U prilogu dostavljamo Preporuku postupanja za Sveučilište u Zagrebu kod studenata koji dolaze iz stranih zemalja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ove se preporuke mogu promijeniti, stoga molimo pratite i mrežne stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci vezano uz coronavirus. Sveučilište u Zagrebu će također kontinuirano izvještavati o promjenama.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
26. veljače 2020.
U ak. god. 2019./20. moguće je upisati sveučilišni izborni netehnički predmet "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom". Uvjet za upis je poznavanje studenta s invaliditetom s istog studijskog programa i s iste studijske godine kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu student koji upisuje kolegij bude studet asistent. Zainteresirani studenti trebaju se javiti voditeljici Studentske službe, gđi. Andreji Eškić do 28. veljače 2020. Opće informacije o uvjetima upisa i sadržaju kolegija možete vidjeti u prilogu.
 FSB Obavijesti
Andreja Eškić
25. veljače 2020.
Kao dio Hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, ESA, u suradnji s MZO i FER-om, organizira radionicu koja će se održati 5-6.03.2020. na FER-u.

Više detalja možete naći na poveznici:
https://nikal.eventsair.com/QuickEventWebsitePortal/space-powering-the-green-deal-and-the-digital-economy/esa
 Događanja
Stanko Škec
25. veljače 2020.
Davor Poljak,dipl. ing. strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom „Integralni model za povećanje učinkovitosti javne vodoopskrbe“ dana 6. ožujka 2020. u 11 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1/III.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
25. veljače 2020.
U subotu 22. veljače 2020. godine na našem fakultetu je održano diseminacijsko predstavljanje međunarodnog projekta Erasmus+ pod naslovom „Poučavanje jezika struke u zemljama članicama Europskog prostora visokog obrazovanja / Teaching Languages for Specific Purposes (LSP) in the European Higher Education Area (EHEA) – TRAILs“.' Zemlje partneri na projektu su Francuska, Slovenija, Španjolska, Njemačka, Poljska, Italija i Ujedinjeno Kraljevstvo. Projekt se bavi profesionalnim razvojem nastavnika jezika struke u svrhu poticanja primjene inovativnih praksi kao i razvojem neophodnih vještina i kompetencija sadašnjih i budućih nastavnika jezika struke u visokom obrazovanju na nacionalnoj i europskoj razini.

Projekt će završiti pilot ljetnom školom koja će se održati također na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u rujnu 2020. godine u kojoj će sudjelovati sadašnji i budući nastavnici jezika struke te treneri jezika struke iz navedenih osam europskih zemalja. Predavači na ljetnoj školi bit će međunarodni tim istraživača i trenera nastavnika jezika struke, predstavnici zemalja partnera u projektu.

Projekt su predstavile članice hrvatskog projektnog tima: dr. sc. Brankica Bošnjak Terzić, dr. sc. Olinka Breka (koordinatorica) i dr.sc. Snježana Kereković. U ime ministrice znanosti i obrazovanja skup je pozdravila državna tajnica prof. dr. sc. Ivana Franić. Na skupu je sudjelovalo više od 60 sudionika, predstavnici te nastavnici jezika struke Sveučilišta u Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru, Dubrovniku i Osijeku, Sveučilišta Sjever i više hrvatskih veleučilišta.

Televizijska ekipa HRT-ove emisije Indeks medijski je popratila skup, a sudionici su izrazili veliko zadovoljstvo kako sadržajem tako i organizacijom skupa.
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
25. veljače 2020.
U auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb) 4. ožujka 2020. godine od 10 do 12 sati održat će se radionica  "Elsevier Connect: Open access and open science". Na radionici će biti predstavljeni pojmovi otvorenog pristupa i otvorene znanosti, proces objavljivanja radova, praktični savjeti i razni primjeri iz prakse.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti  na mrežnom obrascu: http://bit.ly/ElsevierConnectCroatia2020
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
25. veljače 2020.
U utorak, 03. ožujka 2020. godine u 15:00 sati u prostoriji 701 južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje Ivana Lučića 5/VII, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Maje Perčić, mag. ing. cheming., pod naslovom: „Energetska učinkovitost i ekološka prihvatljivost brodova za priobalnu i unutarnju plovidbu/Energy efficiency and environmental eligibility of short sea and inland waterway vessels“ Studijski savjetnik je doc. dr.sc. Nikola Vladimir. 
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
24. veljače 2020.
Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje za stipendije za bilateralnu razmjenu na sveučilištima Chuo (Japan), University of Cincinnati (SAD), University of New Mexico (SAD) i National University of Singapore (Singapur): http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/, http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaji-za-stipendije-za-studentsku-razmjenu-u-ak-god-20202021/
Rok za prijavu je 10. ožujka 2020. godine.
 
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
24. veljače 2020.
Na natječaju 'Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama', novougovoreni projekt je 'Osiguranje električne energije u slučaju klimatskih ekstrema i prirodnih katastrofa', financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektom se planira razviti energetska jezgra mobilnih i stacionarnih takozvanih emergency sustava na temelju korištenja sunčeve energije i vodika. Vrijednost projekta je 3.456.194,02 kn, a voditeljica je doc. dr. sc. Ankica Kovač. Čestitamo!
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
24. veljače 2020.
ELKON d.o.o., traži studente za rad na energetskim pregledima zgrada. Posao se sastoji od obrade podataka i pripreme dokumentacije. Zainteresirani kandidati mogu se prijavljivati do popune radnog mjesta na e-mail: elkon@elkon.hr, sa naznakom Energetski pregledi.
 Karijere
Stanko Škec
24. veljače 2020.
Studenti kojima će na kraju zimskog ispitnog roka ostati neobranjen završni rad i jedan nepoloženi ispit, tijekom ljetnog semestra imaju mogućnost fakultativnog upisa i slušanja, odnosno polaganja predmeta koje svaki studij i smjer pojedinačno nude. Popis predmeta kao i naputak za studente završnog semestra preddiplomskih studija možete vidjeti u privitku. Za upis fakultativnih predmeta molimo da se javite na Studentsku referadu.
 FSB Obavijesti
Andreja Eškić
13. veljače 2020.
U privitku se nalaze obavijesti o obranama završnih radova.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
21. veljače 2020.
Isprva sam dvojio između upisa matematike na PMF-u i Filozofskoga fakulteta jer su me zanimali jezici, no kako su filozofi prosvjetiteljstva i ranijeg svijeta uglavnom bili i matematičari, to me odvuklo na matematiku. Filozofija se uvijek može čitati i proučavati, a matematika nudi konkretnije znanje, mogućnost da se s papirom i olovkom napravi nešto opipljivo. Uloga profesora došla je usput. Iz korijena riječi nastavnik jasno je da ja nešto nastavljam. Nastavljam prenositi znanje, i sve što ja danas predajem zapravo je tristo godina stara matematika. U početku je to sve krenulo s dosta improvizacije. Nastojao sam se poput Richarda Feynmana oslanjati na zdravorazumsko razmišljanje jer je svatko sposoban shvatiti ideje u matematici.
 Život na FSB
Andrija Levanić
17. veljače 2020.
Dana 11. veljače 2020. godine studenti i nastavnici smjera Mehatronika i robotika posjetili su Međunarodni sajam automatike, robotike i mehatronike – IFAM u Ljubljani, Slovenija. Prijevoz i ulaznice za sajam osigurala je tvrtka Krovel d.o.o. (ekskluzivni distributer opreme Beckhoff Automation za Hrvatsku) kojoj zahvaljujemo na višegodišnjoj organizaciji ove stručne ekskurzije. U privitku je nekoliko fotografija sa sajma.

Prof. dr. sc. Željko Šitum
 Novosti
Stanko Škec
13. veljače 2020.
Kao dio Hrvatskog predsjedanja Vijećem EU, ESA, u suradnji s MZO i FER-om, organizira radionicu koja će se održati 5-6.03.2020. na FER-u.

Više detalja možete naći na poveznici:
https://nikal.eventsair.com/QuickEventWebsitePortal/space-powering-the-green-deal-and-the-digital-economy/esa
 Događanja
Stanko Škec
25. veljače 2020.
Učenici Osnovne škole Antuna Gustava Matoša u Zagrebu koji su uključeni u školski program za poticanje razvoja darovitih učenika posjetili su 12.02.2020. Fakultet strojarstva i brodogradnje. Posjet je počeo uvodnom prezentacijom o Fakultetu i predstavljanjem studentskih projekta Formule student i Brodocikla u auli Fakulteta, te obilaskom A dvorane gdje su učenici imali priliku vidjeti kako izgleda atmosfera u punoj dvorani studenta. Posebno su bili zainteresirani za područje robotike, tako da su ih već na predstavljanju dočekala dva FSB humanoidna robota. Nakon uvodnog dijela, uslijedio je obilazak Laboratorija za projektiranje izradbenih i montažnih sustava i Laboratorija za robotiku i automatiku, gdje su učenici sami isprobali upravljati robotima.

Hvala svima na sudjelovanju!

Povjerenstvo za odnose s javnošću
 Događanja
Stanko Škec
15. veljače 2020.
Zbog poteškoća u organizaciji Plova za čisti Jadran 2020 vezanih uz najam brodova, došlo je do promjene termina održavanja koji je pomaknut unaprijed za tjedan dana. Prilagođeni program i upute za jedrenje nalaze se u prilogu.
 Događanja
Stanko Škec
15. veljače 2020.
Obavještavamo sve zainteresirane o jedinstvenom događaju naziva Future Factory, prvom takve vrste u Hrvatskoj, koji će se održati 5. lipnja 2020. u Zagrebu. Događaj je namijenjen mladim znanstvenicima koji žele od mentora - vrhunskih hrvatskih znanstvenika (na)učiti nove i drugačije načine razmišljanja te kako ostvariti vlastiti profesionalni potencijal u cijelosti. Sve iz prve ruke i na jednom mjestu. Više o samom događaju možete pronaći na: http://creaducate.eu/futurefactory/ .
 Događanja
Andreja Eškić
6. veljače 2020.
Međunarodna konferencija ''Upravljanje tehnologijama – korak ka održivoj proizvodnji'' (MOTSP2020) održava se naredne godine jedanaesti puta. Organizator  je Hrvatska udruga za PLM i Fakultet strojarstva i brodogradnje, Zagreb uz brojne suorganizatore. Konferencija će se održati 3 - 5. lipnja 2020. u Bolu, u hotelu Elaphusa 4*.

Više informacija možete pronaći na poveznici: www.motsp.eu
 Događanja
Stanko Škec
8. siječnja 2020.
U subotu 22. veljače 2020. godine na našem fakultetu je održano diseminacijsko predstavljanje međunarodnog projekta Erasmus+ pod naslovom „Poučavanje jezika struke u zemljama članicama Europskog prostora visokog obrazovanja / Teaching Languages for Specific Purposes (LSP) in the European Higher Education Area (EHEA) – TRAILs“.' Zemlje partneri na projektu su Francuska, Slovenija, Španjolska, Njemačka, Poljska, Italija i Ujedinjeno Kraljevstvo. Projekt se bavi profesionalnim razvojem nastavnika jezika struke u svrhu poticanja primjene inovativnih praksi kao i razvojem neophodnih vještina i kompetencija sadašnjih i budućih nastavnika jezika struke u visokom obrazovanju na nacionalnoj i europskoj razini.

Projekt će završiti pilot ljetnom školom koja će se održati također na Fakultetu strojarstva i brodogradnje u rujnu 2020. godine u kojoj će sudjelovati sadašnji i budući nastavnici jezika struke te treneri jezika struke iz navedenih osam europskih zemalja. Predavači na ljetnoj školi bit će međunarodni tim istraživača i trenera nastavnika jezika struke, predstavnici zemalja partnera u projektu.

Projekt su predstavile članice hrvatskog projektnog tima: dr. sc. Brankica Bošnjak Terzić, dr. sc. Olinka Breka (koordinatorica) i dr.sc. Snježana Kereković. U ime ministrice znanosti i obrazovanja skup je pozdravila državna tajnica prof. dr. sc. Ivana Franić. Na skupu je sudjelovalo više od 60 sudionika, predstavnici te nastavnici jezika struke Sveučilišta u Zagrebu, Puli, Rijeci, Splitu, Zadru, Dubrovniku i Osijeku, Sveučilišta Sjever i više hrvatskih veleučilišta.

Televizijska ekipa HRT-ove emisije Indeks medijski je popratila skup, a sudionici su izrazili veliko zadovoljstvo kako sadržajem tako i organizacijom skupa.
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
25. veljače 2020.
Sveučilište u Zagrebu objavilo je natječaje za stipendije za bilateralnu razmjenu na sveučilištima Chuo (Japan), University of Cincinnati (SAD), University of New Mexico (SAD) i National University of Singapore (Singapur): http://www.unizg.hr/suradnja/medunarodna-razmjena/razmjena-studenata/natjecaji/, http://www.unizg.hr/nc/vijest/article/natjecaji-za-stipendije-za-studentsku-razmjenu-u-ak-god-20202021/
Rok za prijavu je 10. ožujka 2020. godine.
 
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
24. veljače 2020.
Na natječaju 'Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama', novougovoreni projekt je 'Osiguranje električne energije u slučaju klimatskih ekstrema i prirodnih katastrofa', financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Projektom se planira razviti energetska jezgra mobilnih i stacionarnih takozvanih emergency sustava na temelju korištenja sunčeve energije i vodika. Vrijednost projekta je 3.456.194,02 kn, a voditeljica je doc. dr. sc. Ankica Kovač. Čestitamo!
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
24. veljače 2020.
CERIC-ERIC poziva na dostavu prijedloga projekata, a svoje prijedloge projekata možete poslati na: https://vuo.elettra.trieste.it/. CERIC-ERIC je Srednjoeuropski konzorcij za istraživačku infrastrukturu koji nudi pristup više od 50 komplementarnih instrumenata i dva laboratorija za potporu za multidisciplinarna istraživanja u svim područjima materijala, biomaterijala i nanotehnologije.
Rok za prijavu: 2. ožujka 2020. u 17 sati / 31. ožujka 2020. u 17 sati. Više informacija dostupno je na stranici: https://mzo.gov.hr/istaknute-teme/natjecaji-196/ceric-eric-poziv-na-dostavu-prijedloga-projekata/3506.
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
17. veljače 2020.
Važnost znanstveno utemeljenih dokaza za donošenje politika sve više prepoznaju donositelji odluka, koje imaju odjek u akademskim krugovima.
Kako bi poboljšao sučelje znanstvene politike, JRC je pokrenuo program suradničkoga doktorskog partnerstva (CDP) radi uspostavljanja suradnje s visokim učilištima (HEI) i sveučilištima iz država članica EU-a i zemalja povezanih s istraživačkim programom EU Horizon 2020. 

Rok za prijavu je 3. svibnja 2020. godine. Više informacija dostupno je na poveznici. 
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
17. veljače 2020.
Prijavi se na međunarodnu konferenciju - LEAP Summit! LEAP Summit je međunarodna multidisciplinarna konferencija koja se održava u Zagrebu od 26. – 27.03.2020. godine. U 2020. godini LEAP će okupiti više od 3,000 sudionika iz više od 40 zemalja svijeta. Fokus konferencije je na multidisciplinarne teme povezane s poduzetništvom, Europskom unijom, inovacijama, digitalnim tehnologijama, modernim trendovima i inspiracijom. Sudjelovanje na konferenciji je besplatno za sve sudionike. Prijave su otvorene do 15.03. na: https://leapsummit.com/apply-now/. Više informacija dostupno je u privitku.
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
13. veljače 2020.
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
11. veljače 2020.
Latvijska državna agencija za razvoj obrazovanja objavila je mogućnost dodjeljivanja stipendija za studente, znanstvenike i sveučilišne nastavnike iz Republike Hrvatske tijekom ak. god. 2020./21., uključujući i ljetne škole koje organiziraju latvijska visoka učilišta.

Detaljne informacije te upute o postupku prijave i potrebnim dokumentima dostupne su na stranicama Latvijske državne agencije za razvoj obrazovanja:
http://www.viaa.gov.lv/scholarships

Rok za prijavu je: 1. travnja 2020. godine.
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
6. veljače 2020.
Bavarski visokoškolski centar za srednju, istočnu i jugoistočnu Europu (BAYHOST) poziva na podnošenje prijava na natječaj za stipendije Slobodne Države Bavarske za ljetne tečajeve njemačkoga jezika u Bavarskoj 2020. godine.
Rok za prijavu je 23. ožujka 2020. godine.. Više informacija nalazi se na poveznici. 
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
4. veljače 2020.
Sukladno odluci Upravnog odbora Hrvatske zaklade za znanost produljuje se rok za prijavu na natječaj „Uspostavni istraživački projekti“, rok 2020-02 i „Istraživački projekti“, rok 2020-02.
Novi rok za dostavu prijava je 3. ožujka 2020. godine (13:00 CET).
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
29. siječnja 2020.
Sveučilište Xi'an Jiaotong u Kini raspisalo je natječaj za dodjelu poslijediplomskih stipendija. Rok za prijavu je 15. ožujka 2020. godine, a više detalja o samom programu dostupno je u privitku.
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
2. siječnja 2020.
Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijedloga “Povećanje razvoja novih proizvoda i usluga koji proizlaze iz aktivnosti istraživanja i razvoja – faza II”.
Tekst natječaja dostupan je na poveznici: https://efondovi.mrrfeu.hr/MISCms/Pozivi/Poziv?id=367d3301-f50e-496f-80be-2ca140403b5a. Rok za zaprimanje prijava produžen je na 17. veljače 2020. godine (ponedjeljak).
 Projekti i mobilnost
Tea Budimir Bekan
13. prosinca 2019.
U prilogu dostavljamo Preporuku postupanja za Sveučilište u Zagrebu kod studenata koji dolaze iz stranih zemalja Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo. Ove se preporuke mogu promijeniti, stoga molimo pratite i mrežne stranice HZJZ-a (www.hzjz.hr) i Ministarstva zdravstva na kojima se svakodnevno  objavljuju ažurirani podaci vezano uz coronavirus. Sveučilište u Zagrebu će također kontinuirano izvještavati o promjenama.
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
26. veljače 2020.
U ak. god. 2019./20. moguće je upisati sveučilišni izborni netehnički predmet "Vršnjačka potpora studentima s invaliditetom". Uvjet za upis je poznavanje studenta s invaliditetom s istog studijskog programa i s iste studijske godine kojem je potrebna vršnjačka potpora te koji pristaje da mu student koji upisuje kolegij bude studet asistent. Zainteresirani studenti trebaju se javiti voditeljici Studentske službe, gđi. Andreji Eškić do 28. veljače 2020. Opće informacije o uvjetima upisa i sadržaju kolegija možete vidjeti u prilogu.
 FSB Obavijesti
Andreja Eškić
25. veljače 2020.
Davor Poljak,dipl. ing. strojarstva, branit će doktorski rad pod naslovom „Integralni model za povećanje učinkovitosti javne vodoopskrbe“ dana 6. ožujka 2020. u 11 sati u Vijećnici sjeverne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Ivana Lučića 1/III.
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
25. veljače 2020.
U auli Sveučilišta u Zagrebu (Trg Republike Hrvatske 14, Zagreb) 4. ožujka 2020. godine od 10 do 12 sati održat će se radionica  "Elsevier Connect: Open access and open science". Na radionici će biti predstavljeni pojmovi otvorenog pristupa i otvorene znanosti, proces objavljivanja radova, praktični savjeti i razni primjeri iz prakse.

Svi zainteresirani mogu se prijaviti  na mrežnom obrascu: http://bit.ly/ElsevierConnectCroatia2020
 FSB Obavijesti
Andrea Zabjan Bogut
25. veljače 2020.
U utorak, 03. ožujka 2020. godine u 15:00 sati u prostoriji 701 južne zgrade Fakulteta strojarstva i brodogradnje Ivana Lučića 5/VII, održat će se javna obrana konačne teme doktorskog rada Maje Perčić, mag. ing. cheming., pod naslovom: „Energetska učinkovitost i ekološka prihvatljivost brodova za priobalnu i unutarnju plovidbu/Energy efficiency and environmental eligibility of short sea and inland waterway vessels“ Studijski savjetnik je doc. dr.sc. Nikola Vladimir. 
 FSB Obavijesti
Margaret Ferger Šošić
24. veljače 2020.
Studenti kojima će na kraju zimskog ispitnog roka ostati neobranjen završni rad i jedan nepoloženi ispit, tijekom ljetnog semestra imaju mogućnost fakultativnog upisa i slušanja, odnosno polaganja predmeta koje svaki studij i smjer pojedinačno nude. Popis predmeta kao i naputak za studente završnog semestra preddiplomskih studija možete vidjeti u privitku. Za upis fakultativnih predmeta molimo da se javite na Studentsku referadu.
 FSB Obavijesti
Andreja Eškić
13. veljače 2020.
U privitku se nalaze obavijesti o obranama završnih radova.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
21. veljače 2020.
Inicijanu verziju satnice ljetnog semestra 2019./2020. možete pogledati na stranici rasporeda predavanja. Satnica je podložna promjenama!
 FSB Obavijesti
Zlatko Brkić
21. veljače 2020.
U privitku se nalaze upute za upis u ljetni semestar akademske godine 2019./2020.
 FSB Obavijesti
Izidora Herold
20. veljače 2020.
Akademija tehničkih znanosti Hrvatske (HATZ) raspisala je natječaj za dodjelu nagrada HATZ-a za 2019. godinu i to za 3 kategorije:

1. Nagrada za životno djelo „Moć znanja“
2. Godišnja nagrada „Rikard Podhorsky“
3. Nagrada mladim znanstvenicima „Vera Johanides“

Nagrada u prve dvije kategorije može biti dodijeljena samo članovima HATZ-a.

Pozivamo ustrojstvene jedinice fakulteta da pošalju svoje prijedloge na e-adresu: nagrade@fsb.hr zajedno sa svim prilozima te jedan primjerak putem urudžbenog zapisnika, najkasnije do petka 6. ožujka 2020.

U prilogu je Pravilnik o nagradama i priznanjima HATZ-a, a tekst natječaja s obrascem i uputama može se pronaći na web stranici:

HATZ natječaj

Povjerenstvo za nagrade
 FSB Obavijesti
Matea Klanac
17. veljače 2020.
Svi studenti koji očekuju i planiraju izvršiti sve obveze preddiplomskog studija, uključujući i obranu završnog rada, te odmah provesti upis na diplomski studij, obvezno moraju izvršiti prijavu za razredbeni postupak u periodu od 17. do zaključno, 21. veljače 2020. U protivnom, a sukladno tekstu objavljenog natječaja, upis neće biti moguće provesti. Tekst natječaja možete vidjeti u privitku.
 FSB Obavijesti
Andreja Eškić
6. veljače 2020.
ELKON d.o.o., traži studente za rad na energetskim pregledima zgrada. Posao se sastoji od obrade podataka i pripreme dokumentacije. Zainteresirani kandidati mogu se prijavljivati do popune radnog mjesta na e-mail: elkon@elkon.hr, sa naznakom Energetski pregledi.
 Karijere
Stanko Škec
24. veljače 2020.
Razmišljaš kako ovog ljeta jeftino putovati, upoznati nove ljude i naučiti nešto novo? 
BEST ti ovo ljeto nudi mogućnost da na čak 39 europskih sveučilišta doživiš nezaboravno iskustvo, stekneš nova prijateljstva i učiniš ovo ljeto najboljim do sada. Prijave za stručne seminare su započele, a traju do 15.3.2020.!

Listu seminara možeš naći na: https://best.eu.org/courses/list.jsp.

Studenti tehničkih i tehnoloških fakulteta Sveučilišta u Zagrebu prijavom na seminar imaju priliku upotpuniti svoje područje studija, raspravljati o obrazovanju, učiti od stručnjaka i napraviti prvi korak prema internacionalnoj karijeri. Ako želiš uz sve navedeno steći međunarodno iskustvo, uspostaviti nove kontakte, poboljšati znanje engleskog jezika i ludo se zabaviti, ovo je događaj za tebe!

Prijavi se kroz nekoliko jednostavnih koraka: https://best.hr/prijava-za-seminare/.

Ako ne znaš kako napisati motivacijsko pismo, prati Facebook stranicu BEST-a https://web.facebook.com/BESTZagreb/ jer uskoro objavljuju termin radionice motivacijskih pisama.
 Karijere
Stanko Škec
20. veljače 2020.
HENNLICH industrijska tehnika d.o.o., hrvatska podružnica austrijske HENNLICH Grupe zapošljava voditelja prodaje – inženjera strojarstva. Detalji o uvjetima i opisu radnih mjesta nalaze se u privitku. Zainteresirani kandidati mogu se prijavljivati do popunjenja radnog mjesta na e-mail: hennlich@hennlich.hr, sa naznakom Voditelj prodaje – mjerna oprema.
 Karijere
Stanko Škec
19. veljače 2020.
Yazaki Europe Limited, Glavna podružnica Zagreb zapošljava tri inženjera inženjera strojarstva! Detalji o uvjetima i opisu radnih mjesta nalaze se u privitku. Zaintersirani kandidati mogu se prijaviti zaključno s 15.3.2020.
 Karijere
Stanko Škec
18. veljače 2020.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Trenutno ne postoje zapisi u ovoj kategoriji.
Humans of FSB

 
MB 3276546
OIB 22910368449
PIC 996827485
IBAN HR4723600001101346933

tel: +385 1 6168 222
fax: +385 1 6156 940
Sveučilište u Zagrebu
Ministarstvo znanosti i obrazovanja

Alumni AMAC
Mapa stranica
  
Fakultet strojarstva i brodogradnje
Ivana Lučića 5
10002 Zagreb, p.p. 102