja projekata korištenja geotermalne energije.
 
Prihvatljivi prijavitelji su svi pravni subjekti, javni ili privatni, komercijalne ili nekomercijalne organizacije te nevladine organizacije osnovane kao pravne osobe u Republici Hrvatskoj, a projektni partneri, osim hrvatskih, mogu uključivati i pravne osobe osnovane u državama donatorima (Norveškoj, Islandu i Lihtenštajnu).

Više o pozivima možete pročitati na ovom linku.

Pozivi na dostavu projektnih prijedloga otvoreni su do 29. studenoga 2021. godine.

 
 Projekti i mobilnost
Jelena Višić
15. rujna 2021.
Sveučilište u Oklahomi je raspisalo natječaj za dva doktoranda/ice. Više informacija u privitku. 
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
14. rujna 2021.
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za kombinirane intenzivne programe (blended intensive programmes – BIP) u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 unutar programskih zemalja (KA131) za razdoblje od 1. rujna 2021. do 31. siječnja 2022.
Natječaj je objavljen na http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-sveucilisnih-djelatnika/natjecaji/.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
8. rujna 2021.
Zbog ograničenja financijskih sredstava skraćen je krajnji rok za online prijave studenata na 1. krug natječaja za Erasmus+ stručnu praksu za 2021./22. Novi krajnji rok za online prijave je četvrtak 9.9.2021., pri čemu:
Online prijave bit će moguće podnijeti do 9.9.2021. u 12:00 (podne).
Prijavnu dokumentaciju je i dalje moguće dostaviti najkasnije do 30.9.2021., sukladno izvornom tekstu natječaja.
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
8. rujna 2021.
Tehničko Sveučilište u Grazu raspisalo je natječaj za zapošljavanje doktoranda (m/ž).

Detaljne informacije se nalaze u privitku.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
7. rujna 2021.
Sveučilište u Zagrebu raspisalo je Natječaj za kombinirane intenzivne programe (blended intensive programmes – BIP) u okviru Erasmus+ programa ključne aktivnosti 1 unutar programskih zemalja (KA131) za razdoblje od 1. rujna 2021. do 31. siječnja 2022.

Više informacija možete pronaći ovdje
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
6. rujna 2021.
Europska komisija organizirat će online informativne dane u periodu od 15. do 17. rujna i event za umrežavanje potencijalnih prijavitelja na pozive za podnošenje prijedloga za Europski fond obrane (EDF) 2021. godine. Više informacija možete pronaći ovdje.
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
2. rujna 2021.
Raspisan je Poziv za podnošenje prijedloga u okviru Programa akademskog istraživanja (EPO).
EPO će podržati suradnička istraživanja sa znanstvenim partnerskim institucijama. Poziv za podnošenje prijedloga je otvoren do 15. listopada 2021. godine. Više detalja možete pronaći ovdje
 Projekti i mobilnost
Darija Sesar
23. kolovoza 2021.
Temeljem bilateralnog sporazuma o suradnji između Hrvatske zaklade za znanost (HRZZ) i Swiss National Science Foundation (SNSF) a u okviru inicijative Weave, HRZZ raspisuje natječaj za financiranje hrvatskog dijela švicarsko-hrvatskih istraživačkih projekata.
Rok za prijavu: zajednička prijava podnosi se SNSF-u do 1. listopada 2021. do 17:00 sati (CET), a prijava hrvatskog istraživača do 4. listopada 2021. do 12:00 sati (CET) u EPP sustav
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
13. srpnja 2021.
Mreža BlueBio (ERA-NET Cofund projekt Blue Bioeconomy – Unlocking the Potential of Aquatic Bioresources), u kojoj sudjeluje i HRZZ, objavila je natječaj na podnošenje projektnih prijedloga s rokom prijave 20. rujna 2021. Više informacija možete pronaći na sljedećim stranicama: https://hrzz.hr/otvoren-natjecaj-bluebio-2021/ te https://bluebioeconomy.eu/
 Projekti i mobilnost
Ivana Bezmalinović
12. srpnja 2021.
Poštovane studentice i studenti,

u nastavku su informacije o sveučilišnom izbornom predmetu „Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom“, dostupnomza upis svim studentima koji su upisani na bilo koju sastavnicu (fakultet/akademiju) Sveučilišta u Zagrebu na preddiplomskoj, diplomskoj ili poslijediplomskoj razini studija.

Nositelj predmeta je Sveučilište u Zagrebu, a izvoditelj Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet Sveučilišta u Zagrebu. Predmet se održava u dva dijela: prvi dio se odnosi na pripremnu radionicu (koja se održava na početku semestra – tijekom vikenda), a drugi na pružanje vršnjačke potpore i redovite grupne konzultacije – superviziju.
 
Predmet traje jedan semestar te nosi 5 ECTS bodova.

Uvjet za upis je poznavanje studenta s invaliditetom (za potrebe ovoga predmeta - studenta s oštećenjem vida, sluha ili motorike) kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu upravo Vi pružate potporu („par“). Također, potrebno je da kao „par“ budete s istog studijskog programa i iste studijske godine.

Primjeri potpore u akademskom okruženju uključuju potporu pri dolasku na fakultet, kretanju po prostoru fakulteta, pisanju bilježaka s predavanja, rješavanju administrativnih procedura, praćenju nastave (npr. verbalno opisivanje vizualnih sadržaja), potporu u različitim socijalnim situacijama poput posredovanja u komunikaciji, osobnu potporu prema potrebi i dogovoru i sl.

Za sve dodatne informacije možete se javiti Uredu za studente s invaliditetom Sveučilišta u Zagrebu:

Studentsko naselje „Stjepan Radić“, Jarunska 2, Zagreb
(prizemlje 12. paviljona)
e-mail: uredssi@unizg.hr
tel.: 01/ 4564 405, mob. 099 4593 578
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
17. rujna 2021.
Ured za studente Sveučilišta u Zagrebu i Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu organiziraju Interaktivno online predavanje: "Životopisi i motivacijska pisma".
Datum održavanja: ponedjeljak, 20. rujna 2021. u 17 sati
Sadržaj predavanja:
- selekcijski proces - organizacijska i psihološka perspektiva;
- uloga životopisa i motivacijskog pisma;
- psihološka perspektiva u oblikovanju životopisa i motivacijskog pisma;
- konkretni savjeti i preporuke..
Način održavanja: online.
Broj sudionika: najmanje 30, najviše 300.
Prijava:  https://detaljnije.com/prijava/
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
16. rujna 2021.
HAZU poziva na predavanje dopisnog člana HAZU prof. dr. sc. Željka Ivezića po naslovom „Uloga američke Nacionalne akademije znanosti u prioritizaciji velikih znanstvenih projekata: primjer opservatorija Vera Rubin“  koje će se održati u utorak 21. rujna 2021. s početkom u 18 sati u dvorani Knjižnice HAZU, Trg Josipa Jurja Strossmayera 14 u Zagrebu.

Predavanje će se moći pratiti i putem platforme Teams: Kliknite ovdje da biste se pridružili sastanku.

U prilogu se nalazi Pozivnica HAZU.
 FSB Obavijesti
Marela Brod Đođo
16. rujna 2021.
Podsjećamo zaniteresirane studente na obrazovnu akciju pod nazivom „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ koja je započela u svibnju 2021. i traje do travnja 2022. godine. Obrazovnom akcijom Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu (Srce) omogućava studentima besplatno pohađanje jednog od pet tečajeva za koje se inače plaća naknada. 

Akcija je namijenjena studentima visokih učilišta svih razina studija.

Obrazovna akcija uključuje pet tečajeva koji se održavaju svaki mjesec do travnja 2022. godine, a to su:  

Uvod u HTML (12 školskih sati)
Osnove rada u WordPressu (12 školskih sati)
Osnove programiranja (Python) (16 školskih sati)
Osnove rada s alatima za grafički dizajn (Inkscape, GIMP) (16 školskih sati)
Upoznavanje sa sintaksom jezika R i njegova primjena u osnovnoj statističkoj i grafičkoj analizi podataka (20 školskih sati). 
Tijekom razdoblja održavanja akcije svaki se student besplatno može prijaviti na jedan od tečajeva s popisa. U slučaju popunjavanja raspoloživih mjesta zainteresirani polaznici se mogu prijaviti na listu čekanja.

Na tečajeve se prijavljuje isključivo putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr.
Prijave se obrađuju prema redoslijedu pristizanja. 
Zainteresirani polaznici se na sustav za prijavu trebaju prijaviti uporabom elektroničkog identiteta iz sustava AAI@EduHr.

Raspored tečajeva u rujnu i listopadu objavljen je na stranici akcije „50 tečajeva za studente za 50 godina Srca“ na kojoj će se i nadalje objavljivati termini održavanja tečajeva u okviru ove akcije u svim sljedećim mjesecima.
 
Osim tečajeva u okviru akcije, studentima su na raspolaganju i besplatne jednodnevne radionice o uporabi uredskih alata i multimedijskih programa, kao i brojni tečajevi koje studenti mogu pohađati po posebno povoljnim cijenama. Prijava na sve radionice i tečajeve također se obavlja putem sustava za prijavu na tečajeve abc.srce.hr.

Tečajevi se održavaju u online okruženju uz vodstvo predavača. Za sudjelovanje na tečajevima potrebno je imati na raspolaganju računalo s omogućenim pristupom internetu, slušalice s mikrofonom te web-kameru (opcionalno).

Sveučilišni računski centar Sveučilišta u Zagrebu, Srce
https://50.srce.hr - U srcu digitalne transformacije znanosti i visokog obrazovanja
 FSB Obavijesti
Marela Brod Đođo
16. rujna 2021.
Raspisan je natječaj za Godišnje nagrade za zelenu zgradnju i održivi razvoj.

Nagrade će se dodijeliti u 6 kategorija, od kojih je jedna studentska.

Hrvatski savjet za zelenu gradnju natječaj je raspisao u suradnji s Hrvatskom udrugom proizvođača toplinsko-fasadnih sustava.
Natječaj je otvoren do 31.10.2021., a mogu se prijaviti svi koji su u prethodnom razdoblju doprinijeli zelenoj gradnji i održivom razvoju.
Prijaviti se mogu sve pravne i fizičke osobe iz Hrvatske koje su se od 1. listopada 2019. do datuma završetka natječaja u godini u kojoj se dodjeljuje nagrada istaknule na području zelene gradnje i održivog razvoja.

Prijave će se zaprimati do 31. listopada 2021. 

6. Studentski projekt godine (diplomskih studija) - u ovoj kategoriji svoje razvojne projekte i/ili projektne koncepte i/ili projektne ideje mogu prijaviti fizičke osobe studenti diplomskih studija sa više sastavnica sveučilišta koji su vezani uz zelenu/održivu gradnju i održivi razvoj. U ovu kategoriju spadaju projekti koji su započeli, u tijeku ili završili u 2020. ili 2021. godini:

·        koji su doprinijeli zelenoj/održivoj gradnji i/ili održivom razvoju u Republici Hrvatskoj;
·        koji promoviraju društveno korisno učenje za zelenu gradnju;
·        koji promoviraju interdisciplinarni, multidisciplinarni, holistički i inovativni pristup gradnji;
·        koji su EU, nacionalno, lokalno, regionalno ili privatno financirani;
·        koji su neprofitno ili tržišno orijentirani.

Pravilnik se može preuzeti ovdje: 
https://gbccroatia.org/storage/uploads/editor/zelene-nagrade-pravilnik-2021.pdf

Obrazac za prijavu može se preuzeti ovdje:
https://gbccroatia.org/storage/uploads/editor/2021_zelena-nagrada-obrazac-za-prijavu-final.pdf

Popunjenu i skeniranu dokumentaciju treba poslati na:

HRVATSKI SAVJET ZA ZELENU GRADNJU

Godišnja nagrada za zelenu gradnju i održivi razvoj
Ul. grada Vukovara 274/I
10000 Zagreb
Ili na e-mail adresu: tea.zugaj@gbccroatia.org

Više informacija potražite na poveznici:
https://gbccroatia.org/raspisan-natjecaj-za-godisnje-nagrade-2021/blog/529
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
15. rujna 2021.
Pozivaju se studenti prve godine da u prostoru Knjižnice FSB-a (južna zgrada, Ivana Lučića 5) OSOBNO uz predočenje osobne iskaznice preuzmu svoje AAI identitete, e-mail adrese i X-ice (studentske iskaznice) prema rasporedu u privitku.

Molimo da se pridržavate rasporeda zbog održavanja epidemioloških mjera, te da obavezno nosite zaštitne maske.

Za studente koji nisu u mogućnosti doći u zadanom terminu, molimo da dođu pri kraju nekog drugog termina navedenog u rasporedu.

Druga  podjela će biti nakon uvodnog predavanja 1. listopada 2021.
 FSB Obavijesti
Andrija Levanić
14. rujna 2021.
Konferencija o budućnosti Europe – rasprava o tranziciji Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti
Panel rasprava sa znanstvenom zajednicom
petak 24. rujna 2021.
14:30 – 16:30
Veza za videokonferenciju: Panel znanstvenici o klimatskoj neutralnosti

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja (MINGOR), Uprava za klimatske aktivnosti, organizira seriju od osam panel rasprava i završnu konferenciju kroz deveti i deseti mjesec na temu tranzicije Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti.

Svrha je uspostaviti dijalog u društvu o izazovima i mogućnostima za pravednu i učinkovitu tranziciju Hrvatske prema klimatskoj neutralnosti. Postavlja se pitanje kako znanstvena zajednica može pomoći društvu u ovom procesu i koji su preduvjeti za to!

Na Završnoj konferenciji 27. listopada 2021. predstavnici svakog od Panela (poslovni sektor, donositelji odluka na lokalnoj i regionalnoj razini, mladi, mediji,  obrazovni sektor, znanstvenici, sindikati, organizacije civilnog društva) predstavit će zaključke i preporuke. Objedinjeni zaključci i preporuke će biti objavljeni na mrežnoj stranici MINGOR-a.

Poziva se znanstvena i akademska zajednica ispuniti anketni upitnik o stavovima i razmišljanjima što će pomoći u vođenju Panel rasprave i izradi zaključaka i preporuka.

Anketa u trajanju od 5 minuta je ovdje a rok za ispunjavanje je 20. rujna 2021.

Ova se događanja održavaju u kontekstu Konferencije o budućnosti Europe što je pokrenula Europska komisija kako bi se čuo glas građana EU-a o izazovima i prioritetima Europe.

Države članice EU-a su donijele Europski propis o klimi, koji postavlja zajednički cilj smanjiti emisije stakleničkih plinova za najmanje 55% do 2030. u odnosu na 1990. godinu i postići klimatsku neutralnost najkasnije do 2050. godine.

Scenariji smanjenja emisije stakleničkih plinova su opisani u Strategiji niskougljičnog razvoja Republike Hrvatske do 2030. s pogledom na 2050. godinu, koja će zajedno s novim zakonodavstvom usmjeriti razvoj Hrvatske prema drastičnom smanjenju emisija stakleničkih plinova.

Klimatska ambicija EU-a, koju Hrvatska dijeli, utjecat će na sve segmente društva te je potrebno uspostaviti dijalog u društvu o izazovima i mogućnostima.

Panelisti su:

Dr. sc. Mladen Domazet, Institut za političku ekologiju

Prof. dr. sc. Danijel Jug, Fakultet agrotehničkih znanosti Osijek

Dr. sc. Ivan Guettler, DHMZ

Dr. sc. Jelena Puđak, Institut društvenih znanosti "Ivo Pilar"

Dr. sc. Ivica Vilibić, Institut „Ruđer Bošković“

 
Moderatorica je:

Doc. dr. sc. Ankica Kovač, Fakultet strojarstva i brodogradnje
 FSB Obavijesti
Marela Brod Đođo
14. rujna 2021.
Poštovana/Poštovani,

molimo Vas da ispunite anonimni online upitnik koji je dio istraživanja za izradu doktorske disertacije profesora Damira Vučića "Povezanost vremena provedenoga u igranju online igara s kineziološkim aktivnostima, samoprocjenom zadovoljstva životom i intenzitetom emocionalnih stanja", koje se provodi na Sveučilištu u Zagrebu.

Upitnik je namijenjen studentima koji studiraju u različitim područjima znanosti Sveučilišta u Zagrebu, a istraživanjem želimo saznati više o prisutnosti igranja online igara u studentskoj populaciji. Vaše sudjelovanje nam je iznimno važno i puno će nam pomoći u donošenju zaključaka i u interpretaciji samih rezultata!

Upitnik uz opće podatke sadrži nekoliko segmenata koji se lako i brzo ispunjavaju.

Molimo da odvojite malo vremena i iskreno odgovorite na sva pitanja i da ne odustajete od ispunjavanja jednom kad započnete. Upitnik je anoniman, rezultati služe isključivo u istraživačke svrhe. Sve što ćete ispuniti ostaje strogo povjerljivo i koristit će se isključivo kao skup podataka za statističku obradu. Nema točnih i netočnih odgovora, već nas zanima Vaše mišljenje i iskustvo!

Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije, stojim Vam na raspolaganju i možete me kontaktirati na: damir.vucic@foi.hr

Upitniku možete pristupiti ako kliknete ovdje: https://forms.gle/iXEiFJ3mfckGFjUs8

Zahvaljujem na Vašem vremenu i angažmanu!

Damir Vučić, prof.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
13. rujna 2021.
Hrvatski registar brodova (u daljnjem tekstu HRB) raspisuje natječaj za stipendiranje 1 studenta(ice) diplomskog studija brodogradnje ili strojarstva (smjer brodostrojarstva).  Iznos mjesečne stipendije je 1000 kuna, a od studenta(ice) se očekuje da izradi diplomski rad u suradnji s HRB-om te da se nakon diplomiranja zaposli u HRB-u, (ovisno o budućim potrebama HRB-a za zapošljavanjem) na minimalno isti period koji će student(ica) primati stipendiju. Mole se zainteresirani studenti(ice) da pošalju životopis, motivacijsko pismo i prijepis ocjena preddiplomskog studija na E-mail sanja.glibic@crs.hr.   

Natječaj je otvoren do 20. rujna 2021.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
10. rujna 2021.
Studentice psihologije Iva Marketanović, Adriana Borić i Esmeralda Slaviček pod mentorstvom doc. dr. sc. Lovorke Brajković provode istraživanje naslova “Pokazatelji zadovoljstva životom hrvatskih studenata: otpornost, negativni perfekcionizam i strategije suočavanja sa stresom”. Cilj istraživanja je utvrditi ulogu otpornosti, negativnog perfekcionizma i strategija suočavanja sa stresom u predviđanju zadovoljstva životom kod hrvatskih studenata, a Upitnik je namijenjen svim studenticama i studentima s područja Republike Hrvatske. Ispitivanje indikatora zadovoljstva životom veoma je važno, osobito s obzirom na krizna vremena koja su nas snašla, a mi se nadamo da će rezultati našeg istraživanja usmjeriti buduće djelovanje stručnjaka i tako doprinijeti povećanju zadovoljstva životom i poboljšanju mentalnog zdravlja mladih u RH.

Ako želite pridonijeti istraživanju, poveznica kojom možete pristupiti upitniku je: https://forms.gle/JGmYYGk87np6qQcg9.

Rok za popunjavanje upitnika je 26.9.2021.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
8. rujna 2021.
Sveučilišni računski centar (Srce) akcijom "Srce za brucoše" studente prve godine studija upoznaje s uslugama Srca koje su osmišljene upravo za njih, kako bi im olakšale i unaprijedile proces studiranja. Više informacija o mogućnostima koje Srce pruža studentima te materijale koji im olakšavaju pristup uslugama Srca, studenti mogu naći na http://www.srce.unizg.hr/studenti.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
6. rujna 2021.
U prilogu je natječaj za stipendije tvrtke Končar D&ST. Rok za prijavu je 8. listopad 2021.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
6. rujna 2021.
INETEC raspisuje natječaj za dodjelu Nagrade “INETEC” studentima Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu za akademsku godinu 2020./2021. u svrhu poticanja izvrsnosti i pružanja podrške. Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti upisani na diplomski studij u akademskim godinama 2018./2019., 2019./2020. i 2020./2021. Fakulteta strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu studijskih programa:
 • Konstrukcijski smjer
 • Procesno-energetski smjer
 • Proizvodno inženjerstvo
 • Brodostrojarstvo
 • Inženjersko modeliranje i računalne simulacije
 • Računalno inženjerstvo
 • Industrijsko inženjerstvo i menadžment
 • Inženjerstvo materijala
 • Mehatronika i robotika
Pravo natjecanja za Nagradu imaju studenti diplomskog studija koji na dan zaključenja natječaja imaju aktivan studentski status.

Natječaj je otvoren do 30. rujna 2021. godine. Molimo zainteresirane da pošalju životopis, preslik ocjena postignutih tijekom svih godina studija te potvrdu o primanju drugih stipendija (ukoliko je primjenljivo) na e-mail adresu careers@inetec.hr ili poštom na:
INETEC,
Dolenica 28,
10 250 Lučko
sa naznakom: Za natječaj za dodjelu Nagrade
 
Nagrada se sastoji od povelje te novčanog iznosa od 5.000,00 kn.
 Karijere
Stanko Škec
16. rujna 2021.
AVL-AST d.o.o. traži studente za rad na poziciji „Technical Writer“, uvjeti su osnovno iskustvo u tehničkoj dokumentaciji, tehničko obrazovanje, odlično poznavanje engleskog jezika (njemački jezik je prednost), dobre komunikacijske vještine i želja za radom u timu.

Početak rada: Prema dogovoru

Rok prijave: 30.09.2021.
 Karijere
Stanko Škec
17. kolovoza 2021.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.

Humans of FSB
 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102